385 συχνότητες πανελλαδικά η ΕΡΑ και δεύτερο σημειο εκπομπής ζητούν οι Ρ/Σ

@ΤΕΛΙΚΑ το κατάφεραν όπως επιβεβαιώνει και ο Τύπος. Αναβολή τριών μηνών και... βλέπουμε για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης. Το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, άλλαξε την απόφαση για την έναρξη πληρωμής του ειδικού φόρου τηλεόρασης, μεταθέτοντάς την από τις 20 Ιουλίου στην 1η Οκτωβρίου. Είναι η τρίτη κίνηση «καλής θέλησης» που κάνει η κυβέρνηση προς τα ΜΜΕ, μετά την απόσυρση της διάταξης για το αγγελιόσημο στο internet και τη μη εφαρμογή της δέσμευσης πως θα επιστρέψει η υποχρέωση καταβολής τέλους χρήσης συχνοτήτων για το 2010. Η οικονομική κατάσταση των ΜΜΕ αλλά και το διαπλεκόμενο κουβάρι των συμφερόντων δεν επιτρέπουν τώρα άλλες αποσπασματικές κινήσεις όπως αναλύει το 'Παρόν'.
@ΟΠΩΣ γράφει το 'Παρόν της Κυριακής' τελικά«Πάγωσε» το σχέδιο του χάρτη συχνοτήτων των Ρουσόπουλου - Χατζηδάκη που έβγαλε από το συρτάρι ο Δημήτρης Ρέππας. Η διαδικασία του διαλόγου παρατάθηκε για έναν μήνα, έως το τέλος Αυγούστου, ενώ ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας παραδέχθηκε ότι «έχει αδυναμίες». Ποιες είναι αυτές;
Με βάση τη δουλειά που έκανε ο καθηγητής του ΕΜΠ Χρήστος Καψάλης, οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα ακούγονται με δυσκολία, σε αντίθεση με τους κρατικούς, που θα έχουν σήμα... καμπάνα. Η δεύτερη ανάγνωση του προσχεδίου του χάρτη συχνοτήτων κρύβει μια μεγάλη έκπληξη. Η ισχύς των ιδιωτικών σταθμών περιορίζεται σε 1 έως 3 KW έναντι 35 KW και 100 KW της ΕΡΑ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, στο λεκανοπέδιο οι μουσικοί σταθμοί (Λάμψη, DJ, Δίεση, Μελωδία, Rock, MAD κ.ά.), που έχουν συνολικά και τον μεγαλύτερο όγκο χρέωσης, θα ακούγονται –με 3 KW– γύρω από τον Υμηττό και την Πάρνηθα, την ίδια ώρα που το Δεύτερο, ο Kosmos και το Τρίτο θα μπορούν να εκπέμπουν έχοντας πολλαπλάσια ισχύ!
@Είναι ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια από τους υπουργούς Ρουσόπουλο και Χατζηδάκη και τον Χρήστο Καψάλη, στο πλαίσιο μιας συνολικής εργασίας για τις συχνότητες. Ο χάρτης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στο ΦΕΚ, σε αντίθεση με εκείνον για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Αλήθεια με 384 συχνότητες σε όλη την χώρα την ΔΕΗ γιατί την πληρώνει ο φορολογούμενος όταν σε κάθε νομό άδικα υπάρχουν 5-7 συχνότητες;
@Η εντολή για άσκηση πειθαρχικών διώξεων που έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος κρύβει το μυστικό της επόμενης μέρας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το έκτακτο ΔΣ της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί αύριο ή μεθαύριο και τα συμπεράσματα του πορίσματος θα προσωποποιηθούν. Εκτός από τα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης που βρίσκονται ήδη εκτός ΕΡΤ και αναφέρονται ως υπεύθυνα για παρατυπίες, εισηγήσεις και υπογραφές σε συμβάσεις, υπάρχουν και τα νυν στελέχη που διατηρούν θέσεις γενικών διευθυντών ή διευθυντών ή συμβούλων στον μηχανισμό της κρατικής τηλεόρασης.
@Αρχικά να πούμε πως η επιτυχία του καλοκαιριού είναι όπως αναμενόταν, το τουρκικό σίριαλ Χίλιες και μια Νύχτες. Όχι ότι χαιρόμαστε γι’ αυτό αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα με πάνω από 1 εκατ. τηλεθεατές καθημερινά.
Όσο αφορά τα νούμερα της εβδομάδας 19 με 25 Ιουλίου, το MEGA είχε ποσοστό 18,2% και ο ΑΝΤ1 (χάρη βασικά στη σειρά που λέγαμε) από κοντά με 17,8%. Οι υπόλοιποι έλαβαν: STAR 10,5%, NET 9,7%, ΑLPHA 8,5%, ALTER 7,8%, ΣΚΑΪ 5,6%, ΕΤ3 4,2% και ΕΤ1 3,8%.
@Άγριος πόλεμος μαίνεται στο διαδίκτυο μεταξύ της Σεμίνας Διγενή και του Τάσου Δούση, μετά την κίνηση της πρώτης να κατονομάσει τον συνάδελφό της ως το πρόσωπο πίσω από μπλογκ-μαϊμού που επιχείρησε να εμφανιστεί ως το νέο troktiko. Ο δεύτερος αντέδρασε, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ενώ σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και δικαστικά εναντίον της, ζητώντας 500.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη.
@Δεύτερο σημείο εκπομπής για όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας ζητά η ΠΕΙΡΑΣ με υπόμνημά της που έστειλε στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και το ΕΣΡ. Τα περιφερειακά ραδιόφωνα υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να ισχύει μόνο για τους σταθμούς της Αττικής η δυνατότητα 2ου σημείου εκπομπής, ενώ θίγουν και το ζήτημα της πλήρους κάλυψης στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας όπου τα ελληνικά ραδιόφωνα είναι αδύνατον να ακουστούν. ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάμε για την ίδια συχνότητα και όχι δεύτερη...
@ Έφοδο πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών μετά από καταγγελίες για ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας που λειτουργούσαν υπό το καθεστώς παρατυπιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αποτέλεσμα της εφόδου, ήταν να κλείσουν οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς μουσικού περιεχομένου, κατασχέθηκαν τα μηχανήματα των εγκαταστάσεων ενώ για τους υπευθύνους των σταθμών κινήθηκε εις βάρος τους διαδικασία του αυτοφώρου.
@Ενδιαφέρον συνεργασίας με τη Μαρία Χούκλη, η οποία την Παρασκευή παραιτήθηκε από την ΕΡΤ υπάρχει σε περισσότερα από ένα κανάλια. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον ANT1 να έχει επιδείξει άμεσα ενδιαφέρον για συνεργασία με τη γνωστή παρουσιάστρια, ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο παιχνίδι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, μπήκε και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζεται ότι στο σταθμό του Φαλήρου κατευθύνθηκαν πριν από λίγους μήνες και άλλα ηχηρά τηλεοπτικά ονόματα της προηγούμενης περιόδου, καθώς βέβαια και η ίδια η προηγούμενη διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…