Αλλάζει το ψηφιακό τοπίο και οι πρεμιέρες...

@Το διάστημα 6 με 12 Σεπτεμβρίου το MEGA έκανε 18,9% με τον ΑΝΤ1 να έρχεται 2ος με 15%. Το ALTER έπιασε την 3η θέση με ποσοστό 11,1%, ενώ το STAR είχε 10,3%. Στο 8,6% η ΝΕΤ, ο ALPHA δεν λέει να συνέλθει (μόλις 8,4%). Στους “μικρούς” είχαμε 4,9% για τον ΣΚΑΪ, 4,7% για την ΕΤ1 και 4,4% για την ΕΤ3.
@Ο Γαστρονόμος έδωσε μεγάλη ώθηση στην Καθημερινή την περασμένη εβδομάδα και την οδήγησε στην κορυφή με 172 χιλ. φύλλα. Ως γνωστό, ο κόσμος έχει κλειστεί σπίτι του τον τελευταίο καιρό και προτιμά να μαγειρεύει, που είναι και πιο οικονομικό, από το να τρώει με την ίδια συχνότητα που έτρωγε σε ταβέρνες και εστιατόρια. Σημεία των καιρών λοιπόν. Κάποτε μαζεύαμε σαν τρελοί τις τριλογίες που πρόσφεραν οι εφημερίδες, τώρα κοιτάμε τι θα φάμε.
@Αύριο, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, κάνει πρεμιέρα στο STAR, η Τατιάνα Στεφανίδου και η εκπομπή «Αξίζει να το ζεις» .Η αυλαία θα ανοίξει με το ζευγάρι Κουρκούλη – Κελεκίδου, οι οποίοι είναι σε μεγάλα κέφια και πανέτοιμοι να… ξεσηκώσουν το κοινό που θα βρίσκεται στο στούντιο της εκπομπής αλλά και τους τηλεθεατές. Ο Νίκος και η Κέλλυ εμφανίζονται
@Εν μέσω νέων ψηφιακών εκπομπών της Digea από Αίγινα, αλλά και ελπίδας για το δεύτερο επίγειο ψηφιακό πακέτο της ERT Digital, τα Δορυφορικά Νέα έρχονται με τα θέματα που αναζητάτε κάθε μήνα, αλλά και κάποιες εκπλήξεις. Για όλους εσάς που ψάχνεστε με τις δορυφορικές λήψεις, σας ετοιμάσαμε μία πλήρη αναφορά λήψεων με κάτοπτρο 80 εκατοστών, από 10 δημοφιλείς τροχιακές θέσεις. Μετρήσαμε τη ποιότητα σήματος σε όλες τις συχνότητες και σας παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες, με σχόλια για τη λήψη του κάθε δορυφόρου.
@Η αλλαγή πλεύσης στην τηλεοπτική παραγωγή του Mega εξαιτίας των μεγάλων περικοπών που έγιναν από τον περασμένο Ιανουάριο αλλάζει και τη σχέση κόστους σε ελληνικό και ξένο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τηλέτυπος, το κανάλι υπολογίζει δαπάνη 44,6 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα το προηγούμενο εξάμηνο του 2010, περίπου 3 εκατ. λιγότερα απ' όσα έδωσε το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Και ενώ το συνολικό κόστος λειτουργίας του Mega, μετά τις περικοπές που έγιναν από τις αρχές του έτους, μειώθηκε κατά 4,1% το πρώτο εξάμηνο, αποφασίστηκαν νέες μειώσεις σε αμοιβές στελεχών και κόστος παραγωγής στον τομέα της ενημέρωσης.
Τα στοιχεία πάντως είναι σοκαριστικά. Το Mega ενέκρινε ποσόν 23,9 εκατ. ευρώ για ελληνικό πρόγραμμα, στο οποίο ανήκουν οι λίγες πλέον ελληνικές σειρές μυθοπλασίας που βασίζονται σε πρωτότυπο σενάριο ή είναι μεταφορά ξένων σεναρίων. Την ίδια στιγμή διαθέτει συμβόλαια ύψους 8 εκατ. ευρώ για ξένο πρόγραμμα (σειρές και ταινίες) και θα δώσει συνολικά 19 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League. Άλλο ένα ποσόν της τάξεως του 1,2 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται για τα δικαιώματα στην ΕΠΟ υπέρ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Η αλλαγή στη φυσιογνωμία του καναλιού, που μετατοπίζεται από την ελληνική παραγωγή, επιβεβαιώνεται πλήρως και με τα νέα κόστη του Mega. Απο το 'Παρον της Κυριακής' που φαίνεται γνωρίζει καλά τα οικονομικά...
@Νέα δεδομένα δημιουργούνται εκ νέου στη ραδιοφωνική αγορά των ενημερωτικών ραδιοσταθμών, μετά την αλλαγή των ισορροπιών στο ΘΕΜΑ Radio και την ανάληψη εκ νέου, αποκλειστικά από το Δ. Κοντομηνά, των αποφάσεων για την τύχη του σταθμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες προωθούνται εκτεταμένες αλλαγές, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να γίνουν γρήγορα, προκειμένου να αξιοποιηθεί το μερίδιο αγοράς που κατέχει ο ραδιοσταθμός. Ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι τους τελευταίους μήνες καταγράφεται κάμψη της ακροαματικότητάς του, με παράλληλα άνοδο του ανταγωνισμού.
@Πάντως εκτός από το ραδιόφωνο, και στην τηλεόραση ο Δ. Κοντομηνάς προωθεί νέα πράγματα για τα μέσα που κατέχει. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά σε νέο λανσάρισμα του Channel 9 με οικονομικό περιεχόμενο. Επισημαίνεται ότι με την εξέλιξη αυτή, ο σταθμός κατατάσσεται στην κατηγορία των καναλιών ειδικού περιεχομένου, που δεν θεωρούνται ενημερωτικοί.
@Άδειοδοτήσεις με φόντο το ψηφιακό περιβάλλον, προχωρεί πλέον άμεσα η κυβέρνηση, αφού μετά από 11 μήνες διατήρησης της προηγούμενης κατάστασης, φαίνεται να ξεκαθαρίζουν οι ιδέες, σχετικά με το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουν ιδιωτικές και δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις.Οπως όλα δείχνουν, προωθείται άμεσα -με αργούς μεν, αλλά σταθερούς ωστόσο ρυθμούς-, μια συνολική και εκ βάθρων αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά όχι μόνο στα ΜΜΕ, αλλά και στους νέους παίκτες που έχουν πλέον εμπλοκή, αμέσως ή εμμέσως, με τον ευρύτερο χώρο των media, δεδομένων των προοπτικών που ανοίγει η ψηφιακή εποχή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…