Εκλογές και βραβεία στο Δημοσιογραφικό χώρο

@ΕΛΑΧΙΣΤΑ κανάλια ασχολήθηκαν με την μυστική συνεδρίαση της Λέσχης Μπίντελμπεργκ η οποία αφορά και τους Ελληνες πολιτικούς που κάποτε συμμετείχαν ως καλεσμένοι- φέτος το αποφεύγουν μάλλον λόγω των σκανδάλων- και με ορισμένες εξαιρέσεις απο το star για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Αστέρα. Το τι θα αποφασιστεί ή τι θα ειπωθεί ίσως δεν μας αφορά άμεσα αλλά όταν ο Χαρδαβέλλας πρόσφατα παρουσίασε ρεπορτάζ για τα εκλεκτά μέλη της Λέσχης επιφανών Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών τότε μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και μάθαμε ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια. Μάλλον επειδή κάποιο νομίζουν ότι είναι ισχυροί του κόσμου και Θεοί επι της γής. Αλλά και για αυτό υπάρχει απάντηση απο τους αρχαίους...
@Την προεκλογική ατζέντα άνοιξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο αποφάσισε να ελέγξει και όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές που ασχολήθηκαν με την Εφη Θώδη. Μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τη μη παρέμβασή της, η ανεξάρτητη αρχή προχωρά σε έλεγχο όλων των εκπομπών που ασχολήθηκαν με την τραγουδίστρια. «Είναι ζήτημα ευθύνης των καναλιών απέναντι στον καλεσμένο τους και ο παρουσιαστής πρέπει να τον αντιμετωπίζει με σεβασμό», είπε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Ιωάννης Λασκαρίδης
@Επιασε τόπο η πλύση εγκεφάλου που κάνει η ΕΡΤ στην υπόλοιπη Ευρώπη και έτσι ο Σάκης Ρουβάς προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαΐου στις 22.00. Από νωρίς η κρατική αλλά και η ιδιωτική τηλεόραση μάς ενημέρωναν ότι επικρατούσε αισιοδοξία στην ελληνική αποστολή, η οποία είχε να αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό πιο «δυνατά χαρτιά» του εφετινού διαγωνισμού, όπως είναι το φαβορί για την πρωτιά, ο Νορβηγός Αλεξάντερ Ρίμπακ.
@Ένα καλό κουίζ είναι ποιό κανάλι θα μεταδώσει τα φιλικά που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στην περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. ΕΡΤ, Nova και ΣΚΑΙ είναι οι ενδιαφερόμενοι... Μέχρι και την τελευταία σεζόν όπου ο Παναθηναϊκός είχε τηλεοπτική σύμβαση με τη ΝΕΤ, η δημόσια τηλεόραση συμφώνησε με τους "πράσινους" για την μετάδοση των φιλικών αγώνων τους.
@Στις 26 και 27 Μαΐου 2009, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων καταστατικών οργάνων της ΕΣΗΕΑ και του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ. Οι υποψηφιότητες για τα διάφορα όργανα της ΕΣΗΕΑ, είτε αυτά εκλέγονται με το πλειοψηφικό σύστημα που προβλέπει το Καταστατικό (το Μεικτό Συμβούλιο και τα Πειθαρχικά Συμβούλια), είτε με το σύστημα της αναλογικής (το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή), ως και για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να υποβληθούν γραπτώς μέχρι την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 και ώρα 1μμ στη Γραμματεία της Ενώσεως.
@Παραιτήθηκε ο Ρικ Σπίνερ από τον Alpha.Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα παραμείνει έως το τέλος του Αυγούστου. Αναλαμβάνει πλέον ο κ. Χριστόφ Μάινοφ. Πραγματική αιτία της παραίτησης είναι η...ασυνεννοησία των δύο μεριών και η αδυναμία τους να βρουν κοινή φόρμουλα επικοινωνίας. Αναμένεται σε λίγη ώρα ανακοίνωση.
@Τα νούμερα της AGB για την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009.Πρώτο πάντα το MEGA με 19,6%, δεύτερος ο ANT-1 με 15,4%, τρίτoς ο ALPHA με 13,7%, τέταρτο το STAR με 13,6% και πέμπτη η ΝΕΤ με 9%.
@Με σταθερά βήματα διευρύνεται η διείσδυση της IPTV στην Ελλάδα, της νέας μορφής παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε συνεργασία με μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ. Παρά ταύτα οι ισορροπίες στον ευρύτερο χώρο της τηλεόρασης, τελούν ακόμα υπό διαμόρφωση, αφού οι παραδοσιακοί πάροχοι δεν έχουν ακόμα απαντήσει, πράγμα που θα συμβεί με την επίγεια ψηφιακή.
@Απονεμήθηκαν, χθες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μέσα σε κλίμα μεγάλης επισημότητας, τα Βραβεία Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ.Β. Μπότση, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, της εκκλησίας, των γραμμάτων και των τεχνών. Στη φετινή εκδήλωση, με βραβείο τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι: Κώστας Λασκαρέλιας, Γιώργος Βλάχος και Δήμος Βερύκιος, για την ανάδειξη της υπόθεσης Βατοπεδίου και για το σθένος με το οποίο υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον. Επίσης, οι δημοσιογράφοι: Ολγα Λαοπόδη - Ιωάννου για τα ρεπορτάζ της στον περιοδικό Τύπο και τη συστηματική προσπάθειά της για ενεργοποίηση των αναγνωστών με διάφορες εκδηλώσεις της σε κοινωνικά έργα, Γιώργος Σαρηγιάννης για τη συμβολή του στην ανανέωση του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ στον ημερήσιο Τύπο, τις αποκλειστικότητές του και την προβολή του Πολιτισμού, Γιώργος Ταμπακόπουλος για τη λειτουργία του πρώτου διαδικτυακού ειδησεογραφικού δελτίου στη χώρα μας

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…