Πολιτικό και τηλεοπτικό βαρόμετρο της εβδομάδας

@Υψηλή αποδοχή εξακολουθεί να έχει η νέα κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο διεξήχθη για λογαριασμό της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι κατά 51% από τη νέα κυβέρνηση, τη στιγμή που το 54% εκδηλώνει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα». Εξακολουθεί πάντως να υφίσταται σημαντικό ποσοστό (28%) όσων πιστεύουν ότι «καμία από τις δύο» κυβερνήσεις δεν είναι επαρκής...
@Μειώνεται δραστικά η παραγωγή ψυχαγωγικού ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου (ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ηχογραφήσεων και ραδιοτηλεοπτικών σειρών). Η συγκεκριμένη αγορά ίσως να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής, από το 2005 και μετά.Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για το β΄ τρίμηνο του 2009 δείχνουν μεγάλη κάμψη της δραστηριότητας στον τομέα επικοινωνίας της χώρας.
@Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση του 10% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου Σκάι , βρίσκεται ο Λαυρέντης Λαυρεντάδης. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και αυτή τη βδομάδα σε θετικό κλίμα και πλέον η συμφωνία – την οποία αποκάλυψαν οι Τυπολογίες – στις 31 Ιουλίου είναι πρό των πυλών. Ήδη ο επιχειρηματίας ελέγχει 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, το ΔΕΚΑ και το Sport TV.
@Αθλητικογράφοι που τα τελευταία 15 χρόνια διαγράφουν την δική τους πορεία στο χώρο, αλλά και απόφοιτοι σχολής αθλητικού ρεπορτάζ, βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο.Μεταξύ των τιμηθέντων και η δημοσιογράφος του Star, Ελισάβετ Κυρίτση.
@Η "Πρωινή μελέτη" του Star βάλλει κατά του Έκτορα Μποτρίνι και της δημοφιλούς εκπομπής του “Εφιάλτης στην κουζίνα” υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για στημένο πρόγραμμα. Στην ίδια εκπομπή είδαμε να παρουσιάζονται ιδιοκτήτες εστιατορίων που είχε επισκεφτεί ο γνωστός σεφ, οι οποίοι δήλωσαν μπρος στον τηλεοπτικό φακό ότι όλα ήταν “μούφα” και ότι, παρά το βρίσιμο, έγινε ντόρος, γιατί μέχρι πρότινος ήταν πολύ συγκεκριμένες οι μέρες που το μαγαζί τους γέμιζε, ενώ τώρα ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος. TV το μεγαλείο σου! Αν αληθεύουν όλα αυτά, πάντως, πρέπει να επέμβει το ΕΣΡ.
@Στις 6.15, sτο έκτακτο δελτίο του ΑΝΤ1 o Γ. Καραϊβάζ έδινε με βεβαιότητα ότι "ένοπλοι ληστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο υπόγειου του καταστήματος Jumbo στο Παγκράτι". Έδινε με τόση βεβαιότητα την είδηση που παρέσυρε όλους τους άλλους. Έλεγε μάλιστα ότι "σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ." και σύμφωνα με "αυτόπτες μάρτυρες" οι ένοπλοι κρατάνε όμηρο, υπάλληλο του καταστήματος! Οι συνάδελφοί του ήταν πιο εγκρατείς. Δεν επιβεβαίωναν την "είδηση" του Καραιβάζ. Και η Καριοφύλλη στον Alpha και ο Φιλιππάκης στο Alter δεν έλεγαν τίποτα με βεβαιότητα. Τελικά οι ένοπλοι έφυγαν πιο νωρίς και ανενόχλητοι. Κι ούτε φυσικά είχαν ποτέ όμηρο.
@ Μπροστά με 12,1% ο Σκάι στη ραδιοφωνική μέτρηση της Focus για την ΑΕΜΑΡ . Στη δεύτερη θέση ο Ρυθμός με 8,6% κι ακολουθεί με 8% ο NovaΣπορ FM . Η Λάμψη κέρδισε έδαφος και ανέβηκε στο 7,7% , όπως και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο 7,2% . Στους ενημερωτικούς με 4,7% ο Real , με 4,6% o ANT1 FM, με άνοδο μιας μονάδας στο 3,5% ο Flash και στο 3,3% ο Alpha 989. Στο 2,5% ο Sentra, με 1% ο City και στο 0,8% ο Arrena ο δεύτερος σταθμός του Β. Ρέστη.
@Στην πρώτη εφημερίδα του μπήκε στην μπανιέρα, στη δεύτερη ξεγυμνώθηκε. Παρακαλάτε να πετύχει η VETO γιατί στην τρίτη του προσπάθεια θα μας…Άντε καλή αρχή στο VETO που κυκλοφορεί 1η Νοεμβρίου και οι φήμες λένε ότι έχει προσλάβει αρκετό κόσμο και μάλιστα όχι με δελτία παροχής, αλλά με προσλήψεις. To σχόλιο προέρχεται απο τα media..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…