Οι αρρωστημένες ειδήσεις και τα νούμερα της τηλεθέασης

Οι ειδήσεις με αρρωσταίνουν». Είναι ο διπλανός σας που το λέει συχνά πια, και ο παραδιπλανός, είναι και ο αντίλαλος της σκέψης που μόλις κάνατε ακούγοντας ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων. Αναπαράγοντας τη «γραμμή» της αποδοχής, την κυρίαρχη ιδεολογία, δηλαδή ποντάροντας σ’ ένα συναίσθημα αποκομμένο από τη σκέψη και την κριτική, τα δελτία ειδήσεων των 8:00, όπως έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε, καλλιεργούν τον πανικό, την άγνοια, την ηττοπάθεια, τον ατομισμό και τη μοιρολατρία.
@Την οργή του λαού κατά των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, το κύριο χαρακτηριστικών των οποίων είναι ότι πρώτο κόμμα έρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα το 91% των ερωτηθέντων είναι οργισμένο με τα κόμματα και τους πολιτικούς, το 43% με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, το 31% με τους συνδικαλιστές και το 25% με τη δικαιοσύνη. Επίσης με ποσοστά πάνω από 86% οι πολίτες ζητούν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και φυλάκιση όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα.Στη δημοσκόπηση της MARC για το ΕΘΝΟΣ το 58,8% πιστεύει ότι η Ελλαδα θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά το 52,4% νιώθει έντονη ανασφάλεια. Ο ένας στους δύο χαρακτηρίζει μονόδρομο την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, αλλά το 87,8% χαρακτηρίζει άδικα τα μέτρα.
@Σταματάει στην Αττική η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Μετά και την επιβολή του ειδικού φόρου τηλεόρασης και την επιστροφή του τέλους συχνοτήτων, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών σταθμών αποφάσισαν να σταματήσουν λόγω κόστους τη μετάβαση στο λεκανοπέδιο στις 18 Ιουνίου.
@Μ. Αραμπατζή: Στην τηλεόραση καταλήγουμε να είμαστε νούμερα. Μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε η Μαρία Αραμπατζή, μία εκ των παρουσιαστών της πρωινής εκπομπής του Mega, «Όμορφος Κόσμος το πρωί». Μίλησε για το πώς βιώνει την παρουσίαση μίας πρωινής καθημερινής εκπομπής, τους ανταγωνιστές της, πως ορίζει η ίδια το infotainment, όλα όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες και πολλά άλλα ακόμα.
@Η εβδομάδα που θα διανύσουμε, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 21 Μαΐου, έχει δύο απεργίες που αφορούν το ραδιόφωνο. Εκείνες της ΕΤΕΡ, όπως και της ΕΣΗΕΑ. Στη δεύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει πάλι ένας διάλογος για το κατά πόσο είναι σωστή μια τέτοια κίνηση και το αν θα πρέπει να απεργούμε την επόμενη ή κάποια άλλη ημέρα. Και θα υπάρξουν και πάλι κάποιοι, σε κάποιους σταθμούς, που θα σπάσουν – αυτοβούλως – την απεργία...
@Συνολικά 14 είναι οι συμβασιούχοι της διεύθυνσης αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, των οποίων η σύμβαση λήγει στις 31 Ιουλίου και περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις (σε κεντρικό επίπεδο) για το αν θα παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο από την 1η Αυγούστου. Και το θέμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.
@Περίπου στο 30% βρίσκεται το ποσοστό των συμβασιούχων της ΕΡΤ για τους οποίους θα πρέπει να βρεθεί λύση, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αξιολογήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο πλέον και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν κάπου κοντά στις αρχές του επόμενου μήνα, θα φέρουν στο προσκήνιο ένα αριθμό της τάξεως των 350 εργαζομένων, για το μέλλον των οποίων τις αποφάσεις θα πάρει η πολιτική ηγεσία και όχι η διοίκηση του φορέα.
@Τώρα με το νέο φόρο τηλεόρασης και η διαφήμιση θα μειωθεί, οι απολύσεις και η παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων θα περιοριστεί και φυσικά θα έχουμε νέο γύρο συζητήσεων για το μέλλον επιβίωσης ορισμένων επιχειρήσεων σε μια περιοδο κρίσης που η Κυβέρνηση απλά..αποφασίζει και διατάσσει. Μάλλον έχουν απωλέσει το μέτρο και αν χαθούν νέες θέσεςι εργασίας να δούμε ποιοί θα υποστούν τις κυρώσεις του λαού πολύ σύντομα...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…