Loading…
Breaking News
recent

MEGA ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ

Συγκέντρωση ισχύος και κεφαλαίων στο Mega. Δύο «πυρηνικές υπερδυνάμεις», ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης, θα συνυπάρχουν ως μέτοχοι της Τηλέτυπος, ο πρώτος με 22,11% και ο δεύτερος με 19,6%, μαζί με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του σταθμού παραμένουν απλήρωτοι επί 12 μήνες και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, πασχίζοντας για να κρατήσουν το κανάλι ανοικτό. Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας στον ΔΟΛ, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, είναι αναπόφευκτη η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή των μελών του ΔΣ. Οι διαδικασίες θα είναι αργές, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αλλαγή της ιδιοκτησίας στον ΔΟΛ και μετά ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνουν οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις στο Mega. Στην περίοδο αυτή θα πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από τους σημερινούς μετόχους.
Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να βάλει 25 εκατ. ευρώ στο κανάλι, από τα οποία τα 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για να καλυφθεί η μισθοδοσία. Κρίσιμο ζήτημα είναι η διάθεση συνεννόησης. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε βρεθεί σε συζητήσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη την εποχή που ήταν υπερθεματιστής και το Star είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό. Έγινε αποτίμηση του καναλιού αλλά τίποτα δεν προχώρησε. Πάντως καλύτερη επικοινωνία φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς έχουν πολύ καλές φιλικές σχέσεις, χωρίς ανταγωνισμό στον επιχειρηματικό στίβο και με την Κρήτη να είναι το κοινό στοιχείο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Είναι όμως νωρίς για εκτιμήσεις, αν δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, για να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, θέλουν να δουν τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και ένα καθαρό σχήμα που θα εγγυηθεί την πορεία της επιχείρησης.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.