Όχι των καναλαρχών σε συλλογική σύμβαση εργασίας, θα δίνουν αυξήσεις σε όποιον αυτοί θέλουν

 

Πηγή ειδήσεων η ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ένωσης τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης, της ΕΤΙΤΑ που μόλις πρόσφατα την έστειλαν στα δικαστήρια οι ιδιοκτήτες των καναλιών επειδή τόλμησαν να …απεργήσουν. Η ένωση ιδιοκτητών, η ΕΙΤΗΣΕΕ αρνήθηκε να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση εργασίας για τους τεχνικούς με αιτιολογία πως αναμένει τον ….πληθωρισμό και τα στοιχεία της ανεργίας. Άσχετο; Καθόλου. Η ΕΙΤΗΣΕΕ όχι μόνο δεν θέλει να ακούει κουβέντα για Συλλογική σύμβαση αλλά θέλει να μειώσει περαιτέρω το προσωπικό των καναλιών και τις αμοιβές! Ναι είναι η ίδια η ένωση, τα μέλη της οποίας τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, επιδοτήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, μια ημέρα πριν τη διάλυση της Βουλής, με 9 εκατ. για να πληρωθεί το 2% εισφοράς στον ΕΔΟΕΑΠ. Ταμείο στο οποίο μετέχουν και οι ίδιοι στο ΔΣ με έναν εκπρόσωπο τους. 

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ η οποία θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Συνάδελφοι,

Μετά από συνεχείς οχλήσεις μας προς την Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., οι οποίες έπεφταν όλες στο κενό, για την έναρξη της διαδικασίας συζητήσεων με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ που θα καλύπτει τις σημερινές μας ανάγκες η Ένωσή μας απέστειλε στην εργοδοτική οργάνωση εξώδικη διαμαρτυρία.  Μόνο μετά από αυτή την κίνηση δέχτηκαν να μας συναντήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Ίσως βέβαια να γνωρίζουν ότι η πανδημία δεν έχει λήξει… 

Έτσι πραγματοποιήθηκαν 2 διαβουλεύσεις και το αποτέλεσμά τους ήταν φυσικά το αναμενόμενο. Μας είπαν λοιπόν ότι:

  • Δεν επιθυμούν να υπογραφεί τώρα καμία σύμβαση, αλλά θέλουν να περιμένουμε 10 με 12 μήνες μήπως και ωριμάσουν οι… συνθήκες(!!!) και τότε βλέπουμε…
  • Θέλουν να δούνε τι θα γίνει με τον πληθωρισμό και αν τελικώς η ανεργία κατέβει κάτω από το 10% ξεπαγώνοντας τις 3ετίες και τις 5ετίες.
  • Αυξήσεις μισθών θα καταβάλλουν μόνο σε όποιον εκείνοι θέλουν και όποιο ποσό θέλουν ασκώντας το διευθυντικό τους δικαίωμα.
  • Θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν να μεριμνούν με βοηθήματα όπως δωροεπιταγές.

Επίσης μας ενημέρωσαν ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί αμείβονται κατά μέσο όρο 20% πάνω από την σύμβαση (Αλήθεια, που το βρήκαν αυτό ;;;).

Συνάδελφοι. Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά ανάξια κάθε σχολιασμού. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμούν να υπογράψουν καμία σύμβαση και δεν θέλουν να δώσουν καμία αύξηση -μόνο ίσως σε κάποιους «ημέτερους» – αδιαφορώντας για τον πληθωρισμό που τρέχει και φτωχοποιεί ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους. Η μόνη λύση συνάδελφοι δεν άλλη από αυτή του αγώνα.  Μόνο αν αγωνιστούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τους αναγκάσουμε να υπογράψουν μια σύμβαση που θα καλύπτει τις σημερινές, πραγματικές μας ανάγκες.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση όπου θα καθοριστούν οι επόμενές μας κινήσεις. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Υ.Γ1) Άραγε ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, με ποιο τρόπο διευκολύνει και όχι στραγγαλίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως ακριβώς διατεινόταν προ καιρού ο ίδιος ο Υπουργός;;

Υ.Γ2) Αν πραγματικά πιστέψουμε τα λόγια της απερχόμενης Κυβέρνησης, τότε μπορεί και να αληθεύει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν οικονομικό πρόβλημα, αφού με προεκλογική ρύθμιση που κατατέθηκε, τα κανάλια θα εισπράξουν 9 εκατομμύρια ευρώ από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ διότι «επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε».  

Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά και όλου του Ελληνικού λαού.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…