Ψηφιακή εποχη στην Ελληνική περιφέρεια!

@Σε επίγεια ψηφιακή μετάδοση των αναλογικών τους προγραμμάτων μπορούν να περάσουν 29 τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, ύστερα από θετική εισήγηση για την αποδοχή της αίτησης θεραπείας κατά της 604/20.11.2008, που υπέβαλαν στο ΕΣΡ. Ειδικότερα, πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς: CORFU CHANNEL, ART TV και IN CHANNEL με προτεινόμενα κέντρα εκπομπής τις Λιγγιάδες (δίαυλος 32) και τα Ακαρνανικά (δίαυλος 47), το δε ΚΑΝΑΛΙ 28 με κέντρο εκπομπής στην Κέλλη (δίαυλος 59), Επιπλέον, το EUROCHANNEL με προτεινόμενα κέντρα εκπομπής το Χορτιάτη (δίαυλος 50) και τις περιοχές Φιλίππειο ή Σιβρί (δίαυλος 50), και από τα ίδια κέντρα (δίαυλος 59) οι τηλεοπτικοί σταθμοί TIME CHANNEL, TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?, ΚΑΝΑΛΙ 9 και ?TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Από το κέντρο στις Σέρρες (δίαυλος 55) θα μπορούν να εκπέμπουν οι σταθμοί ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και TV ΔΕΛΤΑ, ενώ από το κέντρο της Πλάκας (δίαυλος 47), οι σταθμοί "R CHANNEL (TV ΡΟΔΟΠΗ)", ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και HOMESHOP. Για τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA TV προτείνεται το κέντρο εκπομπή στο Δοβρούτσι (δίαυλος 47).
@Παρομοίως, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς BEST TV που είναι ο μοναδικός στη Δυτική Πελοπόννησο με απευθείας δορυφορική μονάδα, ERZ TV και ORT προτείνονται τα κέντρα εκπομπής Πεταλίδι και Αρόη, από το δίαυλο 53. Από το Πεταλίδι (δίαυλος 33) και την Αρόη (δίαυλος 31), θα μπορούν να μεταδίδουν ψηφιακά οι σταθμοί ACHAIA CHANNEL, ΚΟΣΜΟΣ ΤV, PATRA TV και NET. Για το σταθμό AXION TV προτεινόμενα κέντρα εκπομπής είναι τα Δολιανά (δίαυλος 53), η Αναβρύτη (δίαυλος 52) και το Ξυλόκαστρο (δίαυλος 64), ενώ τα ίδια κέντρα εκπομπής με δίαυλο 53, 52 και 64 αντίστοιχα, προτείνονται για το σταθμό SUPER TV.
@Επίσης, οι σταθμοί ΤΗΛΕΑΣΤΥ και LOCAL TV θα μπορούν να εκπέμπουν ψηφιακά από το κέντρο στην Αίγινα, με δίαυλο 65 και 54 αντίστοιχα, ενώ το ΡΟΔΟΣ TV από το Μόντε Σμιθ (δίαυλος 59). Τέλος, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΗΤΕΙΑ TV προτείνεται να εκπέμπει από τη Ρογδιά (δίαυλος 38) ή τη Μαλάξα (δίαυλος 38), όπως και η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, με δίαυλο 61 και 57, αντίστοιχα.
@Με σημαντικές αλλαγές ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΕΜΑΡ/FOCUS για το Νομό Αττικής. 1.1% πτώση για τον μέχρι πρότινος πρώτο ξένο μουσικό σταθμό της Αθήνας τον Kiss Fm που περνάει δεύτερος μετά τον Athens Deejay. Πτώση και για τον Ρυθμό και Δρόμο παρά την τεράστια διαφήμιση και βελτίωση για τον Λάμψη που πολύ έξυπνα πρόσθεσε αρκετά ξένα τραγούδια στη ροή του και πήρε 0,7, βγαίνοντας δεύτερος! στη συνολική κάτάταξη.Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε κι έτσι ο Novasport πήρε 0,9 αλλά και 0,6 ο πρωτάρης σχετικά Sentra.
@Στην κορυφή και πάλι το Πρώτο Θέμα την περασμένη Κυριακή με 182 χιλ. φύλλα, 2ο το Βήμα με 164. Η Ελευθεροτυπία είχε 150, η Καθημερινή 122, το Έθνος 107. Η χαρά της Real News δεν συνεχίστηκε και δεν διατήρησε τους έξτρα αναγνώστες (του Ε.Τ) της περασμένης Κυριακής και χάνοντας 27 χιλ. φύλλα, βρέθηκε να πουλά 79. Στις 97 χιλ. φύλλα το Σάββατο τα Νέα.
@Την εβδομάδα 29 Ιουνίου με 5 Ιουλίου το MEGA πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση, αλλά και πάλι πρώτο βγήκε με μόλις 15,9%. Στη δεύτερη θέση ο ΑΝΤ1 με 15,6%, στην τρίτη ο Alpha με 13,8%. STAR και ALTER είχαν 10,7% και 10,4% αντίστοιχα, ενώ η ΝΕΤ 8,7%.
@Eίναι αλήθεια ότι, ο Νίκος Παπαδάκης θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής της τετράδας για το νέο πρωινό πρόγραμμα του Μεγάλου Καναλιού. Ο τίτλος της εκπομπής δεν έχει αποφασιστεί ακόμα(μπορεί να κρατήσουν τον Όμορφο κόσμο το πρωί) ενώ ο Νίκος Παπαδάκης θα υπογράψει μέσα στις επόμενες μέρες το συμβόλαιο του με το κανάλι που θα είναι για 1+1 χρόνο.
@Αποχώρησε η Σμαράγδα Καρύδη από το καστ της νέας σειράς του Mega Η πεντάμορφη και το τέρας σε διασκευή της Ρένας Ρίγγα. Οι λόγοι της αποχώρησης της είναι οικονομικοί αφού η ηθοποιός δεν δέχτηκε τη μείωση μισθού που της προτάθηκε. Η ίδια πάντως δήλωσε σε συνέντευξη της στο Κυριακάτικο Βήμα, πως το θέμα με τη μείωση του μισθού της ήταν ένα καλό άλλοθι για να ξεκουραστεί επιτέλους...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…