Παραιτήσεις, ανεργία, κρατικό χρήμα και media!

@Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Τρίμης από μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Με την παρακάτω επιστολή ο Δημήτρης Τρίμης παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και όπως αναφέρει η λιτή ανακοίνωση παραίτησης 'Αγαπητοί συνάδελφοι,Παραιτούμαι από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κρίνοντας ότι, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες αυτή την περίοδο, δεν μπορώ να προσφέρω.' Ουδέν σχόλιο όπως θα έλεγε και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος...
@ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ και απο την ιστορική εφημερίδα 'Αθλητική Ηχώ' που παραθέτουμε αυτούσια:
Οι πρώην εργαζόμενοι στην «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο βιώνουμε τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, η οποία δυστυχώς, είναι διαρκώς αυξανόμενη στον χώρο των Μ.Μ.Ε., πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε πλέον και δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε άπραγοι.Για το λόγο αυτό:
•Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας του Ε.Τ., του City, της EXPRESS, του ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιος, στους πρώην εργαζομένους του SPORTIME, και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τις αποφάσεις τους.
•Ζητάμε από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την επαναλειτουργία ΟΛΩΝ των Μέσων, παρέχοντας και τις αναγκαίες οικονομικές εγγυήσεις – όπως απλόχερα έπραξε με τις τράπεζες- και οπωσδήποτε με ρήτρα διατήρησης και αύξησης των θέσεων εργασίας. Επίσης, ζητάμε ουσιαστική στήριξη των ανέργων.Για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του κλάδου και για να μην υπάρξουν νέες απώλειες θέσεων εργασίας στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ζητάμε την άμεση συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.
Επίσης ζητάμε να ασκηθεί πίεση προς την Τράπεζα Πειραιώς ή σε οποιονδήποτε άλλο, διατηρεί ανενεργούς και διαρκώς απαξιωμένους τους τίτλους «Αθλητική ΗΧΩ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ», ώστε να τους αποδεσμεύσει και να τους παραχωρήσει δίχως τα «φέσια» της αφερέγγυας πρώην εργοδοσίας στους εργαζομένους.
* Ζητάμε να ενταθούν οι διώξεις εναντίον όλων των αφερέγγυων ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε.. που κλείνουν εν μία νυκτί Μ.Μ.Ε. και αφήνουν στο δρόμο δεκάδες ή και εκατοντάδες εργαζομένους, και εν προκειμένω του κ. Κώστα Κυριακόπουλου, πρώην εκδότη της «Α-Η».
Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαίες τις εξής ενέργειες από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και των άλλων συνδικαλιστικών οργάνων των ΜΜΕ:
•Να ανοίξουν, εφ’ όλης της ύλης, τη συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου, φέροντας στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τα δικαιώματά τους όπως και τη συζήτηση για την αξιόπιστη και ανεξάρτητη Ενημέρωση.
• Να πιέσουν, με κάθε μέσο, την κυβέρνηση και την εργοδοσία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εγγυήσεις για την εφαρμογή των όποιων αποφάσεων. Τέλος γνωστοποιούμε ότι εκλέχτηκε, από τους πρώην εργαζόμενους της «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ» ο Γιώργος Καρζής, ως νόμιμος εκπρόσωπος, λόγω συνταξιοδότησης του Βαγγέλη Αλυσανδράτου. Εκ μέρους των εργαζομένων της «Αθλητικής Ηχούς»
Γιώργος ΚΑΡΖΗΣ
@«Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον και δεν με αφορούν όσα γράφονται». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως το κόμμα του σκέφτεται να τον «κατεβάσει» ως υποψήφιο για τη δημαρχία των Αθηνών.
@Δεν ξέρω αν είδατε τους πίνακες με το κρατικό χρήμα που ρέει προς τα έντυπα που κυκλοφορούν στην χώρα από πλείστους όσους φορείς του Δημοσίου. Εγώ σήμερα στηριζόμενος στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας που δημοσιεύει το σχετικό πίνακα για τις εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και στις λίστες κυκλοφορίας από την “ΕΥΡΩΠΗ” που διανέμει εφημερίδες, προσπαθώ να κάνω μια παρουσίαση ενός δείκτη που απεικονίζει και την πραγματική πολιτική σχέση εφημερίδων και εξουσίας
@Τον προβληματισμό τους για τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, αρχής γενομένης με το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εξέφρασαν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την άποψη πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τους όρους εργασίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, καλύπτοντας και τους όρους απόλυσης των δημοσιογράφων.
@ ''Οικογένεια δολοφόνος'' θα είναι εκτός απροόπτου ο τίτλος της νέας διασκευασμένης σειράς του Αλέξανδρου Ρήγα για το Μεγάλο Κανάλι. Η σκηνοθεσία θα είναι του Αντώνη Αγγελόπουλου ενώ το πρωταγωνιστικο καστ όπως έχουμε ξαναπεί θα αποτελείται από του Χρύσα Ρώπα, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Αγγελική Λάμπρη.
@Πυρετωδώς συνεχίζει να γράφει η Βάνα Δημητρίου το σενάριο της νέα καθημερινής σειράς του Αnt1 με προσωρινό τίτλο ''Κάρμα''. Η σειρά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι δραματική με στοιχεία μυστήριου. Εκτός από τον Κώστα Σπυρόπουλο στη σειρά συζητάει για πρωταγωνιστικό ρόλο και η Πέγκυ Τρικαλιώτη.
@ALTER εξελιξεις και μαθεύτηκε ότι αναμένεται τις επόμενες μέρες να δοθούν σε συγκεκριμένους παρουσιαστές του καναλιού νέες προτάσεις για εκπομπές, δηλώνοντάς τους πως τους υπολογίζουν για την επόμενη σεζόν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…