Η κρίση των...592 ευρώ και οι άνεργοι δημοσιογράφοι στο Μαξίμου

@Όταν είδα στα καλοκαιρινά τρέιλερ του Mega την παρουσίαση της "Γενιάς των 592 Ευρώ", ενθουσιάστηκα. Ήταν ακριβώς αυτό που θα ήθελα να δω στην τηλεόραση: Ένα σίριαλ που να περιγράφει με χιούμορ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι, όπως εγώ, λόγω της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο στα επαγγελματικά τους, αλλά και σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Είναι, όμως, όλα αυτά που φανταζόμουν;...
Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα από το πρώτο επεισόδιο. Αν και υπήρχαν κάποιες καλές ατάκες (ακομα γελάω με την κάρτα "frequent fucker miles"), και οι ηθοποιοί ήταν όντως φρέσκοι, έλειπε κάτι που εγώ περίμενα (ίσως μάταια) να δω: Ρεαλισμό. Αφού η σειρά αναφέρεται σε μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων και σε πραγματικές καταστάσεις, πίστευα ότι το γέλιο θα έβγαινε μέσα από πραγματικές καταστάσεις....
@«Η ΕΡΤ δεν έχει λόγο να βρίσκεται στο κατάλογο των προβληματικών επιχειρήσεων, αφού δεν υπάρχει θέμα επιτήρησης λόγω του πραγματικού ταμειακού πλεονάσματος που παρουσιάζει», τόνισε ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Θανάσης Παπαγεωργίου, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε την Πέμπτη (18/11, από την επιτροπή ακροάσεων της Βουλής.
«Κάποιος ηθελημένα ήθελε να δώσει στρεβλή εικόνα για την δημόσια ελληνική τηλεόραση εκμεταλλευόμενος την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», παρατήρησε εξάλλου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Λάμπης Ταγματάρχης, του οποίου επίσης η τοποθέτηση εγκρίθηκε από την Βουλή.
@Νέο διαγωνισμό για την κάλυψη 26 θέσεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου διαφόρων ειδικοτήτων προκήρυξε η ΕΡΤ Υπενθυμίζεται ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, πράγμα που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.
@Περιοδικό Διαδικτύου.Περιοδικό στο Διαδίκτυο ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΙΜΑΚΟ με θεματολογία από το χώρο της μόδας. Την ίδια ώρα πάντως το προσωπικό που έχει μείνει στην εταιρεία αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες.
@Στην αναβάθμιση και ολοκληρωμένη διαχείριση του συνόλου των λειτουργιών και διαδικασιών της στον οικονομικό, εμπορικό και παραγωγικό τομέα, προχώρησε η Χ.Κ. Τεγόπουλος [TEGr.AT] , με τη χρήση της ολοκληρωμένης σουίτας εφαρμογών Entersoft [ENTr.AT] Business Suite.
@Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής πραγματοποίησαν μέλη της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ανέργων στα ΜΜΕ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ημερίδα με θέμα «Ο Τύπος και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ απέναντι στην οικονομική κρίση». Οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα και αφού ανήρτησαν πανό («Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας-όχι στις απολύσεις» και «Πάρτε πίσω τις απολύσεις – οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ») στάθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου, μοιράζοντας φυλλάδια στους περαστικούς και συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
@Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την επιτροπή ακροάσεων της Βουλής οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου της ΕΡΤ, Θανάση Παπαγεωργίου, και του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη.Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ λευκό ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος υπενθύμισε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θα λειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλής, αλλά το υπάρχον προσωπικό της τηλεόρασης του Κοινοβουλίου θα επιμελείται ένα ραδιοφωνικό μισάωρο πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ΕΡΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…