Το μπάχαλο της Ψηφιακής TV πληρώνουν οι καταναλωτές

@ΤΟ μπάχαλο με την ψηφιακή....τηλεόραση συνεχίζεται με το μάρμαρο να πληρώνουν οι πολίτες καθώς τα πρότυπα μετάδοσης παραμένουν ασύμβατα και οι καταναλωτές να αγοράζουν αποκωδικοποιητές για μήνες. Για την ώρα εκτός απο τους 85 σταθμούς που έχουν έγκριση για άδεια ψηφιακής εκπομπής εκρεμμούν φλέγοντα ζητήματα για το θεσμικό πλαίσιο που παραμένει ανύπαρκτο καθώς η Κυβέρνηση δεν έχει δρομολογήσει τις απαιτούμενες υπουργκές αποφάσεις.
@Οπως εκείνες που αφορούν την αδειοδότηση ψηφιακών και αναλογικών καναλιών, την θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών, το σημείο εκπομπής με κοινή εγκατάσταση στην ΕΡΤ ή όχι, την υλοποίηση των παρόχων για την μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την εγκατάσταση, λειτουργία και έλεγχο των ψηφιακών εκπομπών. Προφανώς η καθυστέρηση γίνεται ώστε να μην δυσαρεστηθούν οι καναλάρχες οι οποίες θέλουν την πίτα δική τους αποφασίζοντας απο την Αθήνα για όλους...τους υπόλοιπους....
@Προς το παρόν για τον αποκωδικοποιητή , προσθέτει, η λύση είναι ένα η εγκατάσταση ενός “ταυ” στην έξοδο της κεραίας από τον τοίχο, ώστε να πηγαίνει ένα καλώδιο στον αποκωδικοποιητή και ένα στην τηλεόραση. Το ρόλο του “ταυ” μπορεί να παίξει και ο αποκωδικοποιητής, τονίζει, καθώς πρέπει να υπάρχει ειδικό καλώδιο. Έτσι, και για μερικές μέρες μόνο, ο τηλεθεατής θα πρέπει να επιλέγει τον αποκωδικοποιητή για να δει ψηφιακά, και την τηλεόραση για να δει τα αναλογικά κανάλια. Σύμφωνα με το Γ. Μαθιό, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, πουλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, 50.000 αποκωδικοποιητές.
@Στην πρώτη θέση «σκαρφάλωσε» πάλι χθες το τηλεοπτικό δίδυμο Καραμέρος-Χαριτάτος σημειώνοντας περίπου 16,65%. Σε απόσταση αναπνοής ακολούθησε η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Συμβαίνει Τώρα» με ποσοστό που αγγίζει περίπου το 16,3%.Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι «Πεντάμορφοι» του Mega κάνοντας γύρω στο 15,56% ενώ τελευταία στην κούρσα της τηλεθέασης ήταν η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με ποσοστό12,36%.
@Σύμφωνα με πληροφορίες εταιρία που εδρεύει και στην Ελλάδα απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Καμπιονάτο, της Β’ Ιταλίας, αλλά και της φόρμουλα 1 και του αμερικανικού football. Ξεκίνησε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα κανάλια για την πώληση των δικαιωμάτων…Ειδικά για το Καμπιονάτο, το προσφερόμενο «πακέτο» περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που έχουν και αρκετές καινοτομίες. Τι εννοούμε; Προσφέρονται live πέντε αναμετρήσεις κάθε αγωνιστική. Για πρώτη φορά Παρασκευή στις 20.10, το Σάββατο στις 19.00 ή στις 21.45 και την Κυριακή στις 13.30, στις 16.00 και στις 21.45.
@Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει ότι μέσα σε 26 επεισόδια θα ολοκληρωθεί το «4». Όμως, οι υπεύθυνοι του Μεγάλου καναλιού κάνουν τη μια σύσκεψη πίσω από την άλλη γιατί πιστεύουν πολύ σε αυτή τη σειρά και θα ήθελαν να τη δουν να συνεχίζεται και του χρόνου...Οι υπεύθυνοι του Mega σκέφτονται σοβαρά να δώσουν το πράσινο φως και του χρόνου στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μιας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και αξιόλογα σενάρια και σειρές, όπως τουλάχιστον ακούγεται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…