Loading…
Breaking News
recent

Με 30 εκατ. ευρώ παίρνεις και το MEGA και το STAR

ΟΤΑΝ ο Ιβαν Σαββίδης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κύριο καθήκον των μετόχων του Mega είναι η η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, φέρνοντας προφανώς προ των ευθυνών τους υπόλοιπους μετόχους , το mononews.gr αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Προ ολίγων ημερών αφού προηγήθηκε η εξαγορά του 20% των μετοχών του Mega που κατείχε ο Φώτης Μπόμπολας στον Ιβαν Σαββίδη, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ επικοινώνησε με εκπρόσωπο της οικογένειας Βαρδινογιάννη. 
Η οικογένεια , λένε πηγές, φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει την πώληση των μετοχών της στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στον κ. Σαββίδη αντί του ποσού των 30 εκατ. ευρώ. Στο πακέτο εκτός από την πώληση του 30% του Mega (που ελέγχει άμεσα η έμμεσα) περιλαμβάνεται και η πώληση του 49% των μετοχών του STAR Channel (ανήκει κατά 100% στην οικογένεια Βαρδινογιάννη). Η πλευρά Σαββίδη όπως λένε οι πληροφορίες φαίνεται καταρχήν να απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση για το STAR καθώς θεωρεί ότι βρίσκεται εκτός των συμφερόντων του. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαββιδης αγόρασε το 20% των μετοχών του MEGA από τον κ. Μπομπολα αντί του ποσού των 5 εκατ. ευρώ. Πηγές αναφέρουν ότι σημείο κλειδί των επόμενων κινήσεων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ θα είναι η συμμετοχή του στην δημοπρασία των σημάτων του ΔΟΛ. 
Στην περίπτωση που αποκτήσει μέσω του ΔΟΛ το 22% των μετοχών του MEGA τότε είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να υποβάλει δημόσια προσφορά και για το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών με δεδομένο ότι θα κατέχει πλέον το 42% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος. Τι δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης για το Mega «Το MEGA είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κανάλι της Ελλάδας. Πρέπει να αποτρέψουμε την απώλειά του. Εμείς, ως μέτοχοι της εταιρείας, πιστεύουμε ότι το κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος ότι το MEGA πρέπει να γίνει ο κύριος φορέας των αμερόληπτων ειδήσεων, όπου η ημερήσια διάταξη θα έχει στην πρώτη θέση την ηθική και την αλήθεια» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.