Τα προβλήματα των media μεταφέρονται στη Δ.Ε.Θ....

@Για αδιαφανή διαδικασία προσλήψεων με αδιαφανή κριτήρια καταγγέλει τη διοίκηση της ΕΡΤ το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το φλέγον θέμα των συμβασιούχων. Η απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ ήρθε άμεσα και ξεκαθαρίζει ότι πάνω απ' όλα θα τηρηθεί η νομιμότητα. ''Η σφαγή, η ομηρεία, η αβεβαιότητα και η αγωνία των συμβασιούχων στην ΕΡΤ συνεχίζεται. Υπαναχωρώντας από τις αρχικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους, η Διοίκηση της ΕΡΤ και τα συναρμόδια Υπουργεία μειώνουν αυθαίρετα τον αριθμό των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων δημοσιογράφων από 346 που υπάρχουν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε 145 αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η μείωση αυτή στον τομέα της ενημέρωσης...
@Tην τηλεοπτική πλατφόρμα της αναμένεται να θέσει σύντομα σε λειτουργία η Google. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Έρικ Σμιντ, η Google TV θα αρχίσει να εκπέμπει μέσω διαδικτύου το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα σε όλο τον κόσμο, ενώ εντός του 2011 η τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρείας θα είναι προσβάσιμη σε όλους.
@Τη δική της πρόταση στην prime-time ζώνη θα κάνει από τις 20 Σεπτεμβρίου το Μακεδονία TV, εντάσσοντας στο βραδινό του πρόγραμμα τρεις ξένες σειρές. Ειδικότερα, στη θέση της Σεχραζάτ και του σίριαλ “Χίλιες και μία νύχτες”, που πρώτο πέρσι το Μακεδονία TV είχε συστήσει στο κοινό, θα προβάλλεται η δραματική σειρά “Gumus” (στα ελληνικά “Ασημούλα”), επίσης τουρκικής παραγωγής. Καλά τίποτα άλλο δεν έχουν τα κανάλια και προβάλλουν τέτοιες αηδίες; Aισχος...
@Το σίριαλ με την ανακοίνωση των ονομάτων της νέας διοίκησης της ΕΡΤ3 καλά κρατεί. Με αρμόδιο πλέον τον Χυτήρη, το θέμα μπαίνει σε νέα βάση, ενώ με πληροφορούν ότι ο νέος υπουργός, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ, είναι πολύ πιθανό να έχει επαφές με πρόσωπα που έχουν εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθούν με τα διοικητικά του Τρίτου Καναλιού.
@Στις κινητοποιήσεις ενόψει των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι - μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.
@Σε εγκύκλιο προς τα μέλη του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) ανακοίνωσε ότι θα παραθέτει στο μέλλον και από τους blogger, ως έγκυρες πηγές ειδήσεων. Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα, διότι ως γνωστό, το AP δεν υπήρξε και τόσο φιλικό προς τις διάφορες εναλλακτικές πηγές ειδήσεων. Αυτή η αναγνώριση των blogs ως «πηγή» από ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο, είναι μια σημαντική νίκη, και θα οδηγήσει σίγουρα στο να μας πάρουν και τα άλλα Μέσα στα σοβαρά. Έτσι θα έχουμε ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ειδησεογραφική κάλυψη και στην κοινή γνώμη, ώστε να προκύψει μια διόρθωση στην υφιστάμενη μονόπλευρη ειδησεογραφική κάλυψη.
@Άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες παρουσίασαν τα ποσοστά τηλεθέασης των δύο εκπομπών που ενέταξε το Alter από τις αρχές της εβδομάδας στο μεσημβρινό και απογευματινό του πρόγραμμα. Το «Πολύ Μπλα Μπλα» με την Σταματίνα Τσιμτσιλή σημείωσε 15,4% στο σύνολο, ενώ στα νεανικά κοινά έκανε 13,2%.
@Ιδιαιτέρως δύσκολη ημέρα ήταν η χθεσινή για τους εργαζόμενους στο κανάλι του Alter οι οποίοι, μετά από προγραμματισμένη και πολύωρη σύσκεψη που είχαν με τους υπεύθυνους του σταθμού, επέστρεψαν στις δουλειές τους με «άδεια χέρια».
@Εντυπωσιακές ερμηνείες των Usher & Paramore στη σκηνή των 2010 MTV Video Music Awards και ζωντανή παρουσίαση των Linkin Park, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα του τραγουδιού τους, «Catalyst», τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο ελληνικό MTV.
@Προειδοποίηση πως θα κλείσει το ημερήσιο “Βήμα” αν δεν έχει αποτέλεσμα η λειτουργία της ψηφιακής αίθουσας σύνταξης, και δεν προχωρήσει ο οργανισμός σε περικοπές προσωπικού απήυθυνε διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ, μιλώντας προς τους εργαζόμενους! Σημείωσε ακολουθώντας την πολιτική Ψυχάρη έναντι της ΕΣΗΕΑ, πως δεν θα απολυθούν δημοσιογράφοι και το ημερήσιο “Βήμα” θα ενισχυθεί . Η έμμεση αυτή “απειλή” για τις περικοπές επιβάρυνε και άλλο το αρνητικό κλίμα στον οργανισμό λένε οι τυπολογίες...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…