Σύννεφα τηλεοπτικού χειμώνα στα media...

@Το ξεκίνημα της νέας τηλεοπτικής σεζόν προμηνύει ένα άκρως ανταγωνιστικό σκηνικό στο χώρο της ενημέρωσης, ιδιαίτερα των ειδήσεων. Τα πρώτα δείγματα προϊδεάζουν για έναν... καυτό χειμώνα, με τα ποσοστά τηλεθέασης να αποτελούν πάλι το βασικό κριτήριο στις επιλογές των υπευθύνων των καναλιών.
@Από τα χαριτωμένα που αλιεύσαμε από τα κεντρικά δελτία είναι η στιχομυθία μεταξύ της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου του Mega Όλγας Τρέμη με τον γραμματέα μισθωτών οδηγών Μηνά Δερμάτη. “Καλησπέρα κυρία Στάη” είπε με άνεση ο συνδικαλιστής προκαλώντας την άμεση αντίδραση της γνωστής νιούσκαστερ, η οποία του υπενθύμισε ποια είναι. Απεναντίας ο συνομιλητής της έδειχνε διάθεση για καλαμπούρι λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ε συγγνώμη, κυρία Τρέμη, αλλά μοιάζετε κιόλας”. Αναψοκοκκίνισε η Τρέμη, αλλά έδωσε τόπο στην οργή. Παραμυήθηκαν στους τηλεοπτικούς κανόνες οι φορτηγατζήδες και τώρα ποιος τους πιάνει...
@Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ και οι απειλές για περικοπές και απολύσεις στον ημερήσιο περιοδικό και περιφερειακό Tύπο, καθώς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προοιωνίζονται ένα δύσκολο φθινόπωρο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς). Η μέθοδος που ακολουθεί η εργοδοσία είναι η παλιά και δοκιμασμένη συνταγή του «διαίρει και βασίλευε», η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανένα συνάδελφο. Τελευταίο παράδειγμα η παράνομη απόλυση τριών τεχνικών από το «Κανάλι 1» του Πειραιά, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
@Τελικά το ΕΣΡ στη χθεσινή του συνεδρίαση έδωσε 15 ημέρες προθεσμία στους υπεύθυνους του Air 104,4 για να προσκομίσουν ένα υπόμνημα σχετικά με την αίτηση που έχουν καταθέσει στις 22 Ιουνίου ώστε να λάβουν βεβαίωση νομίμου λειτουργίας. Το κακό για τον ραδιοσταθμό είναι πως η εισήγηση του νομικού επιστήμονα του συμβουλίου που εξέτασε την υπόθεση είναι αρνητική. Δεν αποτελεί πρόκριμα αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα αρνητικό στοιχείο.
@Το όνομα του νέου πρωινού προγράμματος του Mega ανακοίνωσε το κανάλι μέσα από το επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό, το νέο πρωινό του Mega θα έχει τον τίτλο «Το πρωινό mou» και όχι «το πρωινό μας», όπως αρχικά ακούστηκε.
@Το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης υπενθύμισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Τηλέμαχος Χυτήρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ αναφερόμενος ειδικότερα σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη φυσιογνωμία και τις προοπτικές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο δημόσιο χαρακτήρα και τη διαφορετικότητα, σε αντιδιαστολή με τα όσα συμβαίνουν στην εμπορική τηλεόραση. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χυτήρης παρότρυνε τους ανθρώπους της ΕΡΤ να ασχοληθούν ακόμα και με θέματα ταμπού που μέχρι τώρα δεν «περνούσαν την πόρτα των σταθμών του Ραδιομεγάρου». Το μόνο που μένει, βέβαια, είναι όλα αυτά να γίνουν πράξη.
@Με την ψηφιακή τεχνολογία εκπέμπονται πλέον και τα αναλογικά κανάλια της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και Βουλή) μετά από αιφνιδιαστική απόφαση των αρμοδίων να αρχίσουν τις ψηφιακές εκπομπές με τον παλιό τρόπο αποκωδικοποίησης mpeg2 -τουλάχιστον επί του παρόντος- αλλά και με τη χρήση δυο κέντρων εκπομπής που ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την ψηφιακή μετάβαση, πράγμα που δημιούργησε αναταραχή στην αγορά.Οι «εκπλήξεις», δεν σταμάτησαν ωστόσο εκεί, αφού μαζί με τα τηλεοπτικά της κανάλια, η ΕΡΤ προχώρησε παράλληλα και στην ψηφιακή εκπομπή των ραδιοφωνικών της σταθμών, δημιουργώντας νέα δεδομένα -ή τετελεσμένα κατ' άλλους- στην αγορά.
@Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, ο Alpha θα προβάλει, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, το ντοκιμαντέρ του Μπριν Χίγκινς «Νοστράδαμος» και θα μας κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο με αφετηρία τη Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέσα σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα εξαθλίωσης, με την πανώλη να αποδεκατίζει το πληθυσμό της Ευρώπης, ένα χαρισματικό πρόσωπο θα λάμψει μέσα από τις προφητείες και την αινιγματική ζωή του.
@Ζωντανά από το «Αθηνών Αρένα» αποκλειστικά στον Αnt1 απόψε, Πέμπτη 23/9 και αύριο, Παρασκευή 24/9 στις 9 το βράδυ ο νέος πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός EuroVoice. Special guests οι Enrique Iglesias και Anastacia ενώ την βραδιά παρουσιάζει η Pamela Andesron..
@Ξεκινάνε την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου και οι Γιώργος Καραμέρος – Σπύρος Χαριτάτος στην πρωινή ζώνη του Ant1. Όπως αναφέρεται και στη διαφήμιση τους, το δίδυμο «προσγειώνεται» στους δέκτες μας για δεύτερη χρονιά με το «10 με 1 ΜΑΖΙ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…