Περιφερειακές άδειες με… περιεχόμενο και HD

Μετά την αδειοδότηση των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας η κυβέρνηση δίνει εξαιρετική σημασία στη χορήγηση και των Περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών. Συνολικά σε όλη τη χώρα εκπέμπουν περί τα 115 τηλεοπτικά κανάλια, αλλά μετά τη χορήγηση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ στις τηλεπικοινωνίες εκτιμάται ότι οι συχνότητες δεν θα επαρκούν για την εκπομπή όλων των σταθμών! Τα περιφερειακά κανάλια θα υποχρεωθούν να εκπέμψουν σε υψηλή ευκρίνεια, όπως συνέβη και με τα πανελλαδικά, ως το 2020 και αυτό θα είναι όρος και για την τηλεοπτική αδειοδότηση από το ΕΣΡ. Ο περιορισμός των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων τους ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών να επενδύσουν στη νέα τεχνολογία αν θέλουν να διατηρήσουν τα κανάλια τους. 
Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στον τηλεοπτικό σταθμό ENA Channel της Καβάλας πρόσφατα ήταν χαρακτηριστικές. Ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην τηλεοπτική αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών επεσήμανε πως οι σταθμοί οφείλουν να παίξουν τον ρόλο τους ως «τοπικό αναπτυξιακό εργαλείο». Ανέφερε πως σήμερα υπάρχουν φαινόμενα σταθμών που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, σχεδόν καθόλου τοπικό πρόγραμμα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν φροντίσει για συνεργασία μεταξύ τους ούτε για την παραγωγή ειδήσεων ούτε για επενδύσεις σε νέα τεχνολογία. Η έκδοση του νέου ψηφιακού χάρτη θα αποκαλύψει ότι τα περιφερειακά κανάλια θα πρέπει να εκπέμπουν πλέον σε υψηλή ευκρίνεια, ενώ ο περιορισμένος αριθμός συχνοτήτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε συγχωνεύσεις τηλεοπτικών καναλιών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…