Το πολιτικό κιτς και ο παραπονεμένος Σούπερμαν μας εξοργίζουν

 


Ο Στέντωρ της «Καθημερινής» δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την παραπολιτική είδηση με την τούρτα του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Η «Καθημερινή» κάνει λόγο για.. συμφιλίωση Χατζηδάκη με το πολιτικό κιτς αλλά το προχωρά ακόμη πιο πέρα αναφέροντας πως η τούρτα-υπερπαραγωγή, αντανακλά, έστω χονδροειδώς, και την αφήγηση του ιδίου για τον εαυτό του, καθώς παραπονιέται ότι του φορτώνουν πάντα τα δύσκολα. Κι εκείνος, λέει, τα επωμίζεται, όχι σαν σούπερ ήρωας αλλά σαν ιερομάρτυρας. Αντε, και του χρόνου με τούρτα Οσιος Ονούφριος.
Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει ο Στέντωρ για την τούρτα Χατζηδάκη:
Οταν σερβίρεις σοσιαλιστικό ρεαλισμό, θα λάβεις ανάλογη απάντηση. Στην τούρτα γενεθλίων του Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο ίδιος εικονιζόταν να σχίζει το πουκάμισό του ως Σούπερμαν, που, αφού «κανόνισε» τις ΔΕΚΟ, ετοιμάζεται να περιλάβει και τις συντάξεις, απάντησε ο επίσημος φορέας σοσιαλιστικού ρεαλισμού: Η ΚΝΕ. Η Νεολαία του ΚΚΕ έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο κυριαρχεί το σύνθημα «Η αντίδρασή μας θα είναι ο κρυπτονίτης τους».
Η τούρτα-υπερπαραγωγή, πάντως, δεν αποτυπώνει μόνο τη συμφιλίωση του υπουργού Εργασίας με το πολιτικό κιτς. Αυτοί που τον ξέρουν λένε ότι αντανακλά, έστω χονδροειδώς, και την αφήγηση του ιδίου για τον εαυτό του, καθώς παραπονιέται ότι του φορτώνουν πάντα τα δύσκολα. Κι εκείνος τα επωμίζεται, όχι σαν σούπερ ήρωας. Αλλά σαν ιερομάρτυρας. Αντε, και του χρόνου με τούρτα Οσιος Ονούφριος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…