Δορυφορική...απουσία της ERT World!

=>Σύμφωνα με το ΕΜΠ: "Η μετάδοση του δορυφορικού τηλεοπτικού προγράμματος της ERT World από το Κέντρο Δικτύων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ, περιορίζεται πλέον εντός του ελληνικού ακαδημαϊκού δικτύου. Ευχαριστούμε τους χρήστες της υπηρεσίας μας για την προτίμησή τους για περισσότερο από δέκα χρόνια, καθώς και την ΕΡΤ ΑΕ για τη συνεργασία της" Με αυτή την απόφαση, εκατομμύρια Έλληνες σε όλο το κόσμο πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ελεύθερα την ERT World, ένα *δημόσιο* κανάλι που υποτίθεται ότι απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού.
Είναι πολύ πιθανό η μετάδοση να σταμάτησε μετά από πιέσεις της εταιρείας Echostar, που μεταδίδει την ERT World στην Β. Αμερική. Το τελευταίο καιρό, το νομικό τμήμα της Echostar ζητούσε από γνωστές ελληνικές ιστοσελίδες που προσέφεραν συνδέσεις σε ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις μέσω διαδικτύου την αφαίρεση της σύνδεσης με την μετάδοση της ERT World από το ΕΜΠ, υπερασπίζοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα που φέρεται να έχει η εταιρεία για την μετάδοση του καναλιού στην Β. Αμερική.
=>Ο Κώστας Βαξεβάνης σχεδιάζει με τις ολοκληρωμένες εικόνες του να μας καθηλώσει στους δέκτες μας. Η κρητική «μαφία» και το αλισβερίσι όπλων και ναρκωτικών καθώς επίσης και η προστασία ων «νονών» από τους τοπικούς «άρχοντες» είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται. Για πρώτη φορά μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους του θα μιλήσει και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που αναμένεται να ρίξει και τα καρφιά του στους συντοπίτες του. Θα είμαστε σίγουρα στις επάλξεις.…
=>ΠΕΡΙΠΟΥ τα 120 είναι τα ραδιόφωνα αντίκες, που χρονολογούνται από το 1920 έως το 1960 και φιλοξενεί το τρίτο στην Ελλάδα «Μουσείο Ραδιοφώνου - Αντώνης Ταβάνης», στο ορεινό χωριό Λαύκος του Νοτίου Πηλίου. Τα ραδιόφωνα δώρισε ο Γερμανός καθηγητής Μηχανολογίας -που αυτόν τον καιρό συμμετέχει στο πείραμα CERN- Βίλφρεντ Σεπς, ένας μεγάλος φιλέλληνας που γνώρισε κι ερωτεύτηκε το Πήλιο πριν από 13 χρόνια, ενώ το Μουσείο στεγάζεται στο νεοκλασικό διώροφο σπίτι της εικαστικού Μάγδας Καραστάθη.
«Το 90% των ραδιοφώνων του Σεπς είναι σε λειτουργία και μπορούν να συντονιστούν σε πολλές συχνότητες.
=>Στη σύναψη ομολογιακού δανείου, ύψους 75 εκατ. ευρώ, εννεαετούς διάρκειας, προχώρησε η Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ, διαχειρίστρια του τηλεοπτικού σταθμού Alter Channel.
Πρόκειται για κίνηση η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, αποσκοπεί στην αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού. Στη χρήση του 2007 οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας ξεπέρασαν τα 172 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξεως του 59%. Συνολικά οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας το 2007 ξεπέρασαν τα 394,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 46% σε σχέση με το 2006.
=>ΜΑΘΑΜΕ ότι ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, για να επανακυκλοφορήσει μέσα Νοεμβρίου σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη μια βδομαδιάτικη free press, με την επωνυμία “Τα Νέα της Θεσσαλονίκης” σύμφωνα με πληροφορίες. Απο ότι φαίνεται η εφημερίδα παλιοτερα κυκλοφορούσε περισσότερο στα νότια προάστια υπό τη διεύθυνση του Νίκου Δημαρά. Ο καλός συνάδελφος βγήκε στη σύνταξη και, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με έμπειρο συνάδελφο ο οποίος, αυτήν τη στιγμή, ασχολείται με την τηλεόραση και το Ίντερνετ. Για να δούμε τι κινήσεις θα υλοποιηθούν...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…