Loading…
Breaking News
recent

Επιστολή στον (νεόκοπο) Τσίπρα για τον ΕΔΟΕΑΠ

Να διαπραγματευτούμε με ποιους; Αυτούς οι οποίοι χρωστάνε αγγελιόσημο; Αυτούς οι οποίοι έχουν εξευτελίσει και ταπεινώσει τους δημοσιογράφους με αμοιβές πείνας και μπλοκάκια;  

Προς Αλέξη Τσίπρα
ανοικτή επιστολή…

"Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ. 
Κάποιες φήμες των τελευταίων ημερών, σας θέλουν να νιώθετε πολύ στενοχωρημένος (προφανώς λόγω της παρατεταμένης οικονομικής αστοχίας στο άνισο μπρα ντε φερ με τον χερ Σόϊμπλε και τους λοιπούς γνωστούς τοκογλύφους), όμως του λόγου μου πιστεύω πως αυτό μπορεί και να μην ισχύει. 
Άλλωστε, όταν χρειάστηκε να κάνετε συγχαρητήριες δηλώσεις για τον τελευταίο επιτυχημένο.. στόχο της δεσποινίδας Κορακάκη ή το βραβείο σεναρίου του κυρίου Λάνθιμου στο φεστιβάλ των Καννών, σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. 
 Φυσικά, αυτές οι συγχαρητήριες επεμβάσεις ήταν εντελώς ανέξοδες για την θέση σας ως κυβερνήτη αυτής της ‘έρημης χώρας’. 
Προσωπικά, θα έβγαζα το καπέλο στον πρωθυπουργό μου –ως βετεράνος δημοσιογράφος που όπως εκατοντάδες μη διαπλεκόμενοι συνάδελφοί του, για τέσσερις δεκαετίες συγκέντρωνα σαν το μερμήγκι και πλήρωνα στα δύο ταμεία μας τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές- αν τολμούσε να αντιμετωπίσει (και αποκαταστήσει με θάρρος και ΗΘΙΚΗ) την αδικία σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου. 
Μια αδικία που την χαριστική βολή τής έδωσε η δική σου ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση, μέσω του εντελώς άγνωστου στην πολιτική ιστορία της χώρας υπουργού Γ. Κατρούγκαλου. Με νόμο που ψηφίστηκε, δυστυχώς και από δημοσιογράφους βουλευτές, τα αποθεματικά μας (όπως και εκείνα των μηχανικών) αφαιρέθηκαν για να δημιουργηθεί ο… ενωτικός (και ήδη προβληματικός) ΕΦΚΑ
Για την ακρίβεια, κάπου δυόμισι δισ. κρίνατε ότι θα σας έδιναν περιθώριο να διατηρήσετε τις πολυθρόνες σας, αφήνοντας έναν ολόκληρο κλάδο στο έλεος της κλοπής! Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Κι’ όταν ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ ζήτησαν το 1/10 του ποσού ΜΑΣ για να μπορέσει να μείνει στη ζωή ο κλάδος υγείας μας (ΕΔΟΕΑΠ), οι κρατικοί λειτουργοί σας σφύριζαν αδιάφορα ή κρύβονταν.
Αν αυτό στοιχειοθετεί έντιμη πράξη, τότε είμαι έτοιμος να δεχτώ τις όποιες αριστερές πράξεις θα ακολουθήσουν προκειμένου να ενταφιαστεί για πάντα ο δημοσιογραφικός κόσμος. 
Ήδη, συνάδελφος με γυναίκα ετοιμοθάνατη, περίμενε την πενιχρή του επικούρηση προκειμένου να συγκεντρώσει τον προϋπολογισμό της ταφής, ενώ άλλος πληροφορήθηκε ότι άμεσο συγγενικό του πρόσωπο προσεβλήθη από ζόρικη αρρώστια, την ώρα που πήγε να πληρωθεί… 
Είμαι εντελώς σίγουρος ότι κρυμμένος στο γραφείο σου, κύριε πρωθυπουργέ, πληροφορείσαι τα όσα δραματικά γεγονότα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες για τους δημοσιογράφους. Ο ΕΔΟΕΑΠ, διαλυμένος από τις απανωτές αφαιμάξεις των αποθεματικών του (Προβόπουλος κλπ.) αλλά και την απαράδεκτη κατάργηση του αγγελιοσήμου, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις πενιχρές συντάξεις στα ‘υπερήφανα γηρατειά’ του κλάδου.
Την ίδια ώρα, η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να αποκαταστήσει την αδικία, με αναγκάζουν να σκεφτώ ότι θεωρείτε τους 5803 συναδέλφους (δηλαδή όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΑ) διαπλεκόμενους, πονηρούς, καλοπερασάκηδες, μιντιάρχες, εκδότες κλπ. Δεν είναι έτσι. Το ότι ρίχνεις το μπαλάκι στους εκδότες -καναλάρχες υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συμφωνήσουν με τον συνδικαλιστικό μας φορέα, δεν είναι παρά ένα ακόμα τρικ αποφυγής ευθυνών.
Να διαπραγματευτούμε με ποιους; Αυτούς οι οποίοι χρωστάνε αγγελιόσημο; Αυτούς οι οποίοι έχουν εξευτελίσει και ταπεινώσει τους δημοσιογράφους με αμοιβές πείνας και μπλοκάκια; 
Ωστόσο, αυτό που μόνο η πένα ενός Τζορτζ Οργουέλ ή ενός Τρούμαν Καπότε θα μπορούσε να περιγράψει δίνοντας διεξοδικά την εικόνα του δράματος, για το αν είναι η λογικό (!) να προσφερθεί από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ δάνειο δέκα εκατομμυρίων ευρώ με επαχθείς όρους που ούτε οι Τράπεζες δεν τολμούν να απαιτήσουν.
Στόχος (εδώ γελάνε!) να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του ο ΕΔΟΕΑΠ για λίγους μήνες έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο! Για να μάθει, λοιπόν, ο κόσμος τι συμβαίνει ουσιαστικά με αυτό το δάνειο: Για να εκταμιευτεί το ποσό απαιτείται έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους.
Δηλαδή η έγκριση θα δοθεί (αν δοθεί) μετά από κάποιους μήνες!!! Όταν με ένα μόνο ΚΛΙΚ στον υπολογιστή του Κράτους, τα δικά μας χρήματα, έγιναν κυβερνητικό μαξιλαράκι. Δηλαδή μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.
 Ευπειθώς
Γιώργος Αρκουλής

ΥΓ: Διάβασα πριν λίγο ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λάτσης ‘θέλει πίσω τα Ελληνικά Πετρέλαια’. Κάτι μου λέει ότι δύσκολα θα σκοντάψει σε κυβερνητική άρνηση…"

πηγή: ΚΕΔ/ ΕΣΗΕΑ 
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.