Ψηφιακή Εποχή για την Ελλάδα μετά την πρώτη άδεια παροχου

@ΝΕΕΣ εξελίξεις δρομολογούνται στο ψηφιακό τοπίο της χώρας. Η ΕΕΤΤ κατά τη χθεσινή της Συνεδρίαση προέβη στην έκδοση Απόφασης αναφορικά με την υποβληθείσα σε αυτήν γνωστοποίηση των εταιρειών ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «STAR - ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «SKAI - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», «ALTER - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΑΝΤΕΝΝΑ T.V ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «MEGA CHANNEL - ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» για τη σύσταση της κοινής επιχείρησης «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» υπό τη μορφή συγκέντρωσης επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι αντικείμενο της εν λόγω κοινής επιχείρησης είναι η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού δικτύου.
@ΣΤΑ νούμερα τηλεθέασης δεν βλέπουμε διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Ειδικότερα έρχεται πάλι Πρώτο το MEGA με 21,7%, δεύτερος ο ΑΝΤ1 με 15,3%, τρίτος ο ΑLPHA με 12,4%, τέταρτη η ΝΕΤ με 11,6%, πέμπτο το STAR με 9,1% και έκτο το ALTER με 8,8%.
@Επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας παράνομων τηλεοπτικών σταθμών, που εξέπεμπαν από πλαγιά κοντά στο κέντρο εκπομπής Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2009 μετά από συνεργασία της ΕΕΤΤ με το Τμήμα Ενημέρωσης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για δύο τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς διακριτικό τίτλο, οι οποίοι εξέπεμπαν παράνομα στους διαύλους S-39 και S-41. Το πρόγραμμα των σταθμών μεταδιδόταν κατά τις νυκτερινές ώρες και περιελάμβανε άσεμνο περιεχόμενο και διαφημίσεις «ροζ» τηλεφωνικών γραμμών.
@Υποχρεωτικά ζωντανά αποφάσισε το ΕΣΡ ότι πρέπει να είναι τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, αλλά άφησε ανοιχτό και το παραθυράκι που αφήνει ελεύθερους τους σταθμούς να αποφασίσουν αν θα έχουν νυχτερινό δελτίο ή όχι. Κι αμέσως το άρπαξαν τα κανάλια κι αποφάσισαν, αντί να πληρώνουν υπερωρίες έκοψαν τα δελτία. Πρώτο το Star που από απόψε αποφάσισε να μην εντάξει στο πρόγραμμά του νυχτερινό δελτίο από απόψε. [mediablog]
@ΤΡΕΙΣ απολύσεις σημειώθηκαν προχθές το βράδυ στο ΒΗΜΑ (Α. Βλαβιανού, Μπέη κι ένας ακόμη συνάδελφος) αλλά η παρέα του διευθυντή και προέδρου της ΠΟΕΣΥ Μουλόπουλου προσπάθησε να υποβαθμίσει άμεσα το θέμα και για να μην ασχοληθούν και για να καλύψουν τ΄ αφεντικό τους. Και δεν έβγαλαν άχνα. Η υπόθεση όμως είχε πολλές προεκτάσεις και κάλεσε τους διευθυντές του Βήματος, Μουλόπουλο και Καρακούση η ΕΣΗΕΑ για εξηγήσεις, στέλνοντάς τους σχετικές επιστολές.
@Τελικά η οικονομική κρίση χτύπησε και τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης. Μετά από είκοσι χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία τών Γιαννιτσών, ο Δήμος αποφάσισε να παύση την λειτουργία τού Δημοτικού Ραδιοφώνου Γιαννιτσών. Το Δ.Ρ.Γ. ήταν από τα πρώτα μη κρατικά ραδιόφωνα που είχαν αρχίσει να εκπέμπουν στα τέλη τής δεκαετίας τού 1980. Επί δύο δεκαετίες ενημέρωνε τον τοπικό πληθυσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα και ένας μεγάλος αριθμός προσωπικοτήτων και καλλιτεχνών είχε φιλοξενηθεί από την συχνότητα τών 99,2.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…