Αλλαγές στην ΕΡΤ και χρέη στη ραδιοτηλεοπτική αγορά

@Ο εκνευρισμός είναι έκδηλος στο Ραδιομέγαρο λόγω της παραγγελίας για διενέργεια ελέγχου του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκη. Τα στελέχη της ΕΡΤ αναμένουν τον ορισμό της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών με βάση την παραγγελία του κ. Σχοινιωτάκη για έλεγχο σε βάθος εξαετίας για το ύψος των αποδοχών αλλά και για συμβάσεις ή συμβόλαια σχετικά με παραγωγές αλλά και με εργαζομένους. Υπάρχει πληροφορία ότι ήδη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους δημοσιογράφοι, ορισμένοι από τους οποίους γνωστοί, που κατέχουν και άλλη θέση στο Δημόσιο, όπως στη Γενική Γραμματεία, επειδή ανησύχησαν για τον έλεγχο που θα γίνει σε διπλές συμβάσεις! Απο το 'Παρόν'.
@Τη σταδιακή κατάργηση των διαφημίσεων από ειδικά προγράμματα της ΕΡΤ, όπως τα παιδικά και οι ειδήσεις, με παράλληλη μείωση του ανταποδοτικού τέλους ανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν έδωσε όμως στοιχεία για το πόση θα είναι αυτή η μείωση και πότε θα επιτευχθεί, όταν το ανταποδοτικό τέλος (στοιχεία 2008) αποτελεί το 79,51% των εσόδων της ΕΡΤ, με περίπου 299 εκατ. ευρώ, και τα έσοδα από διαφημίσεις - χορηγίες το 13,36% (50 εκατ. ευρώ).
@Μετά από μια μεγάλη περίοδο αδράνειας δέκα και πλέον ετών, οι Εκδότες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν από κοινού και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Η ανάγκη αυτή εμφανίζεται σήμερα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς τα χρέη και τα ελλείμματα των επιχειρήσεων Τύπου, πιέζουν σε εξοντωτικό βαθμό...
@Αύριο αποφασίζεται το μέλλον της ΕΙΗΕΑ. Οι εκδότες-μέλη της Ένωσης καλούνται στην αυριανή συνεδρίαση να δώσουν εν μέσω κρίσης το νέο στίγμα της Ένωσης Ιδιοκτητών με το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλέξουν. Στην τελευταία εισήγησή του ο εκδότης της «Εξπρές» και πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Δ. Καλοφωλιάς προτείνει τη σύναψη δανείου για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην ΕΙΗΕΑ.
@Αλλαγές στην ελληνική βιομηχανία της τηλεόρασης από ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού. Στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΙΤΗΣΕΕ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού πρότεινε τη συνεργασία μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και στη δημιουργία εξειδικευμένων σταθμών, στην ενημέρωση, στα αθλητικά και στις ταινίες.
@Να αρχίσουν να... ψάχνονται από τώρα για αποκωδικοποιητή, ή για ψηφιακή τηλεόραση σύντομα, οι κάτοικοι των νοτιο- ανατολικών προαστίων, γιατί από 18 Ιουνίου δεν θα πιάνουν κανένα ιδιωτικό κανάλι. Όσοι μένουν στις περιοχές Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας, Ελληνικού, Αλίμου, αλλά και Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης, που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από την Αίγινα, θα σταματήσουν να λαμβάνουν το "αναλογικό σήμα" και θα λαμβάνουν μόνο "ψηφιακό".
@Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των μελών της ΕΙΗΕΑ για τα τεκταινόμενα στο χώρο του Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, τελεί υπό παραίτηση και σήμερα αναμένεται η εκλογή νέου, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα αυξημένα προβλήματα του κλάδου σε μια περίοδο δύσκολη για την ελληνική οικονομία.
@Έντονος ανταγωνισμός και ανακατατάξεις καταγράφονται τον τελευταίο μήνα -τον πρώτο ουσιαστικά- όπου τα ανανεωμένα προγράμματα των ενημερωτικών ραδιοσταθμών βρίσκονται παράλληλα στον αέρα, δείχνοντας ότι η «μάχη» για την κυριαρχία στα ερτζιανά θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, τόσο τους αμέσως επόμενους μήνες όσο και στη νέα ραδιοφωνική σεζόν.
@Επιτέλους η ΕΙΤΗΣΕΕ άρχισε να κινείται -με ελαφρώς διαφορετική λογική- με τη μετάδοση ψηφιακού σήματος από την Digea και σε μια παραμεθόριο περιοχή, παράλληλα με την εκπομπή στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα γίνει με την ταυτόχρονη διακοπή του αναλογικού σήματος και ενδεχομένως με τη διάθεση δωρεάν αποκωδικοποιητών.
@Επιτυχημένο χαρακτηρίζει ο ΑΝΤ1 το εγχείρημα της WebTV, στο οποίο πρόσφατα προσέθεσε αποκλειστικό περιεχόμενο, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Formula 1 για το διαδίκτυο.Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία, το περιεχόμενο της Formula1 συγκέντρωσε περί τους 100.000 unique users στην πρόσφατο αγώνα, οι τρεις ημέρες του οποίου μεταδόθηκαν διαδικτυακά. Καλά λέγαμε ότι πλέον τα πάντα μεταφέρονται στο διαδίκτυο και απο ότι φαίνεται το εγχείρημα σκεφτονται να το συνεχίσουν αφού είδαν ότι αποκομίζουν και έσοδα απο την επιχείρηση. Μόνο να αυξηθούν και οι γραμμές απο τον ΟΤΕ με 24αρες γιατί προσκόμματα δημιουργεί ξανά η ΕΕΤΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…