Αν υπήρχε Υ.ΕΝ.Ε.Δ. η τηλεόραση θα ήταν διαφορετική;

=>ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ διαφημίσεις έπεσα σε ένα σπότ εφημερίδας που περιλαμβάνει ένα CD με τα επεισόδεια της σειράς 'Combat' ή αλλιώς 'Μάχη'. Πολεμική παλιά σειρά αλλά μου θύμισε ότι κάποτε αποτελούσε όταν φοιτούσα στο Δημοτικό μοναδικό θέμα συζήτησης των συνομηλικών μου. Η σειρά προβαλλόταν απο την Υ.ΕΝ.Ε.Δ. και σημείωνε τεράστια επιτυχία. Μόνο που στην οικία μου δεν έιαμε δεύτερη κεραία και δεν έπιανε καλά, αναγκαζόμουν να πηγαίνω σε φίλους καμιά φορά να παρακολουθώ. Όμορφες εποχές θα πείτε, τουλάχιστον τότε οι καλές σειρές μεταδίδοντας απο το κανάλι των Ενόπλων Δυνάμεων και ήταν μετρημένες, σωστές μαζί με ενδιαφέροντα ντοκυμοντέρν....
=>ΑΝ υπήρχε σήμερα ίσως να επιμέναμε στην ποιοτική τηλεόραση με εξαίρεση τον Σκάι. Απο τότε που πολιτικοποιήθηκε άλαλξε ρότα και υπέκυπτε στις βουλές της πολιτικής εξουσίας! θυμάμαι μάλιστα τους βετεράνους παρουσιαστές φίλους του καναλιού που πάντοτε αγκάλιαζαν τους νέους όταν κάποτε κάναμε ρεπορτάζ για την τότε ΕΡΤ2, αλλά υπήρχαν και οι γνωστοί της Κλαδικής που έμπαιναν απο την πίσω πόρτα και έδιωχναν τους υπόλοιπους. Και επειδή πήρα φόρα μερικά απο αυτά τα παιδάκια σήμερα κάνουν ρεπορτάζ στην ΝΕΤ. Ακόμα δεν θα ξεχάσω όταν ήρθαν-ήταν επι ΠΑΣΟΚ- το ύφος του υπηρεσιακού παραγοντας της κλαδικής. Φυσικά αργότερα η ΝΔ τους νομιμοποίησε. Α, δεν χύνω δηλητήριο. Αλλο να φας ψωμί και άλλο να βουτάς στο ζουμί...
=>Εκπνέει σήμερα Παρασκευή 31.10.2008, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στο ΕΣΡ από την πλευρά των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ιδιωτικών και δημόσιων, καθώς και των καναλιών της Nova, για την έναρξη εκπομπής με το νέο ψηφιακό μοντέλο επίγειας εκπομπής. Στη δήλωση θα πρέπει να περιέχει τα ουσιώδη στοιχεία ταυτότητας του σταθμού και τους διαύλους ανά κέντρο εκπομπής. Διευκρινίζεται ότι η απόφαση του ΕΣΡ για τον καθορισμό των διαύλων συχνοτήτων δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση χορήγηση άδειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής.
=>Στη δημιουργία «media group» και μάλιστα με γοργά βήματα προχωρά, όπως όλα δείχνουν, η Βουλή των Ελλήνων, η οποία ανακοίνωσε την αναβάθμιση της τηλεοπτικής της παρουσίας, ενώ, παράλληλα με την ενίσχυση της παρουσίας της στο Διαδίκτυο -μέσω του οποίου επίσης παρέχει τηλεοπτικό σήμα-, προχωρά και στη δημιουργία ραδιοσταθμού.
Το κανάλι του Κοινοβουλίου αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων που εκπέμψουν με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία εκπομπής από την ερχόμενη εβδομάδα. Αφορά έναν ακόμη κρατικό φορέα παροχής υπηρεσιών ΜΜΕ, ο οποίος, διευρύνοντας διαρκώς το παρεχόμενο προϊόν του και τις υπηρεσίες του (έστω και στα ειδικά θέματα που τον αφορούν και παρά το ότι δεν απορροφά διαφημιστικό κονδύλι), μπαίνει ολοένα και περισσότερο στο παιχνίδι του «ανταγωνισμού» της ενημέρωσης (αν μη τι άλλο) και μάλιστα με τεχνολογία αιχμής.
Μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες, τα ΜΜΕ της Βουλής, όχι μόνο πολλαπλασιάζονται αλλά και εκσυγχρονίζονται, αφού επισημαίνεται ότι το κανάλι του Κοινοβουλίου -το οποίο τεχνικά εποπτεύεται από την ΕΡΤ- αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων που εκπέμψουν με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία εκπομπής από την ερχόμενη εβδομάδα.
=>ΑΥΤΗ είναι είδηση: Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος μιλάει για όλα στον Γιάννη Πρετεντέρη στην εκπομπή «Ανατροπή», τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008, στις 23.55 στο MEGA. Μετά την παραίτησή του ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος «ανοίγει τα χαρτιά» του και δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, εκφράζοντας τις θέσεις και τις απόψεις για όλα τα θέματα που τον αφορούν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…