ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεκτό το αίτημα για την ΚΥΑ από το ΣτΕ

Αγία Παρασκευή, 15/05/2017 Ενημερώνουμε ότι εκδικάστηκε στο ΣτΕ το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής της ΠΟΣΠΕΡΤ και εκατοντάδων συναδέλφων (σαν φυσικά πρόσωπα) για τη “διαταγή” της ΚΥΑ 920/2017 για ανέκκλητη παραίτηση από ένδικα βοηθήματα. Η εκδίκαση έγινε σε διαδικασία συμβουλίου άνευ κλήσης διαδίκων και το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ – συναδέλφων έγινε δεκτό. Για να γίνει δεκτό άνευ καν κλήσης των διαδίκων σε ακρόαση, το ζήτημα κρίθηκε ως πρόδηλο και κατεπείγον από το ΣτΕ – δηλ. σαφώς το ανώτατο Δικαστήριο έκρινε κατάφωρα αντισυνταγματικές τις επίμαχες προβλέψεις της ΚΥΑ! Με βάση την προσωρινή διαταγή δεν έχει πλέον ισχύ ούτε η προθεσμία (άποψη Ν.Υ. ΠΟΣΠΕΡΤ) για ενέργεια που έτασσε η ΚΥΑ ούτε η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης και υποχρέωση για παραίτηση από ανοιγείσες δίκες. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το θεσμικό πλαίσιο της ΚΥΑ είναι θετικό και εξαιρετική επιτυχία του αγώνα μας γιατί κατοχυρώνει πλήρως το θεσμικό πλαίσιο και αναγνωρίζει επισήμως και δεσμευτικά ότι έχουμε αξίωση σε καταβολή μισθών υπερημερίας!
Γι’ αυτό προσφύγαμε μόνο για το δικαίωμα του καθενός να διεκδικεί και δικαστικά τα δικαιώματά του. Η καταφανής αντισυνταγματική διάταξη της ΚΥΑ για την οποία είχαμε ενημερώσει αρμοδίως και εγκαίρως, από σήμερα δεν υπάρχει. Αφορά βέβαια τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στο δικόγραφο και τους οποίους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την αγωνιστικότητα. Η ΠΟΣΠΕΡΤ πρώτη και μόνη ξανασήκωσε το βάρος για ευνομία και δικαιοσύνη με όλο το κόστος, συνδικαλιστικό και οικονομικό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη νομική μας υπηρεσία για τον αγώνα «χρόνου» που έδωσε καθώς και τα ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα για την εκπροσώπηση στο ΣτΕ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ, στο διάλογο που θα επακολουθήσει για τα επόμενα θέματα της ΚΥΑ, θα επιμείνει, όπως κάνει πάντα, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να έχουν την ίδια αντιμετώπιση – ευκαιρία, χωρίς διακρίσεις και θα την έχουν, πλην όμως είναι ένα επιπλέον γεγονός που πρέπει να γίνει μάθημα στο ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε για να καθορίζουμε οι ίδιοι το μέλλον μας και τα συμφέροντά μας. Συνεχίζουμε ενωτικά, διεκδικητικά, μαχητικά !

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…