Λουκέτα στην επαρχία και διώξεις στην κρατική ΕΡΤ..

@Μορφή καταιγίδας λαμβάνουν πλέον οι αναστολές εκδόσεων στον περιφερειακό τύπο. Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας” της Πάτρας μετά από 76 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στην ενημέρωση, από την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, τερμάτισε την ιστορική διαδρομή της.Είναι η τρίτη εφημερίδα που κλείνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα εντός οκταμήνου, καθώς προηγήθηκαν η “ΗΜΕΡΑ” και η “ΣΗΜΕΡΙΝΗ”. Το τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ είναι πια ζοφερό και καθημερινά επιδεινώνεται. Δεκάδες θέσεις εργασίας χάνονται και καμιά δεν έχει αναπληρωθεί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων δημοσιογράφων να αγγίζει πρωτόγνωρα ποσοστά.Τα τελευταία χρόνια τα Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούν με ελάχιστο δυνατό προσωπικό γεγονός που πλήττει την έγκαιρη πληροφόρηση του πολίτη, τον πλουραλισμό και την ελευθεροτυπία.
@Αδικαιολόγητη μπορεί να χαρακτηριστεί –και μόνο- η επιβολή προστίμου ύψους 15 χιλιάδων Ευρώ στο Mega για το claim «dailyFix - σχέση εξάρτησης» που χρησιμοποιεί ο σταθμός για τις δύο καθημερινές του σειρές «Η ζωή της άλλης» και «Τα Μυστικά της Εδέμ». Το ΕΣΡ με ανακοίνωση του δικαιολόγησε το πρόστιμο υποστηρίζοντας πως «το σύνθημα εξοικειώνει την παιδική ηλικία με την έννοια της εξάρτησης...
@Μεγάλες αντιδράσεις και ανασφάλεια έχει προκαλέσει η απόφαση του ΔΟΛ να προβεί σε περικοπές του προσωπικού στα μέσα του ομίλου. Πρόσφατη ανακοίνωση επιτροπής των εργαζομένων κάνει λόγο για δημιουργία επισφαλών συνθηκών εργασίας υπέρμετρη εντατικοποίηση και για αύξηση του φόρτου για τους εναπομείναντες υπαλλήλους.
@Στο χώρο του HDTV, μεταφέρεται διεθνώς το σκηνικό του ανταγωνισμού στο χώρο των media, με ολοένα και περισσότερα κανάλια να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, επιλέγοντας ως κύριο δίαυλο διανομής τα δορυφορικά μπουκέτα.Ειδικότερα και τα δορυφορικά μπουκέτα αποτελούν τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα για τις τηλεοπτικές υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας, γεγονός βεβαίως που οφείλεται και στο ότι η διείσδυση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι ακόμα χαμηλή.
@Απεργία σήμερα στην ΕΡΤ από την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΣΥ για τους συμβασιούχους...Οι αγώνες του Mundial θα μεταδοθούν το βράδυ από ΝΕΤ και ΕΤ1 ύστερα από συμφωνία της διοίκησης με την ΠΟΣΠΕΡΤ , ενώ το πρωί επί δύο ώρες μεταδίδεται κάρτα που θα αναφέρεται στη μή υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και την «ομαδική απόλυση» των 1.047 συμβασιούχων...
@Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην ΕΡΤ. Κακουργηματικές ποινικές διώξεις και μάλιστα κατά συγκεκριμένων προσώπων, ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου. Οι διώξεις αφορούν σε δυο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα και στρέφονται κατά επτά προσώπων, οι οποίοι βρέθηκαν σε επιτελικές θέσεις της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια. Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι: απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία (κακουργήματα για ποσά άνω των 73.000 ευρώ), άμεση συνεργεία σε απιστία για ένα άτομο, παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος (πλημμελήματα).
@15,7% στο σύνολο τηλεθέασης και 6,2% στα νεανικά κοινά σημείωσε η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην βραδινή ζώνη του Alter. Την εκπομπή παρακολούθησαν 392.339 τηλεθεατές. Η εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Νίκου Χατζηνικολάου, που προβάλλεται νωρίτερα από το ίδιο κανάλι, σημείωσε 6,8% για το σύνολο και 2,9% για τα νεανικά κοινά. Την εκπομπή παρακολούθησαν 302.158 τηλεθεατές.
@Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου της εταιρείας Focus, η οποία είχε στόχο να ενημερώσει τους ανθρώπους του Τύπου για την έρευνα ακροαματικότητας του νομού Αττικής, που διεξάγει η εταιρεία για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Τον τελευταίο καιρό, η εταιρεία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής, από ραδιοσταθμό ο οποίος εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την ορθότητα των στοιχείων που αποτυπώνονται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…