Loading…
Breaking News
recent

Είναι τελικά νεκρή η Δημοσιογραφία και ο ΕΔΟΕΑΠ

Άλλο ένα χαστούκι στους καλοθελητές των ήρεμων διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες για να μπουν εργοδοτικές εισφορές και πόρος για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Αφού επί σχεδόν δυο χρόνια μας τάϊσαν κουτόχορτο Πετρόπουλος και λοιποί ΣΥΡΙζαίοι συνδικαλιστές πως οφείλεται να γίνει συμφωνία κυριών με τους εργοδότες α) για την προσφορά πόρου β) για τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ. Αφού επί δυο χρόνια έστελναν και ξαναέστλναν non paper σε Πετρόπουλο και πρόεδρο-γεν.γραμματέα ΠΟΕΣΥ με τους όρους των καναλαρχών για τον ΕΔΟΕΑΠ. Αφού αποκοίμισαν έναν ολόκληρο κλάδο με ανοησίες περί του στόχου σωτηρίας του ταμείου των ΜΜΕ, το τροπάρι άλλαξε. Βλέπετε οι καναλάρχες αποφάσισαν να συρρικνώσουν τη λειτουργία των καναλιών τους. Με ελάχιστους πλέον εργαζόμενους και πρόγραμμα-κονσέρβα ριάλιτυ και ειδήσεις φτιαγμένες στα μέτρα τους.
Τώρα λοιπόν δηλώνουν πως δεν θέλουν διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ! Γράψαμε και ξαναγράψαμε πως οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν θέλουν τον ΕΔΟΕΑΠ (επισυνάπτουμε τα πρακτικά της τελευταία 3μερούς συνάντησης, όπου είναι φανερό το μπάχαλο και οι στοχεύσεις-Προσοχή είναι 50 σελίδες Και το κείμενο του Π. Κυριακόπουλου Κυρ μετά την 3μερή YP-ERGASIAS26_4). Πολλοί δεν ήθελαν να ακούσουν. Και φθάσαμε στο παρα δυο για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα θεσμοθετήσει χωρίς τους εργοδότες τις εργοδοτικές εισφορές και τον πόρο ή δεν θα το πράξει, αποδεικνύοντας στην πράξη πως τα παχιά λόγια ενάντια στους καναλάρχες που την πιέζουν είναι η μέγιστη υποκρισία. Γιατί οι καναλάρχες από τον Οκτώβριο του 2015 δεν πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές. Ποιά άλλη επιχείρηση το κάνει αυτό; Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν έγινε διμερής συνάντηση με τις ενώσεις και τους καναλάρχες. Και εκεί ο Πάνος Κυριακόπουλος δήλωσε ευθαρσώς πως δεν θέλει πλέον η ΕΙΤΗΣΕΕ τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.
Φυσικά δεν την θέλει. Αφού το Star θα γίνει κανάλι -κονσέρβα. Έτσι εξηγείται και η σπουδή τη παράταξης των “Ενωμένων δημοσιογράφων” που λειτουργεί (δυστυχώς) ως παράρτημα στην εξυπηρέτηση των στόχων των εργοδοτών να μετατρέψει την απόφαση για “απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας” σε “Αγωνιστική ετοιμότητα”! Την άλλη εβδομάδα θα γίνει η 3μερής συνάντηση. Σε αυτήν θα αποκαλυφθεί και ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης. Στους δημοσιογράφους πλέον και ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ αναπόκειται αν “θα πετάξουν” στα σκουπίδια τις νουθεσίες συνδικαλιστών που τους κορόϊδευαν, που τους καθοδηγούν και οδηγούν στο κλείσιμο του ταμείου τους και θα βγουν στο δρόμο για την υπεράσπιση της κοινωνικής τους ασφάλισης.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.