Επετειακά αφιερώματα και θερμό εκδοτικό τοπίο

@Ξεκινούν από αύριο οι επετειακές εκπομπές του Mega για τα 20 του χρόνια, και είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε παλιές αγαπημένες σειρές. Στις 21.00 θα δούμε εορταστικό Taxi Girl, με την Βίκυ Σταυροπούλου να δοκιμάζει τις...Megaλες γνώσεις των πελατών της. Στις 22.00 ξεκινά το The Twenty, η εκπομπή που θα κάνει αναδρομή στις σειρές του Mega και θα παρουσιάσει ποιές ήταν οι αγαπημένες του κοινού. Παρουσιαστής ο Γιώργος Καπουτζίδης και πρώτος καλεσμένος ο Χριστόοφορος Παπακαλιάτης.
@Στο πλευρό του Αυτιά τάχθηκε ο νομάρχης μας Παναγιώτης Ψωμιάδης, δίνοντας συνέχεια στην ιστορία των βίντεο. Αυτήν τη φορά ο νομάρχης βγήκε στην εκπομπή του Γιώργη, προκειμένου να τον συγχαρεί γιατί, όπως είπε, το να μιλά ο Αυτιάς σε ένα βίντεο-μαϊιμού αποδεικνύει ότι ο παρουσιαστής αν μη τι άλλο έχει χιούμορ. “Ας βάλουμε λοιπόν λίγο χιούμορ στη ζωή μας”, δήλωσε ο Ψωμιάδης. Να δούμε αν και τα μέλη και του ΕΣΡ (που θα ασχοληθεί με το θέμα) έχουν το ίδιο χιούμορ με τον Παναγιώτη.
@Ο δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος – μετά την πορεία του, επί σειρά ετών, ως στέλεχος του Αθήνα 9.84 - είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96,0.Αναλαμβάνει τη θέση σε μια καλή συγκυρία για τον σταθμό αφού - με βάση την τελευταία μηνιαία μέτρηση της Focus/Bari για την ΑΕΜΑΡ – έχει σημειώσει άνοδο κατά μια μονάδα, σε σχέση με το διάστημα (17/8-13/9/2009).
@Νέα επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέστειλαν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου του ΑΝΤΕΝΝΑ, ζητώντας - ακόμη μια φορά - την παρέμβαση του σωματείου για τις συνεχιζόμενες «εθελούσιες» απολύσεις που έχουν αποδεκατίσει τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού και έχουν οδηγήσει στην καθημερινή καταστρατήγηση των βασικών αρχών άσκησης της δημοσιογραφίας.«Ήδη σας έχω ενημερώσει για τις πέρα από κάθε δεοντολογία και επαγγελματισμό, συνθήκες δουλειάς μας», σημειώνει στην επιστολή της η εκπρόσωπος των συντακτών Λίντα Γιαννοπούλου. Και αναφέρει: «την υποχρέωσή μας να αντιγράφουμε από blogs, την αποψίλωση του ρεπορτάζ, τη χρήση από τη διεύθυνση συναδέλφων της τηλεόρασης που δεν αμείβονται, την περικοπή των κυριακάτικων αμοιβών που ανταλλάσσονται με ρεπό, τις πιέσεις για αλλαγή ωραρίου και αντικειμένου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων κ.ά».
@Θερμός αναμένεται για το εκδοτικό τοπίο ο Νοέμβριος, αφού αναμένεται να προστεθούν στα περίπτερα δύο νέες εφημερίδες. Ο λόγος για την επανέκδοση του "Ελεύθερου Τύπου" των Σκαναβή - Μπενέκου και για την κυριακάτικη εφημερίδα "Veto" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Οι επιτελείς των δύο υπό έκδοση φύλλων βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τη στελέχωσή τους, ενώ μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένεται να "σκάσουν" μύτη και τα πρώτα διαφημιστικά. Ο στόχος των εκδοτών του "Ελεύθερου Τύπου" είναι 25.000 στο ημερήσιο φύλλο και 50.000 - 60.000 στο κυριακάτικο. Πολύ πιο ψηλά φαίνεται ότι βάζει τον πήχη ο Τριανταφυλλόπουλος, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή θα τυπώσει 250.000 φύλλα.
@Η κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια τηλεόραση μετά τις εκλογές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «χαοτική». Με όλες τις δραστηριότητες να έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη εν αναμονή των αποφάσεων για τη σύνθεση της νέας διοίκησης, η ΕΡΤ υπολειτουργεί, ενώ τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει λιμνάζουν και γίνονται μεγαλύτερα.
Πηγές προσκείμενες στο υπουργείοΠολιτισμού αναφέρουν ότι βρίσκονται εν αναμονή της υπογραφής των προεδρικών διαταγμάτων ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αρμοδιότητες και να μπορέσει στη συνέχεια η νέα κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι μέλλει γενέσθαι στη δημόσια τηλεόραση.
@Αρκετά ικανοποιητικά ποσοστά για τα σήριαλ του Mega, πολύ χαμηλότερα νούμερα από την πρώτη εβδομάδα για το σήριαλ Dr Ρούλης και αρκετά ψηλά γιατον «Αγρότη» του Alpha κατέγραψαν τα «μηχανάκια» της AGB την Τετάρτη (21/10). Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά που καταγράφηκαν 21:00-22:00 είναι: Η οικογένεια βλάπτει (Mega): 30.6%, Αγρότης μόνος Ψάχνει (Alpha): 21.1%,Dr Ρούλης (Ant1): 12.8% 22:00-23:00, τα σήριαλ κατέγραψαν: Η πολυκατοικία (Mega) 21.3%,«Για λογαριασμό σας (Alpha) 16.7%,Λίτσα.com (Ant1) 14.8%. Για το διάστημα 23:00-24:00 τέλος, το «Μίλα μου βρώμικα» στο Mega σημείωσε μέσο όρο 17.3%, το Grey’s Anatomy στον Ant1, 13.8%, ενώ η επανάληψη επεισοδίου του Εφιάλτη στην Κουζίνα με τον Εκτορα Μποτρίνι στον Alpha, 13.4%.
@Στις ακροαματικότητες των ραδιοφώνων τώρα όπου ο «City 99,5» άγγιξε τον προηγούμενο μήνα στον πάτο των ακροαματικοτήτων με 1,1%. Αντιθέτως, ο «Flash 96» κερδίζει διαρκώς ακροατές (3,5% από 2,5%). Εξάλλου είχαμε και αλλαγές στην διοίκηση του σταθμού. Ολα τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα ανέβηκαν (ένεκα των εκλογών). «Μελωδία 99,2» και «Δίεση 101,3» εναλλάσσονται στην πρωτιά των ραδιοφώνων του καλού ελληνικού τραγουδιού. Πτώση ο πρώτος, άνοδο ο δεύτερος, πέρασε μπροστά. Ανέβηκε σημαντικά και ο «Best 92,4». Ψηλά βρίσκεται επίσης ο «Ρυθμός 94,9» (2ος) και ο «Λάμψη 92,3» (4ος), στη δεκάδα μπήκε και ο «Sfera 102,2». Εν δυνάμει αντίπαλος των λαϊκο-ποπ ραδιοφώνων είναι πια και ο αντίστοιχης υφής «Δρόμος 89,8».
@Μια πρωτότυπη εισβολή είχαν στο στούντιο του TV Makedonia, κατά την διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής «Metro».Γονείς και μαθητές των Δημοτικών Ασβεστοχωρίου εισέβαλαν στο στούντιο για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στη σχολική στέγη στον Δήμο Χορτιάτη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…