Loading…
Breaking News
recent

Η πρωτότυπη αγωγή του Star αλλάζει τα δεδομένα

Με την αγωγή που κατέθεσε το  Star του ομίλου Βαρδινογιάννη (εδώ το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών) ζητώντας 32 εκατ. ευρώ αποζημίωση από τους Νίκο Παππά, Ε. Τσακαλώτο και Λευτέρη Κρέτσο, ανοίγονται νέοι επιχειρηματικοί δρόμοι. Για κάθε απόφαση επιχειρηματία που δεν του βγαίνει θετικά, θα κάνει αγωγή στο ελληνικό δημόσιο. Το λέμε αυτό γιατί το σκεπτικό της αγωγής είναι πρωτοφανές. Έχασε λέει το Star το Survivor επειδή δεν πήρε άδεια σε έναν διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών που στη συνέχεια κατέπεσε στο ΣτΕ από προσφυγή των ιδίου του Star και των άλλων καναλιών.


Πράγματι πρωτότυπος συλλογισμός. Ας μείνουμε σε αυτόν λοιπόν για να θυμίσουμε-αποκαλύψουμε πως το Star δεν αγόρασε το Surivor αλλά το Voice! Όπως θα διαβάσετε παρακάτω το Star εγκατέλειψε το Voice όταν δεν πήρε την άδεια στις αρχές Σεπτέμβρη του 2016, κάνοντας μια επιχειρηματική επιλογή. Όσο για το Survivor ούτε που του έδινε σημασία αφού το πήρε “υποχρεωτικά” εξαιτίας του Voice  που ήθελε.
Τα όσα λέμε, πιστοποιούνται από τον ίδιο τον διευθυντή του Star  Κάρολο Αλκαλάι ο οποίος υπογράφει και την αγωγή. Σε ανύποπτο ωστόσο χρόνο, όταν οι εργοδότες του δεν είχαν ακόμη αποφασίσει να φθάσουν στα τόσο ξεφτελισμένα άκρα, να καταθέτουν αγωγή στο δημόσιο και στους υπουργούς, ο Κ. Αλκαλάι μίλησε στην εκπομπή web του καναλιού “LEADERS” του Ηλία Παπανικολάου. Όπως μπορείτε να ακούσετε από το 20.35 λεπτό της εκπομπής ο γενικός διευθυντής εξηγεί πως ήθελαν το Voice αλλά ο Τούρκος παραγωγός το πουλούσε μόνο αν έπαιρναν και το Survivor!
Για το Voice λοιπόν ετοιμαζόταν επιχειρηματικά και τηλεοπτικά το Star από τον Αύγουστο του 2016 και αυτό εγκατέλειψε το Σεπτέμβρη για να το πάρει έναντι αποζημίωσης βέβαια ο ΣΚΑΙ. Επιχειρηματικά τους βγήκε πετυχημένο το Survivor και όχι το Voice, για το οποίο πλήρωσαν τα δικαιώματα στην εταιρεία του Τούρκου παραγωγού.
Ένα χρόνο μετά το κανάλι του Βαρδινογιάννη που ετοιμάζεται να μετατραπεί σε κανάλι-κονσέρβα, απολύοντας προσωπικό και συνεργαζόμενο με τους άλλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για παροχή προγραμμάτων, ζητάει τα (οικονομικά) ρέστα από το ελληνικό δημόσιο. Είναι φανερό πως είναι κι αυτή μια κίνηση στην στρατηγική των καναλαρχών να μην δοθούν ποτέ τηλεοπτικές άδειες και να μην πληρώσουν για αυτές.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Ημιτελής πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους 2% επί των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, υπέρ των δημιουργών, στον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Στο άρθρο δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες και τα sites και το προϊόν της εργασίας τους αναπαράγεται από τις συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς την καταβολή εύλογης αμοιβής. Τα χρήματα, αφού γίνει ο διαχωρισμός, θα καταβάλλονται μάλλον στον ΟΣΔΕΛ, τον οποίο έχουν εμπιστευτεί οι εκδότες για την εκπροσώπησή τους, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής μιλάει για «χαράτσι».
Από το Blogger.