Οι Εξωγήινοι...της Ελληνικής διαφήμισης

@ΕΧΟΥΝ παραγίνει ορισμένες διαφημίσεις που ωραιοποιούν τα πράγματα, απομυθοποιούν το target group αλλά και ξεφεύγουν απο την...πραγματικότητα, δεδομένου ότι αισθανόμαστε ότι απευθύνονται σε κατοίκους άλλου Πλανήτη. Ιδίως όταν παρουσιάζουν ένα περιβάλλον, μια ιδανική οικογένεια που ζει σε άλλο Γαλαξία. Είπαμε ότι κριτικάρουν τον...Χαρδαβέλλα για τους εξωγήινους και τα UFO αλλα η πραγματικότητα είναι ότι τα...ούφο τα βλέπουμε κιόλας!
@Την Πέμπτη ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της διαβούλευσης για τις μαζικές απολύσεις των 340 εργαζομένων και στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι επαφές με ενδιαφερόμενους για την αγορά του τίτλου του «ΕΤ». Αποκαλύπτονται συνάμα σύμφωνα με το 'Παρόν' τα σαρωτικά οικονομικά στοιχεία που δείχνουν τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία με ζημίες προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για τους πραγματικούς στόχους των επιχειρηματικών επιλογών τα τρία τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι, από τη δική τους πλευρά, συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, εντείνοντας τις πιέσεις στην ιδιοκτησία με στόχο να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μέχρι τις 31 Αυγούστου. Η τύχη του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 είναι διαφορετική, καθώς μετά το άνοιγμα των μικροφώνων του σταθμού εκδηλώθηκε επιχειρηματικό ενδιαφέρον με κατάθεση σοβαρών προτάσεων όπως εκτιμάται...
@Αύξηση κατά 1% στο εξάμηνο παρουσιάζει η μέση κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6.894 φύλλα, στα 1.068.891 φύλλα το 6μηνο του 2009, έναντι 1.061.997 φύλλα το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Ο «Τύπος της Κυριακής» έκλεισε έχοντας το 7% της αγοράς και μέση κυκλοφορία 78.958 το εξάμηνο του 2009, σημειώνοντας πτώση κατά 20.063 φύλλα. Πρώτο παραμένει το «Θέμα» με 187.864 φύλλα (-7.467), με μικρή διαφορά από το δεύτερο «Βήμα» με 184.700 φύλλα (-9.149). Στη δεύτερη ζώνη ανταγωνισμού είναι η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με 152.059 φύλλα (-13.801) και ακολουθεί η «Καθημερινή» με 138.415, η οποία και εμφανίζει σημαντική πτώση κατά 20.605 φύλλα. Στα 118.415 φύλλα (-6.247) το «Έθνος της Κυριακής», ενώ στην έκτη θέση η «Real» με 96.028. Το «Παρόν» είναι στη δέκατη θέση με 12.454 φύλλα, σημειώνοντας πτώση 2.499 φύλλων.
@Στην έκδοση ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ προχωρεί ο ΔΟΛ, ενώ αύριο, Δευτέρα, καλεί τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση στην έδρα της εταιρείας. Η διάρκεια του δανείου είναι τριετής, με αποπληρωμή του κεφαλαίου κατά τη λήξη του δανείου.
@Σε ρυθμούς καλοκαιρινούς κινούνται πλέον τα νούμερα θεαματικότητας των καναλιών. Με τη λήξη των προγραμμάτων πέφτουν και τα ποσοστά, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το Mega εμφανίζεται με τα πιο χαμηλά ποσοστά των τελευταίων χρόνων. Κερδισμένος είναι ο ΑΝΤ1, που άργησε να βάλει τέλος σε αρκετά προγράμματά του κερδίζοντας έτσι και στον μέσο όρο της εβδομάδας, αλλά και το Star, που πάντα τους καλοκαιρινούς μήνες εμφανίζει άνοδο.
@Πλήρως ανανεωμένη θα βγει στον αέρα της ΝΕΤ η εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου Συμβαίνει τώρα. Η εκπομπή θα εντάξει νεανικά θέματα στο περιεχόμενο της ενώ ύστερα από 5 χρόνια αλλάζει και σκηνικό. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 31 Αυγούστου.

@Να δούμε τώρα με τι θέματα θα ασχοληθούν οι τηλεσχολιαστές, ιδίως όταν μάθαμε ότι η πτώση σε διαφήμιση στο 30% οδηγεί σε περικοπές παραθύρων και περιττής φιλολογίας απο τα μέσα. Δύσκολος χειμώνας συμφωνούν οι περισσότεροι θα είναι αυτός που πλησιάζει οπότε υπομονή και εγκράτεια, αλλά και προσοχή στις αθρόες απολύσεις...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…