Loading…
Breaking News
recent

Δύσκολες εποχές για νέους εκδότες...

Η μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. «Το παιχνίδι των θρόνων» κρίθηκε νωρίς. 
Ο Ιβάν Σαββίδης περιορίστηκε στις δηλώσεις, καταθέτοντας μια πρόταση που δεν ανταποκρινόταν στην αξία του ΔΟΛ. Το ένστικτο του εφοπλιστή και επιχειρηματία δούλεψε και «είδε» την προσπάθεια του «Τίγρη» να πάρει τον ΔΟΛ. Το αποτέλεσμα ήταν να καταθέσει μια μεγάλη προσφορά, την υψηλότερη από όλους τους ανταγωνιστές. -Alter Ego (Μαρινάκης): 22.893.600 -Vegata Holdings (Μελισσανίδης): 21.000.000 -Dimera Media (Σαββίδης): 11.926.000 -New mile: 100.000 ευρώ -Δικηγόρος εργαζομένων: 3 ευρώ (για να παρακολουθήσει τη διαδικασία). Ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στον διαγωνισμό με μια εγγυητική 7.100.000 ευρώ από την τράπεζα και με το υπόλοιπο ποσό σε τραπεζικές επιταγές.
Μετά το άνοιγμα των προσφορών δεν υποβλήθηκε καμιά ένσταση. Η έκθεση του συμβολαιογράφου επί του πλειοδοτικού διαγωνισμού θα κατατεθεί στους ειδικούς διαχειριστές (δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη – Grant Thornton), οι οποίοι θα ζητήσουν δικάσιμο ημερομηνία και η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η ανάδειξη του τελικού πλειοδότη θα επικυρωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα. Όπως είχε γράψει η στήλη, ο ΔΟΛ θα σωθεί με δικαστικές αποφάσεις, όταν όλοι οι υπόλοιποι έγραφαν ότι κλείνει.
«Καυτό» καλοκαίρι
Η αναδιάρθρωση του ΔΟΛ αλλά και των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη θεωρείται δεδομένη. Υπάρχουν τα ΜΜΕ του ΔΟΛ και εκείνα που έχει ήδη. Ξεκινώντας από τις εφημερίδες, με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται σίγουρο πως θα παραμείνουν εν ζωή τα «Νέα» και το «Βήμα». Άγνωστη είναι η τύχη της «Ελευθερίας του Τύπου». Ισχυρό πλεονέκτημα είναι η λειτουργία της ιστοσελίδας in.gr, ενώ ο Βήμα FM μπορεί εύκολα να αλλάξει ταυτότητα. Ωστόσο καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί. Όλα θα χτιστούν από την αρχή το καλοκαίρι, με τον ΔΟΛ να βρίσκεται εν λειτουργία. Τέλος, σοβαρές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» και την εκτυπωτική «Ίριδα», που έχει τεράστια εκτυπωτική δυνατότητα. Από το Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.