Loading…
Breaking News
recent

ΔΥΟ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το σίριαλ με τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται. Με δύο απόψεις εμφανίστηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης, απαντώντας στα ερωτήματα βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δήλωσε πως μετά την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2 στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι συχνότητες που θα περισσέψουν θα φθάνουν για έξι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ή οκτώ εάν η χώρα κατοχυρώσει περισσότερες ψηφιακές συχνότητες. Σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του προέδρου, ο αντιπρόεδρος Νίκος Παπαουλάκης υποστήριξε πως οι άδειες μπορεί να φθάσουν και τις 18, αν βέβαια τα κανάλια υιοθετήσουν την υβριδική τηλεόραση! Επανέλαβε ωστόσο τη βασική θέση του, που ταυτίζεται με τις θέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία έχει περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε 12.
Αυτό είναι το τεχνικό σκέλος, διότι στην πραγματικότητα μετά τον Φεβρουάριο επιχειρήθηκε το κλείσιμο του Mega, μέσω της Digea, με στόχο να μείνουν στον αέρα τέσσερις μεγάλοι σταθμοί, ο ΑΝΤ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΪ, και το Star. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της ΕΕΤΤ δήλωσαν πως η μετάβαση στο νεότερο μοντέλο ψηφιακής μετάδοσης είναι ζήτημα πολιτικό και όχι της ΕΕΤΤ, ο αντιπρόεδρος της Αρχής επέμενε πως υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των καναλιών αν εκπέμψουν με το σύστημα DVB-T2. Η κυβέρνηση από τη μεριά της κάνει λόγο για έξι άδειες, ενώ το ΕΣΡ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί. Ο νόμος ορίζει πως πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη ΕΣΡ και υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Αυτήν την Πέμπτη καλούνται σε ακρόαση τα μέλη του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής..
TO ΠΑΡΟΝ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.