ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΕ..ΑΠΟΤΥΧΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Αποτυχημένος είναι ο διαγωνισμός για την παροχή φάσματος σε παρόχους δικτύου ραδιοφωνικού σήματος με δυνατότητα εκπομπής και σε DAB + της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Μόνο δύο εταιρείες κατέθεσαν προσφορά για άδεια παρόχου δικτύου, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΕΤΤ. Μια αλλαγή, όμως, στον Γενικό Κανονισμό Αδειών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, που αποφασίστηκε δύο ημέρες μετά τη λήξη του διαγωνισμού, βάζει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στο παιχνίδι της μεταφοράς ραδιοφωνικών σημάτων. Με απόφαση της ΕΕΤΤ, προστίθεται στον κατάλογο των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών η κατηγορία Α018, που αφορά «δίκτυο μετάδοσης σημάτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής με χρήση συχνοτήτων για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος». 
Στο μεταξύ, άδεια γενικού παρόχου κατέχουν όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες επίσης έχουν εκτεταμένα δίκτυα κεραιών ανά την Ελλάδα. Με μια νέα διαδικασία που θα αναγγείλει η ΕΕΤΤ οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες θα μπορούν να αναλαμβάνουν την εκπομπή ραδιοφωνικών σημάτων με συμβάσεις που θα συνάπτουν με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι θα είναι πλέον πάροχοι περιεχομένου, αφού δεν κατέθεσαν αίτηση να γίνουν και πάροχοι δικτύου! Οι δύο εταιρείες που υπέβαλαν προσφορά είναι η Digital Icon Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα το Ίλιον και η Ελευθερία Radio ΙΚΕ, που είναι υπό σύσταση.
Από το ΠΑΡΟΝ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…