Οδηγία από το ΕΣΡ: Πώς θα γίνονται οι μεταβιβάσεις των σταθμών

 

Τη διαδικασία μεταβίβασης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών κωδικοποιεί το ΕΣΡ με την Οδηγία 1/2024. Με την απόφασή του τροποποιείται η Οδηγία 2/2011 για τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως προκύπτει από τις υποχρεώσεις του άρθρου 1 παρ. 13 του ν. 2328/1995 και του άρθρου 40 του ν. 4779/ 2021.

Στη νέα 11σέλιδη Οδηγία αναφέρεται πως στις μεταβιβάσεις, μεταξύ άλλων, προβλέπονται η υπεύθυνη δήλωση περί μη συμμετοχής με οποιονδήποτε τρόπο σε επιχειρήσεις ερευνών ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, διαφημιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις διενέργειας τηλεπωλήσεων.

Σε περίπτωση που το νομικό πρόσωπο έχει έδρα εντός Ελλάδας θα πρέπει να κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα προσδιορίζεται η επωνυμία της εταιρείας που εκπροσωπεί, τα μέσα χρηματοδότησης χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση της συμμετοχής και η πηγή προέλευσής τους.

Αν το νομικό πρόσωπο έχει έδρα εκτός χώρας, κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της αποκτώσας εταιρείας, στην οποία προσδιορίζονται η επωνυμία της εταιρείας που εκπροσωπεί και η φορολογική της κατοικία, τα μέσα χρηματοδότησης που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση της συμμετοχής, η χώρα στην οποία αυτά αποκτήθηκαν και η πηγή προέλευσής τους. Στην περίπτωση που έχει ληφθεί δάνειο, τα πρόσωπα αυτά υποχρεούνται να αναφέρουν στο κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή τα λοιπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που χορήγησαν το δάνειο, όπως και το ύψος αυτού και τις σχετικές δανειακές συμβάσεις και πρόσφατες βεβαιώσεις των πιστωτών όπου θα δηλώνεται το ύψος του δανείου και η ομαλή εξυπηρέτησή του.

Στην περίπτωση που υπάρχουν μέτοχοι με έδρα στην αλλοδαπή, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταθέτει ονομαστική κατάσταση μετόχων-εταίρων έως φυσικού προσώπου που κατέχουν τουλάχιστον το 1%. Στην περίπτωση εταιρειών εισηγμένων σε χρηματιστήρια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΟΧ ή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, υποβάλλεται πιστοποιητικό του οικείου χρηματιστηρίου, με το οποίο βεβαιώνεται ότι η επιχείρηση είναι εισηγμένη στον εν λόγω χρηματιστήριο, και κατατίθεται μετοχολόγιο της εταιρείας στο οποίο εμφανίζονται οι μέτοχοι που κατέχουν τουλάχιστον 1% των μετοχών και το ποσοστό συμμετοχής τους. τυπολογιεσγρ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…