Loading…
Breaking News
recent

ΤΟ ΕΣΡ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ..

Στα χέρια του ΕΣΡ είναι η απόφαση για την επιβολή τιμήματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τα έτη 2015 ,2016 και 2017. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη  συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς  στην “Αίθουσα Σύνταξης” (ΕΡΤ1), το απόγευμα της ΠαρασκευήςΗ απόφαση 95/2017 της Ολομέλειας του ΣτΕ που αναγνωρίζει την πρωτοκαθεδρία του ΕΣΡ στη Ραδιοτηλεόραση μεταφέρει και αυτή την αρμοδιότητα για το τίμημα χρήσης συχνοτήτων. Συνεπώς η εκκρεμότητα αυτή που η κυβέρνηση ήθελε να καλύψει, πρέπει πλέον να θεωρείται πως ανήκει στο ΕΣΡ.
 Σε ερώτηση της Κατερίνας Ακριβοπούλου αν προτίθεται η κυβέρνηση να επιβάλει κάποιο τίμημα στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για τη λειτουργία τους ως τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού, ο Ν. Παππάς απάντησε πως “Δεν έχει καμία νομική δυνατότητα να ορίσει τίμημα για τη λειτουργία των σταθμών ως το διαγωνισμό. Τέτοια νομική δυνατότητα υπάρχει στο ΕΣΡ” Και απαντώντας και σχετικό ερώτημα του Σ. Κοτρώτσου, συμπλήρωσε ότι “κανένας από αυτή την κυβέρνηση δεν θα υπέγραφε το αίσχος των «βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας»”
 Με τα νέα δεδομένα της απόφασης του ΣτΕ η καταβολή τιμήματος εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών, που λειτουργούν σήμερα, για το διάστημα ως το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς –σε καμία περίπτωση- τη σύμπραξη του ΕΣΡ.
Κι αυτό, διότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένες παράμετροι:
-Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών απαιτείται, βάσει νόμου, η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό τιμήματος.
-Με βάση την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (95/2017) έχει κριθεί ότι απαιτείται σύμπραξη ΕΣΡ και κυβέρνησης ως προς τους βασικούς όρους της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, μεταξύ των οποίων είναι και το τίμημα.
Με βάση και τα παραπάνω, μια πράξη μονομερούς επιβολής τιμήματος για «προσωρινές» άδειες από μέρους της Πολιτείας θα κατέπιπτε ενώπιων των αρμόδιων δικαστηρίων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ψηφιακή μετάβαση το ΕΣΡ, επί προεδρίας Λασκαρίδη κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που μοίρασε βεβαιώσεις «νομίμου λειτουργίας» στα κανάλια, χωρίς φυσικά να λάβει κανένα οικονομικό αντάλλαγμα.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.