Η κρίση των ειδήσεων και η σάτυρα στην Ελλάδα

@Παραμένει η εικόνα σύγχυσης γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ, τα οποία πέρσι είχε το Conn-X TV, αλλά φέτος δεν συνεχίζει τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Χαραμάδα για Καμπιονάτο, τι ισχύει για απεργία στα ΜΜΕ.
Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε με την Ντιναμό Μ. και ο Ολυμπιακός αύριο (εκτός έδρας) και τα τηλεοπτικά βρίσκονται στον «αέρα». Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, χθες έγιναν επαφές με την ΕΡΤ, με την οποία υπήρξε σημείο προσέγγισης, στο σημείο που να είναι σχεδόν σίγουρη η απόκτηση των δικαιωμάτων απ’ τη δημόσια τηλεόραση.
Μαρία Δαμανάκη πάντως την εξαργύρωσε μία χαρά την παρουσία της στο ραδιοσταθμό του Πολυτεχνείου. Η φωνή του Πολυτεχνείου. Δεν το λέω με αρνητική χροιά, όχι, απλώς σημειώνω πως η Μ.Δαμανάκη σύμφωνα με κάποιες εφημερίδες κάνει μία επιτυχημένη θητεία ως επίτροπος (αλείας;) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί, πάρα πολλοί βγήκαν μέσα (μέσα; σίγουρα;) από το Πολυτεχνείο και ακολούθησαν καριέρα ως επαγγελματίες, εννοείται, στην κεντρική πολιτική σκηνή όπως αναφέρει εύστοχα το e-tetradio...
@Εκδήλωση με θέμα «Τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ απέναντι στην κρίση» πραγματοποιείται την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής. Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι και δημοσιογράφοι από πολλές χώρες της Ε.Ε. θα συζητήσουν για το μέλλον της ενημέρωσης και τις προκλήσεις της εποχής.Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση και την διοργάνωση έχουν αναλάβει οι πρεσβείες του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας στην Ελλάδα μαζί με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
@Άφθονο γέλιο σκόρπισε στο τηλεοπτικό κοινό ο δημοφιλής και χαρισματικός ηθοποιός, Λάκης Λαζόπουλος, κατά τη χθεσινή του εκπομπή. Τόνισε ότι η 'Δημοκρατία μας όλο και χάνει την αξία της' με αφορμή το μήνυμα της αποχής που δεν έλαβε η Κυβέρνηση και ορισμένα κόμματα, ενώ ανέλυσε διεξοδικά την πρόταση για τα νέα μέτρα και την οικονομική κρίση. Μάλιστα εξέφρασε την απορία γιατί να αναφέρονται στο ΑΕΠ και στο έλλειμα οι μάυρες τρύπες των ελλεμάτων απο τις ΔΕΚΟ και όχι τα ελλείματα των τραπεζών που χρηματοδοτήθηκε με πολλά πολλά δις απο το 2009.....
@Ουσιαστικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την κρίση της νομιμότητας των αποφάσεων του ΕΣΡ από το ΣτΕ φέρνει η πρόσφατη απόφαση της Ανώτατης Δικαστικής Αρχής, σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας των περιφερειακών και τοπικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων.Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρθηκε ο κ. Ι. Λασκαρίδης. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι, σε περίπτωση δεδικασμένου, οι αποφάσεις του Συμβουλίου θα εφαρμόζονται άμεσα. Την ίδια ώρα, χθες, το ΕΣΡ επέβαλε νέα σειρά προστίμων, ενώ, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η τοποθέτηση των νέων μελών του, σε αντικατάσταση εκείνων που έχει λήξει η θητεία τους.
@«Απαράδεκτη απόφαση-λογοκρισία» χαρακτηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ την επιβολή ποινής «Επίπληξη με ανάρτηση» από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στον συνάδελφο της εφημερίδας «Το Βήμα» Δημήτρη Γαλάνη για το ρεπορτάζ του με το οποίο αποκάλυπτε «χρυσοπληρωμένα συμβόλαια δημοσιογράφων της ΕΡΤ» επί διοικήσεως Χρήστου Παναγόπουλου.Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για απόφαση που προσβάλει «θεμελιώδεις αρχές που διέπουν το λειτούργημα του δημοσιογράφου» επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη διοίκηση «ισοπέδωσε τα πάντα στην ΕΡΤ με την κακοδιαχείριση, τη σπατάλη και τα σκάνδαλα, τα οποία όλοι επιμελώς αποσιωπούν! και ζητούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…