Loading…
Breaking News
recent

Δύσκολες εποχές για νέους εκδότες...

Η μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. «Το παιχνίδι των θρόνων» κρίθηκε νωρίς. 
Ο Ιβάν Σαββίδης περιορίστηκε στις δηλώσεις, καταθέτοντας μια πρόταση που δεν ανταποκρινόταν στην αξία του ΔΟΛ. Το ένστικτο του εφοπλιστή και επιχειρηματία δούλεψε και «είδε» την προσπάθεια του «Τίγρη» να πάρει τον ΔΟΛ. Το αποτέλεσμα ήταν να καταθέσει μια μεγάλη προσφορά, την υψηλότερη από όλους τους ανταγωνιστές. -Alter Ego (Μαρινάκης): 22.893.600 -Vegata Holdings (Μελισσανίδης): 21.000.000 -Dimera Media (Σαββίδης): 11.926.000 -New mile: 100.000 ευρώ -Δικηγόρος εργαζομένων: 3 ευρώ (για να παρακολουθήσει τη διαδικασία). Ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στον διαγωνισμό με μια εγγυητική 7.100.000 ευρώ από την τράπεζα και με το υπόλοιπο ποσό σε τραπεζικές επιταγές.
Μετά το άνοιγμα των προσφορών δεν υποβλήθηκε καμιά ένσταση. Η έκθεση του συμβολαιογράφου επί του πλειοδοτικού διαγωνισμού θα κατατεθεί στους ειδικούς διαχειριστές (δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη – Grant Thornton), οι οποίοι θα ζητήσουν δικάσιμο ημερομηνία και η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η ανάδειξη του τελικού πλειοδότη θα επικυρωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα. Όπως είχε γράψει η στήλη, ο ΔΟΛ θα σωθεί με δικαστικές αποφάσεις, όταν όλοι οι υπόλοιποι έγραφαν ότι κλείνει.
«Καυτό» καλοκαίρι
Η αναδιάρθρωση του ΔΟΛ αλλά και των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη θεωρείται δεδομένη. Υπάρχουν τα ΜΜΕ του ΔΟΛ και εκείνα που έχει ήδη. Ξεκινώντας από τις εφημερίδες, με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται σίγουρο πως θα παραμείνουν εν ζωή τα «Νέα» και το «Βήμα». Άγνωστη είναι η τύχη της «Ελευθερίας του Τύπου». Ισχυρό πλεονέκτημα είναι η λειτουργία της ιστοσελίδας in.gr, ενώ ο Βήμα FM μπορεί εύκολα να αλλάξει ταυτότητα. Ωστόσο καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί. Όλα θα χτιστούν από την αρχή το καλοκαίρι, με τον ΔΟΛ να βρίσκεται εν λειτουργία. Τέλος, σοβαρές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» και την εκτυπωτική «Ίριδα», που έχει τεράστια εκτυπωτική δυνατότητα. Από το Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.