Η τηλεόραση πλέον βρίσκεται στο Internet..

@Η εποχή όπου ο μοναδικός τρόπος για να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές το αγαπημένο τους πρόγραμμα ήταν να ανοίξουν την τηλεόρασή τους σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα τελειώνει. Ολο και περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανοίξει μια δεύτερη «οθόνη» στο Διαδίκτυο και τους χρήστες του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να δουν εκπομπές και σειρές να το κάνουν, όχι μόνο την ώρα που προβάλλονται αλλά όποτε εκείνοι θέλουν.
@Ετσι, στο www.megatv.com οι επισκέπτες παρακολουθούν όποτε επιθυμούν επιλεγμένες σκηνές από τις αγαπημένες τους σειρές, trailer εκπομπών, αλλά και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αμέσως μετά την προβολή τους. Από την περασμένη Δευτέρα ο ΑΝΤ1 εγκαινίασε τη νέα ιστοσελίδα του στη διεύθυνση www.antenna.gr όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα του καναλιού οποιαδήποτε ώρα. Εξαιρούνται οι ξένες ταινίες και σειρές και οι αθλητικές μεταδόσεις καθώς για αυτά τα τηλεοπτικά προγράμματα ισχύουν διαφορετικές συμφωνίες. Για τις αθλητικές μεταδόσεις ήδη έχει ενεργοποιηθεί επί πληρωμή υπηρεσία.
@Οι περισσότερες εκπομπές του ΣΚΑΪ λίγα λεπτά μετά την προβολή τους βρίσκονται στη διάθεση του «τηλεθεατή» του www. skai.gr. Ακριβώς στον αντίποδα βρίσκονται τα υπόλοιπα κανάλια. Ο Αlpha, μέλος του ραδιοτηλεοπτικού κολοσσού RΤL Group, διαθέτει ένα αρκετά φτωχό site το οποίο φιλοξενεί κάποια από τα trailer εκπομπών ενώ το Star στο www.star-tv.gr φιλοξενεί μια απλή αναφορά στο πρόγραμμα. Το ίδιο κάνει και το www.alter.gr. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στη δημόσια τηλεόραση. Στο www.ert.gr υπάρχει μόνο παραπομπή προκειμένου να παρακολουθήσει κανείς επί πληρωμή τους απευθείας αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του ιστότοπου της UΕFΑ.
@Τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση, γίνεται λόγος για μείωση διαφημιστικών εσόδων που κατά μέσο όρο κινείται περί το 30%, πρωτοφανής για μια αγορά που εκτός των άλλων «υποφέρει» από κατακερματισμό.
@Την εβδομάδα 12 με 18 Οκτωβρίου το MEGA σημείωσε ποσοστό 20,7%. Ακολούθησαν, ΑΝΤ1 με 14%, ALPHA με 13,2%, ALTER με 12,6%, STAR και ΝΕΤ με 9,5%. Στο 3,7% η ΕΤ3, στο 3,6% η ΕΤ1, μόλις 3,2% ο ΣΚΑΪ.
@Το γιοφύρι της Άρτας θυμίζει πλέον η νέα σειρά του ΑΝΤ1 , ''Κάρμα''. Ενώ αρχικά ήταν να μεταδίδεται καθημερινά τελικά την είδαμε να δίνει lead in στο δελτίο του σταθμού τα Σαββατοκύριακα. Τώρα που το πείραμα με το ριάλιτυ μαγειρικής και φλερτ ''Love bites'' δεν έφερε τα αναμενόμενα αφού σημειώνει τις περισσότερες φορές χαμηλότερα ποσοστά και από τη περσινή ''Λόλα''
@Η σύγκρουση στο ενημερωτικό ραδιόφωνο ξεκίνησε με την κάθοδο του Θέματος στον Alpha και την παραγωγή νέου προγράμματος από την περασμένη Δευτέρα. Είναι μια σύγκρουση με τρεις παραμέτρους. Κατʼ αρχάς υπάρχουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις όσων ελέγχουν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως η συγκρουσιακή σχέση από την εποχή της συστέγασης στον Alpha μεταξύ Αναστασιάδη (Θέμα 9,89) και Ν. Χατζηνικολάου, με προέκταση και την κυκλοφορία των εφημερίδων τους. Δεύτερο και καθοριστικό ζήτημα είναι η μάχη της ακροαματικότητας, καθώς η πίτα εδώ και πολύ καιρό δεν έχει αυξηθεί και είναι σίγουρα κάτω του 50%. Σʼ αυτήν ο ΣΚΑΪ επέστρεψε στο 12,1%, ενώ ο NovaΣπορ FM είναι στο 8% και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο 7,2%. Στοιχεία που έγραψε το 'Παρόν'
@Πτώση στην αναγνωσιμότητα των εφημερίδων για το β΄ τρίμηνο του 2009. Με εξαίρεση τη «Metro», την «Espresso», τη «Lifo» και την ημερήσια έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» όλες οι υπόλοιπες παρουσιάζουν κάμψη, σύμφωνα με έρευνα της Bari Focus. Πρώτο παραμένει το «Βήμα» με 761.000 αναγνώστες (-8% σε σχέση με το 2008), έναντι 756.000 αναγνωστών του «Θέματος» (-4%) και 748.000 αναγνωστών της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (-3%).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…