Hacking στο ελληνικό star system...

@Οι Ελληνες χάκερ χτύπησαν για τα καλά! Σημάδεψαν ψηλά και τους πέτυχαν σχεδόν όλους! Με τεχνικές που είναι γνωστές μόνο στους μυημένους της υψηλής τέχνης της χειραγώγησης και της παραβίασης των υπολογιστικών συστημάτων και με την επίγνωση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου... παρεισέφρησαν σε προσωπικούς υπολογιστές επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, εκδοτών και καλλιτεχνών, server δισκογραφικών εταιρειών και εφημερίδων. Το αποτέλεσμα της καταδρομικής τους επιχείρησης αναμένεται να αποδειχθεί εφιαλτικό - για πολλούς.
@Οι ίδιοι οι χάκερ αναφέρουν ότι υπέκλεψαν «φωτογραφίες και υλικό μερικών Ελλήνων καλλιτεχνών, τεράστιες λίστες με prive αριθμούς κινητών της high και glamourous society, συμβόλαια τραγουδιστών, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και στοιχεία από μεγάλες δισκογραφικές»... Τα πρώτα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή της «Espresso» αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των χακεράδων δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό ριφιφί που έχει υποστεί ποτέ το ελληνικό star system. Οι συνέπειές του; Απρόβλεπτες...
@Χθες το απόγευμα στο inbox της «Espresso» έφτασε ένα email από τη διεύθυνση Hack 4 Fame. Οι παραλήπτες, αρκετοί. Οι αποστολείς; Τι σόι άνθρωποι είναι οι αποστολείς; Η τεχνική της δημιουργίας γραφιστικών με τη χρήση ψηφίων και αριθμών, τα χρώματα, το μαύρο φόντο και η επανάληψη συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων φάνταζαν γνώριμα. Οικεία. Ανακαλούσαν στη μνήμη του υπογράφοντος αρκετά θέματα του απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος που αφορούσαν το σχετικά αχαρτογράφητο (για πολλούς) κόσμο των χάκερ. Το συνοδευτικό κείμενο, γεμάτο οργή και απειλές για τον κόσμο των πλουσίων, διασήμων και ισχυρών.
@Οι απόψεις για τους δημοσιογράφους, όπως διατυπώνονταν από τους αποστολείς, επιεικώς υποτιμητικές. Η γνώμη τους για τους πολιτικούς; Αυτή που όλοοι μπορείτε να υποθέσετε. Χείριστη! Οι συντάκτες του email δείχνουν πως διψάνε για εκδίκηση. Θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω - από εκείνους που κρίνουν ότι αποτελούν πρόβλημα για την κοινωνία μας. Την εκδίκηση την επιζητούν μέσω της κοινοποίησης γεγονότων που πολλοί celebrities θα ήθελαν να αποκρύψουν από τα φώτα της δημοσιότητας.
@Οι χάκερ προς το τέλος του μακροσκελούς μηνύματός τους παρέπεμπαν σε ένα link, ένα σύνδεσμο που οδηγούσε σε υπολογιστικό δίκτυο του εξωτερικού το οποίο φιλοξενεί δωρεάν (και ανωνύμως) τα αρχεία που του εμπιστεύονται χρήστες απ' όλο τον κόσμο. Εχοντας αρχικά την επιφύλαξη ότι το συμπιεσμένο αρχείο που είχαν αναρτήσει οι χάκερ μπορεί να περιλαμβάνει επικίνδυνο ή καταστροφικό ιό, άρχισα να κατεβάζω τα δεκάδες μεγκαμπάιτ με τα «καυτά» δεδομένα. Τέλος, αφού έπειτα από αρκετή ώρα ολοκληρώθηκε το downloading, το συμπιεσμένο αρχείο άνοιξε και άρχισαν οι αποκαλύψεις! Δεκάδες κείμενα, σκαναρισμένα έγγραφα, φωτογραφίες, Excel files, pdf files και δεν συμμαζεύεται. Οι χάκερ έκαναν την «μπάζα» του αιώνα και μοιράζονται τα πληροφοριακά λάφυρα με όλους. Η αγορά μόλις έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε: την «αποκλειστικότητα» της γνώσης. Πόσα πληρώνει και ποιους. Τώρα γνωρίζουν όλοι μέχρι πού «μασάνε» αυτοί που τα σκάνε και μέχρι πού φτάνει ο ίσκιος όσων τα παίρνουν. Το μάτι, όπως ήταν φυσικό, έπεσε πρώτα στα συμβόλαια και τις απολαβές των διασημοτήτων.
@Τρανταχτά ονόματα στη λίστα των «τρομοκρατών». Στόχοι της ηλεκτρονικής επιδρομής ήταν το σύνολο των δισκογραφικών εταιρειών της χώρας. Σημαντικά έγγραφά τους έπεσαν στα χέρια των εισβολέων, που τα έκαναν φεϊγβολάν στο Διαδίκτυο. Το περιεχόμενό τους κοινοποιήθηκε στην «Espresso». Εκεί υπήρχαν λεπτομέρειες για τα συμβόλαια, τις αμοιβές και τις υποχρεώσεις των διασήμων της εγχώριας showbiz. Αναφέρονται ενδεικτικά οι ακόλουθοι: Αντώνης Πασχαλίδης (Ρέμος), Κυριακή Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα), Αννα Βίσση, Γιώργος Αλκαίος, Καίτη Γαρμπή, Ναταλία Γερμανού, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Θεοφάνους, Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας, Ελλη Κοκκίνου, Λάμπης Λιβιεράτος, Νότης Μαυρουδής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ελενα Παπαρίζου, Ελισάβετ (Ελλη) Πασπαλά, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Ρασούλης, Διονύσης Σχοινάς, Πασχάλης Τερζής, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Τσάπρα Νικολέτα (Αρλέτα), Μάριος Φραγκούλης, Σάννυ Μπαλτζή, Ευαγγελία Δρούτσα, Αγγελική Κιουρτσάκη (Αντζελα Δημητρίου), Αναστασία Θεοδωρίδου (Νατάσα), Λευτέρης Παγκοζίδης (Πανταζής), Νίνα Λοτσάρη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…