Loading…
Breaking News
recent

ΤΗΣ...ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΟΛ

Απολύσεις και μειώσεις μισθών στην «Ελευθερία του Τύπου» 

Η διαδικασία συρρίκνωσης της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την απόκτηση του ΔΟΛ προχωράει στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τα Μέσα που έχει πλέον στη διάθεσή του - και τα οποία είναι πολλά και κοστοβόρα. Ετσι, όπως έγραψαν πρώτοι και μόνον οι zoornalistas (EΔΩ), έχει δρομολογηθεί η αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της «Ελευθερίας του Τύπου». Στην εφημερίδα θα κρατηθούν οι απολύτως απαραίτητοι για το κυριακάτικο φύλλο ενώ οι προερχόμενοι από την Μιχαλακοπούλου θα επιστρέψουν στην παλιά τους βάση...
Μάλιστα στο πλαίσιο αναστολής του ημερήσιου φύλλου -σύμφωνα και με όσα γράφει το enimerosi24- στον Πειραιά έγιναν απολύσεις δημοσιογράφων από διάφορα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσθηκε ότι εργαζόμενοι που αμείβονται από κάποιο ποσό και πάνω θα υποστούν μειώσεις 10-20% αναλόγως του ύψους του μισθού τους. Ηδη κάποιοι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις αυτές.

Συνέχιση της μίσθωσης ή μετεγκατάσταση;

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα για το που θα στεγαστούν τα Μέσα που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για το θέμα αυτό γράφει το enimerosi24:
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό η «Ελευθερία του Τύπου» θα μετακομίσει στη Μιχαλακοπούλου (ή όπου αλλού στεγαστεί ο ΔΟΛ) και θα υπάρξει επαναλανσάρισμα της. Βέβαια οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρηγορο ρυθμό και υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να βρουν γρήγορα απαντήσεις, ώστε να είναι όλα έτοιμα να λειτουργήσουν μόλις γίνει η ολοκλήρωση της μεταβίβασης.
Θα πρέπει μέσα στις επόμενες 40 μέρες να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα όσον αφορά το προσωπικό του νέου ομίλου σε διοικητικό, δημοσιογραφικό και διευθυντικό επίπεδο και φυσικά στο χωροταξικό. Αν δηλαδή θα υπάρξει συμφωνία της πλευράς Μαρινάκη με την Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο της Μιχαλακοπούλου για τη συνέχιση της μίσθωσης ή αν θα υπάρξει μετεγκατάσταση. Ισως μάλιστα το θέμα της χωροταξίας να είναι πιο επείγον από εκείνο της διευθέτησης του προσωπικού, αφού εκτός των άλλων στη Μιχαλακοπούλου λειτουργεί και ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΔΟΛ και δεν είναι τόσο απλή διαδικασία η εξεύρεση ενός κτιρίου που να μπορεί να φιλοξενήσει και ένα ραδιόφωνο, αλλά και η μετακόμιση του εξοπλισμού.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.