Τσίπρας στην ΔΕΘ για τη δημόσια τηλεόραση, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

 


Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ούτε ασχολίαστη η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ για τη δημόσια τηλεόραση, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τις δημοσκοπήσεις. «Ενισχύουμε.. τον πλουραλισμό στην ενημέρωση με οδηγό μία σύγχρονη κι ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
  • «Επιλέγουμε τη διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και επαναφέρουμε την ευθύνη τους στα αρμόδια υπουργεία. Προχωρούμε, τέλος, σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου της εγκυρότητας των μετρήσεων κοινής γνώμης».
Φυσικά και δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή τη στιγμή η δημόσια τηλεόραση και το ΑΠΕ διδάσκουν πλουραλισμό και αντικειμενικότητα και καλό είναι κάποια στιγμή να ενισχυθούν αμφότερα.
Ωστόσο αυτό, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και όντως θελήσει να το κάνει, σημαίνει ότι θα διαγράψει τη λογική και τις επιλογές του παρελθόντος.
Και το κάνουμε φραγκοδίφραγκα: Δεν είναι πλουραλισμός οι εκπομπές ωμής και ανερυθρίαστης προπαγάνδας, ο εξοβελισμός όσων δεν είναι ημέτεροι, οι προσλήψεις διά της πλαγίας οδού των μεικτών παραγωγών. Τον δρόμο για τη Ν.Δ. άνοιξαν – κάποιοι το φώναζαν από τότε.
Και τώρα, που η δουλειά γίνεται με άσπρο χειρουργικό γάντι, δύσκολα μπορεί να γίνει κριτική. Μπορούμε να αναφέρουμε και ονόματα, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα.
Η φιλοσοφία για τα δημόσια ΜΜΕ είναι το ζητούμενο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αλλάξει τη δική του φιλοσοφία, προκειμένου να αλλάξει και την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Με τα παλιά μυαλά, κουλουβάχατα…
Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, μακάρι να βρεθεί τρόπος να ελεγχθεί η διαδικασία διεξαγωγής τους και η εγκυρότητά τους.
Καλό θα είναι για τη δημοκρατία…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…