Ραντεβού με την...οικονομία στον Κυριακάτικο Τύπο

@ME τις μεγάλες προσδοκίες απο την Κυβέρνηση που επιθυμούν οι πολίτες αλλά και την...ανώμαλη προσγείωση στις Βρυξέλλες για την οικονομία απασχολούν τον Κυριακάτικο Τύπο με διαφορετικές εκτιμήσεις για το μέγεθος των προβλημάτων αλλά και την αντιμετώπισή τους. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της β' έκδοσης απο το 'Βήμα' που γράφει 'Τα μεσάνυχτα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-Μεγάλες προσδοκίες με τα προβλήματα, το πρόγραμμα, οι λύσεις-Ελπιδα προοπτικές έδωσε ο Γ. Παπανδρέου' ενώ αναφέρεται και στο κλίμα που επικρατεί στο γαλάζιο κόμμα.
@Το 'Εθνος' γράφει για το 'Νομοσχέδιο για προσλήψεις νέων στον ιδιωτικό τομέα-Ανάχωμα στην ανεργία με νέα stage και μπόνους στις εισφορές-για νέους ως 30 ετών με 6μηνη ειδίκευση και 4χρονη απασχόληση'. Η 'Καθημερινή' φέρει ως υπέρτιτλο 'Μανιφέστο για μια νέα Κεντροδεξιά- Δένδιας, Παπαθανασίου, Χατζηδάκης παρεμβαίνουν με άρθρο για το ιδεοολογικό στίγμα του γαλάζιου κόμματος'
@Να δούμε τώρα την 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που γράφει στον υπέρτιτλο ότι 'Πρώτο Κράς Τέστ της Κυβέρνησης- Ο Γ. Παπακωνσταντίνουν αύριο στο Ecofin διεκδικεί παράταση για την μείωση των ελλειμάτων- Προσγείωση στις Βρυξέλλες- Το ελληνικό σχέδιο για σταδιακή προσαρμογή και η πίεση απο την Κομισιόν για σκληρά μέτρα'. Να προχωρήσουμε με το 'Πρώτο Θέμα' που σχολιάζει στο κεντρικό του θέμα ότι 'Απο το ΑΣΕΠ και οι διορισμοί για τις ΔΕΚΟ-Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις και κλείνουν τα 'παράθυρα' που άνοιξε η Ν.Δ.- Οικονομία με πακέτο μέτρων στις Βρυξέλλες'.
@Να προσθέσουμε και τα κύρια θέματα απο το 'Παρόν της Κυριακής' που γράφει χαρακτηριστικά ότι 'Φοβήθηκε την βάση και σύρθηκε στην πρόταση Σαμαρά και Αβραμόπουλου-Ηττα Ντόρας οι κάλπες-Στον β γύρο θα κριθεί η διαδοχή όπου όλα είναι ανοικτά, σκληρή αντιπαράθεση σε Μητσοτακικούς και μη- Διαιρεμένοι και οι Καραμανλικοί, ποιός είναι με ποιόν' σχολιάζει η εφημερίδα. Σειρά έχει το 'Αρθρο' που αναφέρει ότι 'Σοβαρές καταγγελίες για το περιβάλλον Παπανδρέου- Χ. Παμπόυκης λέει ότι δεν ήταν δικηγόρος της Cosco- Οταν το νόμιμο δεν είναι και ηθικό στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ'.
@Η εφημερίδα 'Real News' πιστεύει στο κύριο θέμα της ότι 'Μεγάλες ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά- Αλλάζουν όλα-Κρίσιμες συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με Μπαρόζο και Αλμούνια δηλώνει ότι θα πάει ο ίδιος στις Βρυξέλλες' ενώ καταγράφει τις αλλαγές σε οικονομία και ασφαλιστικό σύστημα που έπονται. Τέλος ο 'Αδέσμευτος Τύπος' σημειώνει ότι 'Κόκκινος δράκος, πράσινος πυρετός- Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ στο λιμάνι-ενώ οι Κινέζοι απειλούν με τελεσίγραφο, οι σύντροφοι λένε ότι η Κατσέλη τα..θαλάσσωσε΄.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…