Η συγχώνευση της κρατικής ΕΡΤ και οι εκτιμήσεις για την διαφήμιση

@Η μεγάλη πλειονότητα των τηλεθεατών προτίμησε το MEGA για να παρακολουθήσει τη διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο είχε διψήφιο νούμερο τηλεθέασης. Το μεγαλύτερο νούμερο που έφτασε ήταν το 15,2% στο ξεκίνημα της συνέντευξης, ενώ το μερίδιο απογειώθηκε στο 33,9%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη παρέσυρε και την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, καθώς το μέγιστο μερίδιο τηλεθέασης έφτασε το 22,1%.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε σήμερα, σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης εκ μέρους των εργοδοτών για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, αποφάσισε τα εξής:
1. Συγκροτεί την επιτροπή για την επανέκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης», που θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση συγκεκριμένη πρόταση για την έκδοση του φύλου.
2. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επόμενης Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2010, θα εγκρίνει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων (μετά και από συνεννόηση με το Διασωματειακό και την ΠΟΕΣΥ), που θα αποτελεί και το πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.
3. Συγκαλεί το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που κατά το Καταστατικό αποτελεί και την Απεργιακή Επιτροπή της Ένωσης, σε συνεδρίαση την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010.
4. Θα προτείνει στο Μικτό Συμβούλιο τη σύγκληση Συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ, σε ημέρα που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας, για να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, που προβλέπεται για τέτοια ουσιαστική διαδικασία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προταθεί η σύγκληση Συνελεύσεων σε κάθε ΜΜΕ και η συλλογή υπογραφών των μελών της Ένωσης σε κείμενο διεκδικήσεων και μορφών πάλης, που θα παρουσιάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
5. Υπό την έγκριση της Συνέλευσης και όλων των μελών της Ένωσης θα τεθεί το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και το απεργιακό πρόγραμμα με στόχο: την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, την ανακοπή του κύματος των απολύσεων, την προάσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
@Μία εποχή άγριας λιτότητας το κράτος διατηρεί 5 κανάλια όχι κερδοφόρα και τα οποία πληρώνουν οι έλληνες πολίτες. Τη συγχώνευση των πέντε δημόσιων καναλιών σε ένα ή δύο προτείνει με την έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος και τον κ. Προβόπουλο να προτείνει μία τέτοια λύση για να μειωθεί το έλλειμμα.Σύμφωνα με την έκθεση οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί- ΕΤ1, ΕΤ3, ΝΕΤ, Πρίσμα και το Κανάλι της Βουλής- είναι εξαιρετικά πολλά μέσα ενημέρωσης για μία χώρα στο μέγεθος της Ελλάδας, αλλά όπως επισημαίνεται έχει υπεράριθμο προσωπικό και με εξαιρετικά υψηλό κόστος και μάλιστα πολλαπλάσιο των ιδιωτικών σταθμών. Με βάση αυτό ο κ. Προβόπουλος στην ουσία προτείνει να συγχωνευτούν όλοι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί σε έναν ή το πολύ, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να αναδιοργανωθούν έτσι ώστε το κόστος λειτουργίας τους κατά 70% να καλύπτεται από έσοδα από διαφημίσεις, όπως στην περίπτωση των ιδιωτικών καναλιών. Τελικά είναι το μόνο σωστό που ειπε και συμφωνούμε απόλυτα...
@Αμέσως μετά τη διακαναλική του Πρωθυπουργού, τη σκυτάλη στον ΑΝΤ1 πήραν οι «Ράδιο Αρβύλα», που βγήκαν στον «αέρα» ενώ... κοιμόντουσαν! Έπρεπε, μάλιστα, να μπει μέσα ο Κωστάκης για να ξυπνήσει τους παρουσιαστές, ώστε να συνεχίσουν κανονικά τη ροή της δημοφιλούς εκπομπής. Πρόκειται, φυσικά, για μια ακόμη από τις πανέξυπνες ιδέες τους, την οποία αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν με σκοπό να διακωμωδήσουν τη συνέντευξη του ΓΑΠ...
@Πρόστιμα και συστάσεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς επέβαλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ . Ειδικότερα πρόστιμο 15.000 για παραβίαση των διατάξεων πολιτικής πολυφωνίας, εις βάρος του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας, κατά την περίοδο Ιούνιος - Ιούλιος 2010 επέβαλε το Συμβούλιο στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκαϊ». Επίσης για το ίδιο θέμα και για μη ισότιμη μεταχείριση της Νέας Δημοκρατίας, επιβλήθηκε η κύρωση της σύστασης στη ΝΕΤ.
@Την άρση της δέσμευσης του 50% των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας, την εξόφληση των οφειλών της στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και των οφειλών της προς τους εργαζομένους, ανακοίνωσε η Ελεύθερη Τηλεόραση, διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Η εταιρεία, η οποία είχε βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με την ανακοίνωση αυτή «έκλεισε» το κύκλο μιας θυελλώδους φημολογίας σχετικά με τις μελλοντικές της προοπτικές. Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην τηλεοπτική αγορά, λόγω της κάμψης της διαφήμισης, αποτέλεσε το σημαντικότερο λόγο των προβλημάτων που αντιμετώπισε το κανάλι.
@Βελτίωση της εικόνας στο χώρο της διαφήμισης, διεθνώς, βλέπει η ZenithOptimedia, η οποία προχώρησε στην τρίτη κατά σειρά -εντός του τρέχοντος έτους- αναθεώρηση προς τα επάνω των εκτιμήσεών της για τη διαφημιστική δαπάνη. Για το λόγο αυτό, εκτιμά ότι η διαφημιστική δαπάνη, το 2010, θα κλείσει με αύξηση 4,8% παγκοσμίως, αποτέλεσμα της ανάκαμψης που παρουσιάζουν όλες οι γεωγραφικές περιοχές..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…