Η οικονομική κρίση δεμένη με την Ψηφιακή εποχή...

@Δουλειά και νέες θέσεις εργασίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης υποσχέθηκε ο Πέτρος Κυριακίδης, πρόεδρος του Ομίλου της ΝΕΠ, που πρωταγωνιστεί τον τελευταίο χρόνο στα media, μιλώντας στους εργαζομένους των εταιρειών του την περασμένη Τετάρτη. Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας προσκλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι από όλες τις εταιρείες του ομίλου, με αποτέλεσμα η αίθουσα στην «Αίγλη» να γεμίσει ασφυκτικά. Ο Π. Κυριακίδης μίλησε για όλους και για όλα και περιέγραψε τους στόχους του Ομίλου της ΝΕΠ, που αρχίζουν από τις εκδόσεις βιβλίων, περνούν από τα media και φθάνουν μέχρι τα βιολογικά προϊόντα και την επέκταση των δραστηριοτήτων στα σούπερ μάρκετ και στα μίνι μάρκετ. Η είδηση απο το 'Παρόν'
@Δύο ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 9,1 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο Λυμπέρη. Το πρώτο έλαβε η μητρική εταιρεία Εκδόσεις Λυμπέρη, που ανακοίνωσε πως υπέγραψε την 1η Φεβρουαρίου 2010 σύμβαση για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 5.500.000, με λήξη την 31η Δεκεμβρίου 2013 και με σκοπό την αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού.
@Η εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ήρθε πρώτη σε τηλεθέαση στην πολύ πρωινή ζώνη του Σαββάτο.Σύμφωνα με τα νούμερα της AGB, η εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» έφτασε περίπου το 27% στο σύνολο και το 20,3% στα νεανικά κοινά, ενώ η εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» σημείωσε ποσοστό περίπου 23,6%.
@H ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ απεργούν στις 10 Φεβρουαρίου για τη μείωση των μισθών και την υποβάθμιση του ασφαλιστικού, σωστά; Η ΓΣΕΕ απεργεί στις 24 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό και τις συλλογικές συμβάσεις, επίσης σωστά; Πώς; Τι κάνει η ΕΣΗΕΑ;
@ Τα χρήματα κινούν τα πάντα και αποτελούν και μια εξαιρετική πρόφαση, επίφαση, καμιά φορά και πραγματικότητα, όπως θέλει το βλέπει ο καθείς, για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο, βλέπε περικοπές και μειώσεις σε προσωπικό και μισθούς και, φυσικά, απολύσεις. Αλήθεια, οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, παραμένουν ακόμη απλήρωτοι; Στα σίγουρα, ακόμη να εξοφληθούν - από τον Απρίλιο του 2009! - οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου των Άνω Λιοσίων - ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM.
@Ο Στέλιος Κούλογλου που επιστρέφει στο περιβάλλον της τηλεόρασης ως μέλος του νεοσύστατου Δ.Σ. της ΕΡΤ, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στη Real Life, ότι η παραίτησή του από τη θέση αυτή θα εξαρτηθεί από το πότε θα εγκριθούν εκ νέου οι δύο εκπομπές του «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική βραδιά» αλλά και από την πορεία ανάκαμψης της κρατικής τηλεόρασης.
@Στο ενδεχόμενο της επιδότησης της αγοράς αποκωδικοποιητών ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από το κράτος, προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες για την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ και του δ.σ. της Digea, Κώστας Κιμπουρόπουλος, μιλώντας το Σάββατο στην εκπομπή «Media Club» στο ραδιόφωνο του ANT1 για την ψηφιακή τηλεόραση... @Το ψηφιακό μέρισμα αναδεικνύεται στο Ελ Ντοράντο του ευρύτερου χώρου των media και των τηλεπικοινωνιών, με τους υποψήφιους διεκδικητές του φάσματος να διαγκωνίζονται για την απόκτηση ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου και αυτό πριν ακόμα μπει τάξη στο χώρο.Η υπόθεση «ψηφιακό μέρισμα» -των αναλογικών τηλεοπτικών συχνοτήτων που θα μοιραστούν μετά τη μετάβαση στις ψηφιακές εκπομπές- βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα και θα βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμα στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων..
@Δεν σταματάει το κύμα των εξαγορών που κατευθύνει ο Πέτρος Κυριακίδης. Το τελευταίο απόκτημα του υπό διαμόρφωση ομίλου είναι η εφημερίδα «Veto», όμως δεν πρόκειται , όπως όλα δείχνουν για το τελικό σύνορο. Δηλαδή αν και η εταιρεία ΝΕΠ Εκδόσεις έχει σημαντικά μερίδια στο Πήγασο και στη Χ. Κ. Τεγόπουλος ο όμιλος ΜΜΕ έχει ως στόχο πάντοτε τη συμμετοχή σε μεγάλο εκδοτικό οργανισμό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…