Εκλογές και δελτία ειδήσεων χωρίς κοινό...

@Για το ρόλο και τη λειτουργία του τρίτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ενημερώθηκε οκταμελής αντιπροσωπεία της Παγκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων, η οποία επισκέφτηκε την ΕΡΤ3 στο πλαίσιο της φιλοξενίας της από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.Τους δημοσιογράφους από την Κίνα, διευθυντές και αρχισυντάκτες μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδων, υποδέχτηκαν στα γραφεία της Διοίκησης ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Αναστάσιος Σπηλιόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Θάλεια Ιωαννίδου – Καραθανάση. Ενημερώνοντας για τη δομή, το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΡΤ3 ο κύριος Σπηλιόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε «Η ΕΡΤ3 είναι μέλος της οικογένειας της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, αλλά, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί, είναι ανεξάρτητη. Η Διοίκησή της αποφασίζει για το πρόγραμμα, τον εξοπλισμό, την οικονομική διαχείριση και γενικότερα τη λειτουργία της».
@Εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης της ΕΣΗΕΠΗΝ πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην έδρα της Ένωσης στην Πάτρα.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ εξελέγησαν οι εξής: Απόστολος Βουλδής 146 ψήφοι, Ζώης Μαρίνος 122 ψήφοι, Κυριάκος Κορτέσης 120 ψήφοι, Δημήτρης Καρυωτάκης 109 ψήφοι, Γιώργος Κυρούσης 87 ψήφοι.
Αμέσως μετά το νεοεκλεγέν συμβούλιο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Απόστολος Βουλδής, Αντιπρόεδρος Γιώργος Κυρούσης, Γενικός Γραμματέας Ζώης Μαρίνος, Ταμίας Δημήτρης Καρυωτάκης, Μέλος Κυριάκος Κορτέσης.
Αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ εξελέγησαν οι εξής: Απόστολος Βουλδής 157 ψήφοι, Νέλλη Κατσαμά 120 ψήφοι, Στρατής Μπαλάσκας 112 ψήφοι, Δημήτρης Καρυωτάκης 109 ψήφοι, Λουκάς Μαστής 105 ψήφοι, Στέφανος Πολίτης 102 ψήφοι, Δημήτρης Αβραμίδης 57 ψήφοι, Χρυσή Κοσμάτου 55 ψήφοι, Φιλήμων Καραμήτσος 53 ψήφοι.
Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Μιχάλης Μπαϊρακτάρης 157 ψήφοι, Στέφανος Πολίτης 126 ψήφοι, Μαρίνος Γράψας 105 ψήφοι.
Στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Αναστασία Σπυριδάκη 126 ψήφοι, Γιώργος Καρβουνιάρης 120 ψήφοι, Παντελής Χουλάκης 104 ψήφοι, Σωτήρης Αργύρης 98 ψήφοι, Ανδρέας Αδαμόπουλος 72 ψήφοι.
@Την πρώτη θέση στην τηλεθέαση πέτυχε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, προσπερνώντας τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στα νεανικά κοινά εκείνη της ΝΕΤ.Συγκεκριμένα, στο γενικό σύνολο το «Mega Σαββατοκύριακο» πέτυχε 29,4% έναντι 17,8% του «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».
@Κανονικά στις 18 Ιουνίου 2010, χωρίς καθυστερήσεις, θα αρχίσει η πιλοτική εκπομπή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην Αττική, όπως ακριβώς δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος της Digea, Γιώργος Μαθιός. Το θέμα ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο, μετά από χθεσινά δημοσιεύματα μερίδας ιστοσελίδων (blogs), τα οποία έκαναν λόγο για «καθυστερήσεις στη μετάβαση», παρερμηνεύοντας -όπως διευκρινίστηκε χθες επίσης- δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Πάντως όταν έγιναν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, από τις εμπλεκόμενες πλευρές, οι σχετικές δημοσιεύσεις, αποσύρθηκαν από τα blogs εν ριπή οφθαλμού, αποδεικνύοντας βεβαίως με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι η ενημέρωση πρέπει να διέπεται πρωτίστως από την εγκυρότητα και δευτερευόντως από την «ταχύτητα».
@Χωρίς κεντρικά δελτία ειδήσεων έμειναν σήμερα οι σταθμοί, λόγω της απεργίας των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Στη θέση τους τα κανάλια προβάλουν σήριαλ, τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι σε επανάληψη.Συγκεκριμένα, το Mega μεταδίδει επειδόσιο του «Λάκη του γλυκούλη», ο ΑΝΤ1 το «Wipe out» και το Alter παλιά επεισόδια του Μάρκου Σεφερλή. Το Star μετέδωσε επεισόδιο από το «The Big Bang Theory» και ο Alpha το «Σπίτι από την αρχή».
@Το ενδεχόμενο να μην απεργήσει ο κλάδος των ΜΜΕ την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010, μαζί με τις άλλους εργαζομένους, αλλά σε άλλη ημέρα, προκειμένου να καλυφθούν οι κινητοποιήσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης, θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και στη συνέχεια το Διασωματειακό Όργανο των Συνδικαλιστικών Σωματείων του Τύπου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…