ΣΚΛΗΡΗ ανακοίνωση για αποκλεισμό απ' τα ΜΜΕ του Μαρινάκη καταγγέλλει το ΜέΡΑ25

 


efsyn.gr 

Τον «ωμό και απροκάλυπτο αποκλεισμό των εκπροσώπων» του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη από το κανάλι και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με συγκεκριμένα περιστατικά ακύρωσης συμμετοχής σε προεκλογικά πάνελ αλλά και δημοσίευσης συνέντευξης, κατήγγειλε σήμερα απ' την Καρδίτσα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε κάλεσμα στα κόμματα και σε «όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς πολίτες, τους δημοσιογράφους που τιμούν ακόμα το ρόλο τους, τις δημοσιογραφικές και συντακτικές ενώσεις, σε αγώνα υπέρ της ελευθεροτυπίας, υπέρ της Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε παράλληλα το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, κατήγγειλε τα εξής τρία περιστατικά:

  • «Πρώτο περαστικό συνέβη την 26η Απριλίου. Ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος και βουλευτής του Βορείου Τομέα των Αθηνών Κλέων Γρηγοριάδης είχε προσκληθεί στην εκπομπή της κας Νίκης Λυμπεράκη στο Mega. Την τελευταία στιγμή εκλήθη για να του πουν ότι δεν είναι πλέον προσκεκλημένος. Το κανάλι ήρθε σε επαφή με τον κ. Έντμαν και ζήτησε άλλον εκπρόσωπο, γιατί, σύμφωνα με το κανάλι - δεν σημαίνει ότι το πιστεύουμε αυτό - οι πολιτικοί αντίπαλοι που θα ήταν στο πάνελ δεν θέλανε τον κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Η ιδέα και μόνο ότι επιλέγεις τον πολιτικό σου αντίπαλο, είναι απεχθής. Κατόπιν, οι υπεύθυνοι του Mega, είπαν ψέματα στο Γραφείο Τύπου μας, ότι τελικά δεν θα τον προσκαλέσουν, γιατί το πάνελ θα είναι πιο μικρό, θα είναι μόνο τα μεγάλα κόμματα. Τελικά, όπως απεδείχθη, το πάνελ ήταν μια χαρά μεγάλο, μόνο το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεν υπήρχε.
  • Μερικές μέρες αργότερα ένας πολύ καλός δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Μανιάτης που δουλεύει και αυτός για τον κ. Μαρινάκη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, μου ζήτησε συνέντευξη, την οποία έδωσα ολοκληρωμένα και περιεκτικά. Όταν, όμως, έπρεπε να δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η συνέντευξη την 8η Μαΐου, ο κ. Μαρινάκης παρενέβη και απαγόρευσε τη δημοσίευση της συνέντευξης.
  • Το τρίτο επεισόδιο συνέβη χθες (Πέμπτη 11 Μαΐου). Ο Μιχάλης Κριθαρίδης, που ήταν εκπρόσωπος Τύπου πριν από τον Έρικ Έντμαν, και σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, ήταν προσκεκλημένος πάλι στην εκπομπή της κας Λυμπεράκη. Πάλι την τελευταία στιγμή πληροφορήθηκε ότι δεν είναι πλέον προσκεκλημένος, πάλι με την δικαιολογία ότι το πάνελ θα είναι πιο μικρό και δεν θα προβληθούν τα μικρά κόμματα. Τελικά το πάνελ ήταν μεγάλο, ήταν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκεί και στη θέση του Μιχάλη Κριθαρίδη ήταν η κα Δέσποινα Κουτσούμπα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως «εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την κα Κουτσούμπα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι στο πάνελ, έχουμε πρόβλημα, όμως, με τον ωμό και απροκάλυπτο αποκλεισμό από έναν ολιγάρχη ο οποίος λειτουργεί με όρους μαφίας στην ελληνική κοινωνία και θεωρεί ότι είναι δικαίωμά του, ο ίδιος να είναι ο νόμος της Πολιτείας και μπορεί να αποκλείει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα από τη συχνότητα που του έχει παραχωρήσει το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός λαός».

Και εξηγεί: «Η καταγγελία μας δεν αφορά τους δημοσιογράφους. Εμείς προσπαθούμε να προστατέψουμε τους δημοσιογράφους, γιατί όταν οι δημοσιογράφοι, όπως η κα Λυμπεράκη, όπως ο κ. Μανιάτης, προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά εργάζονται για έναν ολιγάρχη αδίστακτο και εχθρό της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, κάποιοι πρέπει να μιλήσουν υπέρ της Ελευθερίας του Τύπου. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρας μας είναι στην 107η θέση στον κατάλογο των χωρών όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου».

Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα «να πάρουν θέση και να στηρίξουν και αυτά την ελεύθερη δημοσιογραφία, τους βασικούς κανόνες κοινοβουλευτισμού, την εκλογική νομοθεσία όσον αφορά στην εκπροσώπηση των κομμάτων στη διάρκεια, τουλάχιστον, την προεκλογική».

«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι, η μάχη με την ολιγαρχία χωρίς σύνορα είναι σκληρή. Εμείς δεν παραπονούμαστε, εμείς αγκαλιάζουμε το μίσος του κ. Μαρινάκη, γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο ο κ. Μαρινάκης, είναι και ο κ. Αλαφούζος ο οποίος έχει κάνει μήνυση στον Κλέωνα Γρηγοριάδη, επειδή είπε την αλήθεια για τη μεταφορά του πετρελαίου του Πούτιν από τα τάνκερ τόσο του κ. Αλαφούζου όσο και του κ. Μαρινάκη, του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Λάτση, των υπολοίπων εφοπλιστών του Λονδίνου.

Ξέρουμε ότι η ολιγαρχία δίχως σύνορα θα μας πολεμήσει με όλα της τα έννομα και άνομα μέσα.
Εμείς αγκαλιάζουμε την εχθρότητά τους αλλά έχουμε ιερή υποχρέωση ως ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη να καλέσουμε τους υπόλοιπους προοδευτικούς πολίτες, ακόμα και αν δεν συμφωνούν με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, να συμπαραταχθούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα υπέρ βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελληνίδων, των Ελλήνων» τόνισε στην ομιλία του.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Επαφές με δημοσιογράφους για την ενίσχυση του σταθμού Το τυπικό- δηλαδή οι υπογραφές- απομένει για την επισημοποίηση μεταβίβασης του Action 24 από τον Διονύση Παναγιωτάκη στους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να άλλαξε στον σταθμό όμως το μάνατζμεντ θα παραμείνει για τουλάχιστον ένα έτος στον Διονύση Παναγιωτάκη. Οι τελικές επαφές, κατά επιχειρηματικές πηγές, ολοκληρώθηκαν χθες (18/7), ενώ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχε ενημερωθεί το ανθρώπινο δυναμικό του καναλιού.