Το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ και η διαφήμιση...

@Ο Παύλος Χαϊκάλης θριάμβευσε ως Μίμης του θρυλικού σήριαλ «50-50». Εκείνος και η παρέα του κατάφεραν σε μια εποχή που η τηλεόραση νοσεί και τα σήριαλ κόβονται το ένα μετά το άλλο, να ανεβάσουν στα ύψη τα νούμερα της τηλεθέασης καθώς και να γράψουν τη δική τους ιστορία στους τόσο δύσκολους καιρούς για τον τομέα της μυθοπλασίας. Ο Παύλος Χαϊκάλης σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι του Αγρινίου, πρόσφατα, δήλωσε πως το «50-50» θα συνεχιστεί τελικά και το χειμώνα, θα γυριστούν 15 επεισόδια, γιατί το αγάπησε πολύ ο κόσμος και είναι ευτυχία να γίνονται και να συνεχίζονται τέτοια σήριαλ.
@Άμεσα επηρεάζουν την ΕΡΤ οι αλλαγές στην ενέργεια. Η «απελευθέρωση» του ενεργειακού τομέα που απαιτεί η «τρόικα» και το ΔΝΤ και παρεμπιπτόντως θα φέρει υψηλότερα τιμολόγια για τους καταναλωτές, επηρεάζει ευθέως την ΕΡΤ. Ο λόγος είναι προφανής. Η είσοδος και άλλων παικτών στην ενέργεια θα σημάνει για τον καταναλωτή τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικού φορέα από την ΕΡΤ, συνεπώς δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει και το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ, τουλάχιστον σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Αυτό σημαίνει πως αν προχωρήσει η σύγκρουση με τα συνδικάτα της ΔΕΗ και η κυβέρνηση πετύχει τον στόχο της, η ΕΡΤ θα δει να μειώνεται σταδιακά το ετήσιο σταθερό έσοδο των 302 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2009). Πρακτικά αυτό σημαίνει πως είτε η κυβέρνηση πρέπει να βρει άλλον τρόπο να χρηματοδοτεί την ΕΡΤ ή απλώς το τέλος θα μειωθεί... Αν το σενάριο που βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης υλοποιηθεί, τότε πρέπει να προχωρήσει αμέσως στις αλλαγές στην ΕΡΤ, για να διατηρήσει τον αριθμό των Μέσων και τις θέσεις εργασίας, αφού τα έσοδά της είναι πιθανόν να μειωθούν. Απο το 'Παρόν της Κυριακής'.
@Υπόμνημα προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Βήμα» Τάσος Αναστασιάδης, αναφέροντας πως η ιδιοκτησία προέβη σε νέα περικοπή της αμοιβής τους, κατά 9,6% τον Ιούλιο. Οι περικοπές αυτές έγιναν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων έγιναν με «υπολογισμούς αμφίβολης νομιμότητας», αφού οι συντάκτες του «Βήματος» εργάστηκαν για την κυριακάτικη έκδοση.
@Στις 27 Αυγούστου θα κάνει μία... στάση στο Cavo Paradiso για να τραγουδήσει. Φέτος το καλοκαίρι περιοδεύει ανά την Ελλάδα... Στις 27 Αυγούστου θα κάνει μία στάση στο Cavo Paradiso της Μυκόνου. Όχι για μία... τυπική συναυλία! Ο Σάκης Ρουβάς είπε το μεγάλο "ναι" και θα τραγουδήσει στο μεγαλύτερο gay.. festival του νησιού...
@Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στα τέσσερα από τα πέντε μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της χώρας με την αιτιολογία της χαμηλής στάθμης προγράμματος. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ επέβαλε συνολικά πρόστιμα 405.000 ευρώ, εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος (215.000 ευρώ) στο Star για υπερπροβολή της Τζούλιας Αλεξανδράτου και της Μαριάννας Ντούβλη, αλλά και για την παραβίαση της προσωπικής ζωής της Ελένης Μενεγάκη και του Ανδρέα Μικρούτσικου...
@Αγωνία και αβεβαιότητα επικρατεί στην ΕΡΤ3, αφού παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις δεν έχει βρεθεί ακόμη το διοικητικό σχήμα που θα διαδεχθεί τους νυν διοικούντες του σταθμού.
@Οι πέντε πρώτες σε πωλήσεις εφημερίδες της Κυριακής (01/08/2010) και η διαφορά από την προηγούμενη:Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: 144.460 (23.340),Το Βήμα της Κυριακής: 133.370 (3.810), Πρώτο Θέμα: 127.290 (- 3.830), Καθημερινή: 103.390 (- 5.930 ), Έθνος της Κυριακής: 85.110 (-5.340)
@Σημαντικά ενισχυμένο και με περιφερειακούς σταθμούς θα είναι το επίγειο ψηφιακό μπουκέτο της Digea, στο οποίο πλέον εκτός από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας -φορείς οι οποίοι έχουν συστήσει την εταιρεία διαχείρισης επίγειου ψηφιακού σήματος- προστίθενται οι τηλεοπτικοί σταθμοί Extra, MAD, MTV, 06, Sport, Local, High και Attica. Η εξέλιξη αυτή έχει τη σημασία της για την τηλεοπτική αγορά, αφού οι προαναφερθέντες σταθμοί θα εκπέμπουν με το μοντέλο συμπίεσης mpeg4, πράγμα που αναμένεται πλέον να συμπαρασύρει και τους λοιπούς περιφερειακούς σταθμούς προς αυτή την κατεύθυνση, παρά το ότι αρχικά είχαν την πρόθεση να επενδύσουν στο mpeg2.
@Με πρωτοφανή ρυθμό -όχι μόνο για τα δεδομένα της εποχής, αλλά ακόμα και σε σχέση με τις καλές μέρες του χώρου του Τύπου- και, συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας ποσοστιαία ετήσια μεταβολή της τάξης του +13,12% έτρεξε η διαφημιστική δαπάνη στις εφημερίδες το μήνα Ιούλιο, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο στο +4,23% την αύξηση σε επίπεδο 7μήνου. Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία, γεγονός που αφήνει περιθώριο για θετικές εκτιμήσεις όχι μόνο για τους επόμενους μήνες, αλλά και για το σύνολο του έτους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…