Loading…
Breaking News
recent

ΤΡΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ;

Από τον Δημήτρη Τερζή
 Προς συναδέλφους-μέλη ΕΣΗΕΑ
Χθες έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου. Βρεθήκαμε εκεί κάπου 35 άτομα. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αλλά και σχεδόν όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ που βρίσκεται ένα βήμα μετά και όχι πριν την κατάρρευση.
Έγινε γνωστό πως το προεδρείο έκανε δεκτή την εισήγηση της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στα ΜΜΕ στην περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση έπειτα από τριμερή συνάντηση ΕΣΗΕΑ-ιδιοκτητών-Υπουργού Εργασίας.
Αργά το απόγευμα και μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενημερωθήκαμε μέσω μέιλ από τον εκπρόσωπο του Star για ένα ψήφισμα που καλούμασταν να υποστηρίξουμε ώστε να βγει προς τα έξω, ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης.
Το ποιος αποφάσισε να δημιουργηθεί αυτό το ψήφισμα και πως επιλέχτηκαν οι… συντάκτες του, δεν το μάθαμε ποτέ. Μας ειπώθηκε ότι το ζήτησε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εμείς «δεν το ακούσαμε». Όλως τυχαίως δεν το ακούσαμε 3-4 άτομα που δεν συμφωνούμε με αυτό.
Και ΔΕΝ συμφωνούμε επειδή απ’ το ψήφισμα απουσίαζε εντελώς η φράση «απεργία διαρκείας» και είχε αντικατασταθεί από τη φράση «αγωνιστική ετοιμότητα»…
Επίσης δεν γινόταν πουθενά αναφορά στην εισήγηση του ΕΔΟΕΑΠ για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ως εκπρόσωπος της ΕΦ.ΣΥΝ. αρνήθηκα να συνηγορήσω σε κάτι τέτοιο και δεν υπέγραψα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο εκπρόσωπος της εφημερίδας Documento αλλά και των ΝΕΩΝ που πρότεινε άλλο ψήφισμα το οποίο περιλάμβανε τα βασικά σημεία που απουσίαζαν απ’ το πρώτο.
Δεν ξεκινήσαμε καλά πρόεδρε. Ελπίζω να αλλάξει αυτό στη συνέχεια…
Το ψήφισμα που ανέβηκε στη σελίδα της ΕΣΗΕΑ και αποδεικνύεται τελικά πως είναι “πειρατικό” με πρωτοβουλία της παράταξης της Μαρίας Αντωνιάδου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Την αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου επιβεβαίωσε το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά την πρώτη συνεδρίασή του, μετά την εκλογή του νέου ΔΣ.
Οι δημοσιογράφοι δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Απαιτούμε από κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και εργοδότες την άμεση θέσπιση πόρου για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό Ταμείο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είμαστε αντιμέτωποι με όλους όσοι επιχειρούν να αφήσουν ανασφάλιστους 18.500 μέλη του ΕΔΟΕΑΠ.
Καλούμε, επίσης, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσουν στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών εγγραφής των συναδέλφων στα ενημερωτικά sites. Προς αυτήν την κατεύθυνση, προτείνουμε την άμεση προκήρυξη αρχαιρεσιών ανάδειξης εργασιακού εκπροσώπου στο ert.gr.

 1. Γιώργος Βότσκαρης – Εκπρόσωπος STAR CHANNEL
 2. Φώφη Κορίδη – Εκπρόσωπος ΚΕΡΔΟΣ
 3. Φάνης Ζωής – Εκπρόσωπος ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 4. Παναγιώτης Τσιμπούκη – Εκπρόσωπος ΑΠΕ-ΜΠΕ
 5. Δήμητρης Καλαντζής – Εκπρόσωπος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 6. Παντελής Περιβολάρης – Εκπρόσωπος SPORTDAY
 7. Νικόλαος Κορόβηλας – Εκπρόσωπος ΕΡΤ
 8. Τζώρτζια Κοντράρου – Εκπρόσωπος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 9. Σταμάτης Βούλγαρης – Εκπρόσωπος LIVE SPORT
 10. Σταύρος Καζαντζόγλου – Εκπρόσωπος GOAL NEWS
 11. Γιώργος Αθανασόπουλος – Εκπρόσωπος REAL NEWS
 12. Παναγιώτης Νιζάμης – Εκπρόσωπος ΑΡΤ
 13. Γιώργος Γαβαλάς – Εκπρόσωπος ΚΑΝΑΛΙ ΒΟΥΛΗΣ
 14. Δέσποινα Μπαρδάκου – Εκπρόσωπος ΑΘΗΝΑ 9.84
 15. Πάνος Τουμάσης – Εκπρόσωπος MEGA
 16. Γιώργος Κόντης – Εκπρόσωπος ALPHA TV
 17. Μαρία Γεωργίου – Εκπρόσωπος ΕΡΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
 18. Φρίξος Δρακοντίδης – Εκπρόσωπος ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 19. Ιωάννης Ιωακειμίδης – Εκπρόσωπος Η ΠΡΑΣΙΝΗ
 20. Γιάννης Δράζος – Εκπρόσωπος Γ.Γ.Ε.- Ε.
 21. Ευαγγελία Χρυσανθοπούλου – Εκπρόσωπος ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 22. Κωνσταντίνος Παππάς – Εκπρόσωπος Ρ/Σ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 23. Κωνσταντίνος Τάτσης – Εκπρόσωπος ΑΝΤΕΝΝΑ
 24. Γιάννης Γιαγκίνης – Εκπρόσωπος EURONEWS
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.