Στη διαχείριση των ΜΜΕ εμπλέκονται 5 νέοι υπουργοί

@Βάσει της νέας σύνθεσης κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού όπου υπάγονται τα ΜΜΕ αναλαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος πλέον αποκτά και αρμοδιότητες στην ΕΡΤ. Υφυπουργός αναλαμβάνει η Άντζελα Γκερέκου.Υ.Γ. Προφανώς υπεύθυνος για τα blogs και τα sites αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης μιας και ο πρόεδρος της κυβέρνησης τού ανέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης!!!
@ΗΤΑΝ αποκαλυπτικός ο Λάκης στην σατυρική του εκπομπή και τα είπε για όλους και ιδίως για το νέο Κυβερνητικό σχήμα. Ομως η ατάκα ότι 'η αποτυχία του Καραμανλή θα είναι αποτυχία μόνο αν επιτύχει ο Γιώργος στο έργο του, διότι αν αποτύχει και ο Γιωργάκης τότε όλα θα θυμίζουν κενό...'. Μια φράση που μάλλον περικλείει όσα καταλόγισε χθές στους πολιτικούς ταγούς της χώρας μας...
@Υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα; Και αν ναι, μπορούμε να την έχουμε σε μια άλλη ζωή; Μια μοιραία σχέση γεννιέται φέτος στον ΑΝΤ1… Το ΚΑΡΜΑ έρχεται να μας δείξει ότι κάποιες ψυχές είναι δεμένες από τη μοίρα πέρα από τα όρια αυτής της ζωής. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ σε μορφή τηλεταινίας. Η συνέχεια… κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00.
@Από την πρώτη εκπομπή το Ράδιο Αρβύλα έδειξε ότι επανήλθε για τα καλά. Φυσικά πρώτο θέμα τα ευτράπελα των εκλογών.Σχολιάστηκε καταλλήλως βέβαια και το γεγονός ότι συνεχώς διακόπτονται οι εκπομπές για έκτακτα από το πρωί.Τι είπαν όμως και έκαναν το σταθμό να βγάζει καπνούς;Τίποτα το σπουδαίο.Απλά ότι :"η μόνη εκπομπή που δεν πρόκειται να διακοπεί για έκτακτο είναι το Με Αγάπη!!"
@Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα «Νέα Μέσα, Νέο Περιεχόμενο;».Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου σχετίζονται με τις πλατφόρμες των νέων μέσων, τις αλλαγές στο περιεχόμενο, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τις αλλαγές στο επικοινωνιακό πεδίο, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και επαγγελματιών.
@Η ουσιαστική κατάργηση του υπουργείου Τύπου χθες το βράδυ από το Γ. Παπανδρέου, δημιουργεί μια διάχυση των αρμοδιοτήτων. Έτσι το “ρόλο Ρουσόπουλου” της επικοινωνίας με τα ΜΜΕ ανέλαβε ο Χάρης Παμπούκης.Το σκέλος του περιεχομένου των Μέσων και τον έλεγχο των κρατικών ΜΜΕ (ΕΡΤ-ΑΠΕ) ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Γερουλάνος , κατά το γαλλικό μοντέλο.Τα δίκτυα που στο μέλλον με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση θα παίζουν καθοριστικό ρόλο, ο υπουργός υποδομών -και έμπειρος περί τα ΜΜΕ- Δημήτρης Ρέππας. Η αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών περνάει στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση όπως και το Internet λόγω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τέλος, το νομικό σκέλος των Μέσων σε σχέση με τα ζητήματα Διαφάνειας ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Χάρη Καστανίδη

@Φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση έχει τα δικά της σχέδια για την αναδιοργάνωση της κρατικής τηλεόρασης. Για τη θέση του διευθυντή θα δεχθεί, μια ειδικά διαμορφωμένη επιτροπή από τον πρόεδρο του ΠAΣOΚ., βιογραφικά από υποψηφίους και θα καταλήξει στην τελική της απόφαση ύστερα από τις εισηγήσεις της επιτροπής. Η θέση της Μαρίας Χούκλη μοιάζει εξασφαλισμένη μιας και είναι ιδιαίτερα συμπαθής και στο Γιώργο Παπανδρεου ενώ εσχάτως ακούγονται σενάρια περί ενδεχόμενης συνεργασίας της ΕΡΤ με την Ρίτσα Μπιζόγλη. Το σενάριο αυτό δείχνει πως έχει στέρεες βάσεις καθώς η πρώην παρουσιάστρια του ALPHA είναι από τα "αγαπημένα παιδιά" της Ιπποκράτους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…