«Νέα» και «Βήμα» στην εποχή Μαρινάκη με παλιά όμως υλικά..

Ελάχιστοι πίστευαν πως τα έντυπα του ΔΟΛ θα σώζονταν. Έως και ο εκδότης τους Σταύρος Ψυχάρης είχε αποχαιρετίσει το κοινό. Τελικά, μέσω της διαδικασίας της ειδικής εκκαθάρισης και του πλειστηριασμού, τα στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ πέρασαν στην Άλτερ Εγκο. Έτσι, τα «Νέα» από χθες και το «Βήμα» σήμερα είναι ξανά στο περίπτερο, ταυτόχρονα δε λειτουργούν και οι υπόλοιπες θυγατρικές του πρώην ΔΟΛ.
Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία διατήρησε τα ¾ των δημοσιογράφων που είναι απαραίτητοι για την παραγωγή της ύλης. Οι μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας ήταν στο διοικητικό προσωπικό και το λογιστήριο. Μετά και την εγκατάσταση στα νέα γραφεία της Λ. Συγγρού, το σύνθημα αφορά την ολική επιστροφή των δύο εντύπων. Παράλληλα με τις δύο εφημερίδες συνεχίζει κανονικά η έκδοση της «Ελευθερίας του Τύπου», καλύπτοντας το δεξιό αναγνωστικό κοινό. Συγκριτικά με όσα έγιναν στον Πήγασο και τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ΔΟΛ από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, υπήρξε διέξοδος και επανήλθαν τα έντυπα, μετά την αποχώρηση του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ήταν εκείνος που επιδίωξε το κλείσιμό τους.
Βέβαια, ο νόμος Δένδια, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην περίπτωση του ΔΟΛ, έχει δύο βασικά σημεία που προκαλούν συζητήσεις. Παραδίδει ελεύθερη από δάνεια και εργαζόμενους την επιχείρηση στον επόμενο επιχειρηματία, δίχως να εξετάζει τις συνέπειες. Οι τράπεζες είναι εκείνες που φέρουν το βάρος της ευθύνης για τα δάνεια που δεν πληρώθηκαν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, ενώ οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους χωρίς αποζημίωση. Η αδικία είναι κατάφωρη.
Έτσι χωρίς αλλαγές στη διευθυντική ομάδα συνεχίζουν τα «Νέα» και το «Βήμα». Η νέα ιδιοκτησία δείχνει εμπιστοσύνη στους διευθυντές των δύο εντύπων, Παναγιώτη Λάμψια και Αντώνη Καρακούση, ενώ τις ψηφιακές εκδόσεις, αναλαμβάνει ο Γιώργος Μαντέλας, μετακινούμενος από την «Καθημερινή». Από το «Βήμα» αποχωρεί για την «Καθημερινή» ο Νότης Παπαδόπουλος. Από το Παρόν

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…