Οι συλλογικές συμβάσεις και οι συμβασιούχοι στα media

@Η επερχόμενη ψηφιακή μετάβαση των ιδιωτικών καναλιών στην Νοτιοδυτική Θράκη (μέσω της Digea), από το κέντρο εκπομπής Πλάκας-Αλεξανδρούπολης (στις 19/11), μας δίνει την ευκαιρία να δούμε πως θα διαμορφωθεί το αναλογικό και ψηφιακό τοπίο της Νοτιοδυτικής Θράκης. Μια και με την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών στις 19 Νοέμβριου 2010, θα επέλθει αναλογικό Switch-Off των καναλιών εθνικής εμβέλειας (από το κέντρο εκπομπής Πλάκα- Αλεξανδρούπολης). Έτσι όσοι δεν καταφέρουν έγκαιρα να προμηθευτούν τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες Mpeg-4, θα έχουν την εναλλακτική λήψη των αναλογικών εκπομπών των καναλιών εθνικής εμβέλειας (από το κέντρο εκπομπής Υψάριο Θάσου)…
@Ενώ όσοι καταναλωτές από την Νοτιοδυτική Θράκη θα διαθέτουν στις 19/11 (επίγειο ψηφιακό δέκτη Mpeg-4), θα μπορούν να βλέπουν με κρυστάλλινη εικόνα και ήχο τα Ιδιωτικά κανάλια ΕΕ (μέσω της Digea), αφού πρώτα συντονιστούν στους δίαυλους συχνοτήτων 24 UHF (498 MHz) «ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV» και 32 UHF (562 MHz) «MEGA, ΣΚΑΪ και STAR»…
@Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια πριν ο φιλόσοφος Μένιππος πέθανε. Ο Θεός Ερμής τον πέταξε στη βάρκα, ο Χάρος τον πέρασε απέναντι, όταν, όμως, ήρθε η ώρα να πληρώσει τον οβολό, ο Μένιππος είπε... «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» (φωτό)... και συνέχισε να ζει εκμεταλλευόμενος το πρώτο ηλίθιο γραφειοκρατικό παραθυράκι της ιστορίας μας. Δύο χιλιάδες χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει, και ακόμη κι αν πεθάνεις, κάποιον πρέπει να πληρώσεις! Σήμερα τον παπά και το μαρμαρά, κάποτε το βαρκάρη του Αχέροντα. Στο σήμερα (τέλος πάντων) ο Χάρος κι ο Ερμής θέλουν να πάρουν σύνταξη και να αποσυρθούν με τους υπόλοιπους αθάνατους στο Μαϊάμι.
@«Μύγα στο σπαθί της» δεν σηκώνει πλέον η ΕΡΤ η οποία απάντησε άμεσα την Παρασκευή, σε ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που σχολίασε παροδική δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, για τη συμμετοχή στη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, το πρόβλημα αφορούσε μέρος του συστήματος και δεν επηρέασε τη διαδικασία καταχώρησης αιτήσεων, ούτε επίσης καμία από τις άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της. Πάντως, και σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους, αξίζει να αναφερθεί ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ήδη τις 2.000.
@Προς τη δημιουργία βάσης δεδομένων για τον έλεγχο του κόστους των εξωτερικών παραγωγών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κινούνται τα μέλη της EBU. Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ εξετάζει τη συνολική αλλαγή των διαδικασιών για το θέμα αυτό. Τα θέματα κοστολόγησης των εξωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών και αναθέσεων, καθώς και το καθεστώς χρηματοδότησης των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών - μελών της EBU, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Administrative Board της European Broadcasting Union, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Οκτωβρίου.
@Η επικείμενη παραίτηση του Στ. Ψυχάρη από την ΕΙΗΕΑ είναι γεγονός. Όπως γράψαμε την περασμένη Κυριακή, ο Σταύρος Ψυχάρης, απαντώντας στην ΕΣΗΕΑ, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΙΗΕΑ ύστερα και από την απόρριψη του non paper. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ χρησιμοποιεί δραματικούς τόνους στην επιστολή του, γράφοντας τα εξής: «Αισθάνομαι τον κίνδυνο της επαπειλούμενης κρίσης στον Τύπο και σας γνωρίζω ότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ σε μια σύγκρουση που είναι ενδεχόμενο να γκρεμίσει ό,τι έχει απομείνει». Αυτή ήταν η απάντηση του Στ. Ψυχάρη στην πρόθεση της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις για το «εκτός πραγματικότητας» non paper που κατέθεσε η ΕΙΗΕΑ.
@Η σοβαρή κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα σωματεία μας και την εργοδοσία για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων και όχι μόνο οδηγεί τόσο την ΕΣΗΕΑ όσο και την ΠΟΕΣΥ σε σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στους ιδιοκτήτες, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων.
@Μικρές οι ανακατατάξεις στα δελτία ειδήσεων τα οποία πολλές φορές δεν προσεγγίζουν παο διαφορετική οπτική ορισμένα κοινωνικα και πολιτικά θέματα.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…