Συνέδρια για την ενημέρωση και φτώχεια στα κανάλια για τις εκλογές...

@Δύο σημαντικά διεθνή συνέδρια για την Ενημέρωση και τα ΜΜΕ, συνδιοργανώνει η ΕΡΤ με την EBU (European Broadcasting Union) στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα. Τα συνέδρια πραγματοποιούνται σε μία περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, με βασικό ζητούμενο την έγκυρη, έγκαιρη και αμερόληπτη διάχυση της πληροφορίας. Το πρώτο Συνέδριο, το 5ο EBU News Assembly, θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή περίπου 90 συνέδρων από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για δημοσιογράφους και διευθυντές Ειδή-σεων από τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς - μέλη της EBU. Τα θέματα προς συζήτηση είναι οι ανταλλαγές ειδήσεων από το δίκτυο της EBU, η συνεργασία της EBU με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι νέες τεχνολογίες κ.ά.
@Tη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χαράλαμπος Ταγματάρχης. Θανάσης Παπαγεωργίου, Δικηγόρος (Πρόεδρος), Χαράλαμπος Ταγματάρχης, Δημοσιογράφος (Διευθύνων Σύμβουλος), Χρήστος Αβραάμ, Εμπειρογνώμων Α΄ στο Υπουργείο Εξωτερικών, Λένα Διβάνη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών, Συγγραφέας, Γεωργανδρέας Ζάννος, Δικηγόρος, Λυδία Κονιόρδου, Ηθοποιός, Ηλίας Μοσχονάς, Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, Πάνος Σαμούρης, Πολιτικός Επιστήμων, Διεθνολόγος, Στέλιος Στεφάνου, Οικονομολόγος.
@Η μία μετά την άλλη κλείνουν οι κεντροδεξιές εφημερίδες, καθώς μετά την «Απογευματινή» σειρά τώρα παίρνει και ο «Ελεύθερος». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εκδότρια Κατερίνα Μάστορα ενημέρωσε ήδη την Ένωση Συντακτών και μετά από αυτή την εξέλιξη υπολογίζεται ότι θα μείνουν στο δρόμο άλλοι 25-30 εργαζόμενοι. Ένα χρόνο μετά, τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι αποκαρδιωτικά τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζομένους...
@Την έντονη αντίδραση της ΕΤΕΡ, προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιάννη Πολίτη, κατά τη διάρκεια εκπομπής του στον Βήμα FM, κατά την οποία ο γνωστός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο κλάδος των τεχνικών ραδιοφωνίας, είναι από τους λίγους που δεν έχουν πληγεί από τη «μνημονιακή» πολιτική. Μάλιστα το προεδρείο του συνδικαλιστικού σωματείου των τεχνικών, υποστηρίζει ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσει.
@Με αύξηση κατά το εντυπωσιακό 10,47% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και με σημαντική διεύρυνση του μεριδίου τους από τη συνολική διαφημιστική πίτα, έκλεισαν τον Οκτώβριο οι εφημερίδες.Σε μια περίοδο που τα άλλα τρία μέσα παρουσιάζουν πρωτοφανή κάμψη και στα δυο προαναφερθέντα μεγέθη, τα ημερήσια και εβδομαδιαία φύλλα, εμφανίζουν θετικό πρόσημο και σε επίπεδο 10μήνου, με αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 1,12% και παράλληλη αύξηση του μεριδίου τους κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες
@Η αρχή, σε χρόνο ανύποπτο, έγινε με το ανάλαφρο ύφος (και την ανθρωποφαγική διάθεση) ενός reality show. “Εσείς τί λέτε; αξίζει να υπάρχουν δημοτικά ραδιόφωνα ή όχι;” ρωτούσαν τα κυριακάτικα δημοσιεύματα – επανερχόμενα όλο και συχνότερα στο θέμα με ύποπτη εμμονή.Η συνέχεια, πολύ πιο ωμή, δόθηκε με την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου. “Θα κάνετε ή δεν θα κάνετε απολύσεις στον Αθήνα 9,84;” ρωτούσαν καταιγιστικά τους υποψήφιους δημάρχους τηλεπαρουσιαστές σκανδαλωδώς σιτισμένοι κατά το πρόσφατο παρελθόν με δημόσιο χρήμα.

@Σε αντίθεση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, αυτή τη φορά τα κανάλια λόγω κρίσης αποφάσισαν να προσαρμοστούν στις συνθήκες και να «κόψουν» από την ενημέρωση. Άλλο που δεν ήθελαν ορισμένοι που βλέπουν την ενημέρωση ως εχθρό του τηλεθεατή! Συγκεκριμένα για να μην αναπαράγουμε τα δελτία τύπου οι τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να μας ενημερώσουν για την εκλογική τους βραδιά σας λέμε λοιπόν τι πραγματικά θα δείτε.
Στον Alpha με εξαίρεση τα δελτία το μεσημέρι και το απόγευμα που αναγκαστικά θα αναφερθούν στις εκλογές, η εκλογική βραδιά με τίτλο, «Βραδιά εκλογών 2010» που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σρόιτερ, ξεκινάει – άκουσον, άκουσον, στις 11 το βράδυ. Απορία, τι το ήθελαν εκείνη την ώρα, αφού θα έχουμε ενημερωθεί από τους υπόλοιπους! Τέλος δεν υπάρχει καμία αναφορά για εκλογολόγο ή δημοσκόπο στο πάνελ της εκπομπής.
Στο Alter σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου η ζωντανή μετάδοση, συζητήσεις και αποτελέσματα, ξεκινάει στις 6.00 το απόγευμα με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και ολοκληρώνεται στις 12.00 τα μεσάνυχτα, σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Βλέπετε μετά αλλάζει βάρδια! Επιπλέον να σημειωθεί ότι πριν τις 6.00 δεν πρόκειται να δείτε κάποια άλλη εκπομπή ούτε φυσικά νωρίς το πρωί. Επίσης, στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται η συμμετοχή κάποιου δημοσκόπου ή η συνεργασία με κάποια εταιρία.
@Η SingularLogic ενημερώνει ό,τι για πρώτη φορά οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πριν τις εκλογές, είτε από το Διαδίκτυο είτε από έξυπνα κινητά μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ekloges.ypes.gr/ , τις λίστες Υποψήφιων Συνδυασμών Περιφερειών και Δήμων και συγκεκριμένα τις 1319 υποψηφιότητες των 325 Δήμων και τις 92 υποψηφιότητες των 13 Περιφερειών. Ειδικότερα, η εξειδικευμένη εφαρμογή moRE (mobile optimized RESULTS for ELECTIONS) που έχει αναπτύξει η SingularLogic για έξυπνα κινητά (iPhone, Android, Blackberry, Windows Mobile ver.6+), δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδικά προσαρμοσμένες οθόνες υποψήφιων συνδυασμών και αποτελεσμάτων.
@Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Alpha ανοίγει «παράθυρο» σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας την εκλογική διαδικασία και ακούει τη φωνή των πολιτών όπου κι αν βρίσκονται. Στις 7 Νοεμβρίου.Ο Νίκος Μάνεσης στη Βόρεια Ελλάδα, ο Δήμος Βερύκιος στην Πελοπόννησο, ο Σωτήρης Γιατζόγλου στη Θράκη, ο Γιώργος Κουρδής στην Κρήτη και δεκάδες ρεπόρτερ και ανταποκριτές του Alpha στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…