Ανατροπές στον Τύπο και μάχες στο ενημερωτικό ραδιόφωνο

@Ολική ανατροπή αποτυπώθηκε στα ανώτατα κλιμάκια του ΔΟΛ από τον Σταύρο Ψυχάρη: Ο Χρήστος Μεμής (αναπληρωτής διευθυντής του "Βήματος") αναλαμβάνει διευθυντής στα "Νέα" και ο Παντελής Καψής (μέχρι πρότινος διευθυντής στα Νέα) αναλαμβάνει διευθυντής στο "Βήμα". Ο Α. Καρακούσης πιθανότατα παραμένει στο καθημερινό "Βήμα", στη θέση του διευθυντή σύνταξης, ενώ αλλάζει και η πυραμίδα στα "Νέα": Σύμβουλος έκδοσης αναλαμβάνει πιθανότατα, ανεβαίνοντας δύο θέσεις, ο Νότης Παπαδόπουλος. Το τρένο των αλλαγών φαίνεται ότι έχασε ο Γιάννης Πρετεντέρης, του οποίου οι κινήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον. Θα δεχθεί το νέο καθεστώς, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα επιτελική θέση στο ειδησεογραφικό του Mega, οπωσδήποτε υπό τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο; Αν και δεν μπορεί να το εγγυηθεί ο Στ. Ψυχάρης, ο ίδιος ο Πρετεντέρης έχει εκεί τις “άκρες” του.
@Η μάχη στους ενημερωτικούς ραδιοσταθμούς του νομού Αττικής, έχει ήδη ξεκινήσει. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει αυξηθεί μόνο ο ανταγωνισμός – αφού οι περισσότεροι επενδύουν αφειδώς στο κομμάτι που λέγεται «infotainment» - αλλά και το ότι όλα αυτά τα συζητάμε σε μια εποχή όπου τα διαφημιστικά έσοδα συρρικνώνονται, μέρα με τη μέρα. Το έμψυχο δυναμικό, λοιπόν, των σταθμών, καλείται να αποδείξει πάρα πολύ γρήγορα ότι μπορεί να διεκδικήσει σημαντικό κομμάτι από την πίτα των ακροαματικοτήτων. Κι αυτό είναι κάτι που αγχώνει τους πάντες και, ίσως, να οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις.
@ Και μέσα σε όλα αυτά, η Έλλη Στάη, μαζί με τη Νικόλ Λειβαδάρη, επιστρέφει στο ραδιόφωνο, κάθε μεσημέρι, Δευτέρα με Πέμπτη, 12.30 με 14.00, στον Flash 96. Οι παλιές αγπάες επιστρέφουν αλλά ακόμα απορούμε γιατί έφυγαν παλιότερα επι εποχής Κόκκαλη..
@Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή οι ακροαματικότητες των αθηναϊκών ραδιοσταθμών για τον τελευταίο μήνα και μας δίνεται η ευκαιρία να εξάγουμε ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Η μεγάλη άνοδος του ΣΚΑΪ 100,3 την ώρα, μάλιστα, που οι υπόλοιποι ειδησεογραφικοί ραδιοσταθμοί έπεσαν.Τα πετυχημένα πειράματα των Derti 98,6 (με λαϊκά) και Freedom 88,9 (με ελληνικό ροκ). Και τα δύο, δια χειρός Νίκου Νικολακόπουλου. Ωστόσο μερίδιο κερδίζουν οι μικρότεροι σταθμοί με εναλλακτική μουσική την ώρα που το κοινό προτιμά σε σημαντικό ποσοστό τα δικτυακά ραδιόφωνα πλέον..
@Ο αγώνας Πανσερραϊκού-ΠΑΟΚ θα είναι ο τελευταίος που ο Alpha θα μεταδώσει για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και κανείς δεν ξέρει ποια στάση θα κρατήσει το κανάλι της Κάντζας απ’ τα προημιτελικά και μετά…
@Νέες τοποθετήσεις επιχειρηματιών με υψηλή ρευστότητα σε επιχειρήσεις ΜΜΕ διαγράφονται στον ορίζοντα, ενώ την ίδια ώρα οι ήδη δραστηριοποιούμενοι παίκτες στο χώρο ενισχύουν τις ραδιοφωνικές τους επενδύσεις και αυτό παρά την πρωτοφανή μείωση που καταγράφεται στα διαφημιστικά έσοδα του μέσου.Τοποθετήσεις επενδυτών στις δύο εισηγμένες επιχειρήσεις παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών, το Mega και το Alter, -εμμέσως, μέσα δηλαδή από τις εταιρείες μετόχους τους ή αμέσως- αναμένονται στο προσεχές χρονικό διάστημα
@Σε μια νέα εποχή εισέρχεται το Alter με τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας στις 26 Φεβρουαρίου 2010 με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως και 120 εκατ. ευρώ. H προτεινόμενη αύξηση, που έχει στόχο τη βελτίωση των οικονομικών της εταιρείας, εκτιμάται πως είναι πιθανό να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και εκπρόσωπος τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο του Alter.
@Ενδιαφέροντα στοιχεία καταγράφουν τα δελτία ειδήσεων και ιδου τα αποτελέσματα για το Σάββατο ώστε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα χωρίς ουσιαστικές αλλαγές όπως πάντα: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 25,5%,ALTER ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24,1%,STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15,7%,ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 12,7%,ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 12,2%,ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 9,5%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…