Η επίγεια ψηφιακή και οι διαφημίσεις του Δημοσίου...

@Σχετικά με τις αναφορές στην ΕΡΤ, που περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση του κ. Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζονται τα ακόλουθα:
1. Η ύπαρξη και λειτουργία της ΕΡΤ ως δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αποτελεί σημαντικό στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας. Η θεσμική κατοχύρωση των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων σε όλη την Ευρώπη συνιστά συστατικό στοιχείο των εγγυήσεων για την έγκυρη, έγκαιρη, απρόσκοπτη και χωρίς εμπορικούς σκοπούς και αποκλεισμούς ενημέρωση και ψυχαγωγία των πολιτών.
2. Όλες οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στην Ευρώπη των 27 χρηματοδοτούνται είτε από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, είτε από την είσπραξη ειδικής εισφοράς – ανταποδοτικού τέλους. 3. Η εισφορά των πολιτών προς την ΕΡΤ είναι η πέμπτη χαμηλότερη στην Ευρώπη των 27.
4. Αυτοί οι τρόποι χρηματοδότησης είναι θεσμικά αποδεκτοί από τα αρμόδια όργανα και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν των εθνικών δικαίων.
5. Επίσης τονίζεται ότι τα έσοδα της ΕΡΤ από τις διαφημίσεις είναι και θα παραμείνουν σε μεγάλη αναντιστοιχία σε σχέση με αυτά που αναλογούν στην συνολική τηλεθέαση των ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3.
@H μετάβαση στις αποκλειστικά ψηφιακές επίγειες ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες προχωρά σε ολόκληρη την Ευρώπη και η ανάγκη να κινηθεί η χώρα μας συντονισμένα, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αδήριτη. Η ψηφιακή μετάβαση δεν είναι εύκολη διαδικασία, καθώς στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών εξαρτάται από την επίγεια αναλογική μετάδοση για τη λήψη τηλεοπτικού περιεχομένου. Επίσης, αυτό που χρειάζεται δεν είναι μόνο νέος εξοπλισμός. Ο πολίτης πρέπει να είναι ενημερωμένος για τις ωφέλειες της ψηφιακής μετάβασης και, το κυριότερο, για τις επιλογές που έχει και πόσο αυτές καλύπτουν τις ανάγκες του.
@Πρώτο παρέμεινε το δελτίο ειδήσεων του Mega στο σύνολο τηλεθέασης την Τετάρτη, συγκεντρώνοντας 22,9%.Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το δελτίο ειδήσεων του Alter με 15,7% και ακολούθησαν: Ant1: 12,6%,Alpha: 11,4%, Star: 8,7%, Net: 3,8%.
@Στην επικαιρότητα έφερε ο πρόσφατος θόρυβος που δημιουργήθηκε για το εγχώριο ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον τις οικονομικές προοπτικές που έχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου σε μια περίοδο που η διαφημιστική πίτα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ συρρικνώνεται. Σύμφωνα με τα αρχεία του ΕΣΡ περισσότερα από 1.100 ραδιοτηλεοπτικά μέσα λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη χώρα -συγκεκριμένα σε 1.106 ανέρχονται οι νομίμως λειτουργούσες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις- γεγονός που καθιστά την ελληνική ραδιοτηλεοπτική αγορά μια από τις πιο «πυκνές» αγορές ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη.
@Από τον αριθμό αυτό, τα 131 είναι τηλεοπτικά κανάλια (8 εθνικής εμβέλειας, 77 περιφερειακά και 46 τοπικά), ενώ ο αριθμός των νόμιμων ραδιοσταθμών ανέρχεται σε 975 (ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 150 παράνομοι ραδιοσταθμοί επιπλέον σε όλη την επικράτεια). Τη συντριπτική πλειονότητα της διαφημιστικής δαπάνης σε ό,τι αφορά την τηλεόραση κατέχουν οι 7 από τους 8 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (κατέχοντας τα 400 εκατ. ευρώ σε μια συνολική αγορά που πλέον εκτιμάται ότι κινείται περί τα 450 εκατ. ευρώ), ενώ το ίδιο ισχύει και στον τομέα των ραδιοσταθμών, όπου η μερίδα του λέοντος αφορά στις 42 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις των Αθηνών και στις 58 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί εξαρτώνται άμεσα από τη διαφημιστική δαπάνη των φορέων του Δημοσίου, που μέχρι πρότινος ουσιαστικά κινούσε την αγορά της περιφέρειας.
@ «Τονωτική ένεση» ύψους 10,57 εκατ. ευρώ, στην αγορά των ΜΜΕ, δίνουν τα διαφημιστικά προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τα οποία εγκρίθηκαν στο μήνα Σεπτέμβριο -προφανώς εν όψει εκλογών- από τη ΓΓΕ-ΓΓΕ.
@Πάμε να δούμε τι νούμερα έκαναν χθες οι πρωινών εκπομπές στην ζώνη 10:00 με 13:00.Στο γενικό σύνολο του πληθυσμού το Πρωινό μου έκανε μέσο όρο 19.2%,το 10 με 1 μαζί 15% και ακολούθησε ο «Καφές με την Ελένη» με 12.3%.Στα νεανικά κοινά 22% το Πρωινό μου, το δίδυμο Καραμέρου-Χαριτάτου 14.2%. ενώ την ίδια ώρα η Ελένη Μενεγάκή έκανε 15.7%.Την ίδια ώρα η ΕΤ1 κάνει μέσο όρο στο συνολο 13% ενώ στα νεανικά κοινά 9,9%

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…